A könyv, amelyben megismerhetjük a mágikus szerelmet

2021.február.12.

Valentin-nap táján, bár különböző mértékben és szempontból, de mindenkit foglalkoztat a szerelem gondolata. Azonban ahogy lecseng ez az időszak, hajlamosak vagyunk a hétköznapok sodrásában kevésbé foglalkozni saját és partnerünk lelkével, kapcsolataink megfelelő ápolásával. Mindazoknak tehát, akik idén a csokoládén és virágokon kívül valami maradandót és igazán értékeset is szeretnének magukkal vinni az év további részében, legyenek akár egyedülállók, akár párkapcsolatban élők, szívből ajánlom A szerelem mágiája című könyvet.

A kötet Szepes Mária írónő Mágiák sorozatának egyik darabja, amelynek célja - többi kötetéhez hasonlóan-, hogy utat mutasson olvasóinak az élet magasabb szinten való megéléséhez. A könyvet ennek a világot mozgató komplex jelenségnek főként spirituális szempontból való megközelítése, magasabb létszinten való bemutatása jellemzi. A címben szereplő mágia szó is erre utal, hiszen az egyéni és a kapcsolat igazi kiteljesedéshez az emberi lélek és a szerelem természetének megismerésén át vezet az út.

Az írónő felfogásában felismerhetjük a 20. század nagy pszichológusainak munkássága mellett - melyeket szintén beépít magyarázatába-, a keleti bölcseletet és misztikus tanításokat is. Az írónő a harmonikus együttéléshez két csoportra bontva feltételeket és úgynevezett mantrákat, azaz varázsszavakat kínál, melyeknek betartása és alkalmazása segíthet, hogy szilárd menedékké növekedjen a kapcsolatunk.

Megismerhetjük mindemellett a szerelem, mint teremtő energia eltorzult formáit is. A könyv ereje abban rejlik, hogy bármilyen élethelyzetben lévőnek iránymutatást adhat nemtől függetlenül, hiszen a felmerülő kérdések mindenkit érintenek és érdekelnek. Az egyedülállók többek közt arra kaphatnak választ, hogyan találhatják meg a számukra leginkább megfelelő partnert, akivel könnyebben építkezhetnek, a kapcsolatban vagy házasságban élők pedig arra, hogyan őrizhető meg a szerelem kezdeti lángja. Az írónő rávilágít, hogy minden kapcsolaton folyamatosan dolgozni kell ahhoz, hogy hosszasan virágozhasson. A szerelem mágiájának üzenete tehát messze túlmutat a szerelmesek napján, egy életre szóló lelki táplálékot nyújthat olvasóinak.

Szepes Mária: A szerelem mágiája, Édesvíz kiadó, 2016.
Szepes Mária: A szerelem mágiája, Édesvíz kiadó, 2016.

Szöveg: Kustár Lídia

Ez is érdekelhet

A természetestől a laza hullámosig, íme a legjobb göndör hajak a sztároktól

A természetestől a laza hullámosig, íme a legjobb göndör hajak a sztároktól

G-Életstílus

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

Gardróbnapló

Íme a tökéletes téli szett Fitos-Dombai Laura jóvoltából!

Íme a tökéletes téli szett Fitos-Dombai Laura jóvoltából!