A 7 legbrutálisabb gyilkosság Hollywoodban

2022.február.18.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Hollywoodról mindenkinek a fényűzés, csillogás, filmek és sztárok jutnak eszébe. Mindennek van azonban árnyoldala, és semmi sem arany ami fénylik. Bizony Hollywood sem volt mentes soha az erőszaktól, sajnos akadt bőven olyan ügy, ami különösen megrázta a közvéleményt, köztük nem egy olyan is, ami bizony emberéletbe került.

A 7 legbrutálisabb gyilkosság Hollywoodban
Fotó: Getty Images

Ezek voltak talán a leghíresebb esetek:

O. J. Simpson pokoljárása

Az amerikai televíziózás történetének egyik legnagyobb ügye kerekedett az egykor imádott sportember, amerikai focisztár O. J. Simpson pokoljárásából. A sportkarrierjét sikeresen hollywoodi karrierré transzformáló Simpson a Csupasz pisztoly-filmek Nordbergjeként igazi kultfigura lett, 1994-ben azonban horrorisztikus vége lett az amerikai álomnak, volt feleségét, Nicole Brown Smith-t és barátját holtan találták a nő Los Angeles-i házában, mindkettőjükkel késszúrások végeztek. Nicole fejét, nyakát és kezeit érték a támadások, barátja a hasán, és a combján ejtett sérülésekbe halt bele.

O. J. Simpson és Nicole Brown Smith:

O. J. Simpson

A gyanú azonnal a volt férje terelődött, nem mellesleg azért, mert 1992-es válásuk oka is O. J. Simpson erőszakos viselkedése volt. Az egykori pincérnő már a ´70-es évek végétől járt a sportolóval, aki részben miatta vált el az első feleségétől, Nicole és O.J. 1985-ben házasodtak össze. Két gyermekük született. 7 év házasság után váltak el.

Tudtad? Kris Jenner egyik legjobb barátnője Nicole Brown Smith volt, halála után születő gyermekének rá emlékezve adta a Nicole keresztnevet a Kendall mellett.

A gyilkosság kegyetlen körülményei, a híresség gyanúsítása amúgy is megrázta volna a közvéleményt, de az addig teljességgel példa nélküli volt, hogy valakinek élő egyenesben közvetítse a televízió az üldözését. A több mint egy órán át tartó hajszát 95 millió amerikai nézte a tévében, a pizzarendelések ezen a napon rekordot döntöttek, az egész ország a képernyőre meredt. O. J. Simpson-t végül a közvélemény nagy részének megdöbbenésére felmentették, a világ egyik legnagyobb érdeklődésével követett perében.

Simpson azonban 2007-ben fegyveres rablást követett el Las Vegasban, elfogták és a mai napig börtönben ül. Közben elismerte a gyilkosságot, bár valószínűleg csak azért, hogy egy kis pénzt keressen az újabb könyvvel a témáról.

Saját kapzsi rajongója lett Selena gyilkosa

A mexikói-amerikai származású Selena egy Grammy-díjas előadó, a latin pop kiemelkedő alakja volt, aki felbukkant filmsorozatokban is. Az elképesztően sikeres és nagyon fiatal csillagot a mexikói Madonnaként emlegették, és fényes jövőt jósoltak neki, Marlon Brando és Johnny Depp oldalán debütált a filmvásznon, és a stílusikonnak számító popsztár már főszerepekről tárgyalt, de váratlan, erőszakos halála véget vetett az álomkarriernek.

Selena rajongói klubjának elnöke egy Yolanda Salvídar nevű nő volt, aki előbb az énekesnő egyik butikjában kezdett dolgozni, majd sikerült egyre közelebb kerülni imádott sztárjához, akivel szinte barátnőkké váltak. Nemsokára azonban kiderült, hogy Yolanda meglopja az énekesnőt. A rajongók panaszkodtak, hogy nem kaptak semmit azután, hogy csatlakoztak Selena fanklubjához. 1995 márciusában, mikor Selena számon kérte a Salvídart a pénzhiány miatt, veszekedés tört ki köztük. Selena ki akart jutni a szobából, ahol a vita zajlott, de hátat fordítva a nőnek az hátba lőtte őt, a bal vállán találta el az énekesnőt. Selena később a kórházban halt bele sérüléseibe.

Selena:

Selena

Tudtad? Selena Gomez anyukája nagy rajongója az énekesnőnek, ezért adták a lányuknak a Selena nevet.

Salvídar a tett helyszínén bezárta magát kocsijába és a kiérkező rendőrök láttán fejéhez tartotta a gyilkos fegyvert, öngyilkossággal fenyegetőzött. Végül mikor elfogták, tagadott mindent, állítása szerint baleset történt. Salvídart 30 év börtönre ítélték, így 2025 márciusában szabadulhat majd.

Már 1997-ben feldolgozták a sztár halálát, a Dalok szárnyán című életrajzi drámának a szerepet visszautasító Salma Hayek helyett Jennifer Lopez lett a főszereplője, aki gyakorlatilag ezzel a szereppel iratkozott fel az A-listás hollywoodi sztárok közé.

Sharon Tate a Manson-banda áldozata lett

A hatvanas évek új hollywoodi álompárjának könyvelték el az elképesztően tehetséges lengyel rendező, Roman Polanski és a csodaszép színésznő, Sharon Tate románcát. A pár a Vámpírok bálja című film forgatásán ismerkedett össze, a rendező Polanski eredetileg nem Tate-et szerette volna főszereplőnek megnyerni, hiszen az eredetileg modellként ismert lány félig amatőrnek számított. Polanski végül beleegyezett Tate szereplésébe és nagyon sokat foglalkozott azzal, hogy a lány minél többet tanuljon, a mester és tanítvány kapcsolat szerelemmé szövődött. Egy évvel a film bemutatója után összeházasodtak, a színésznő gyermeket várt a rendezőtől.

Polanski Angliába utazott új filmjének előkészítése miatt, utolsó hónapban lévő feleségét barátaira bízta. Négy barátja is Sharon Tate-tel volt, amikor egy augusztusi éjszakán "Charles Manson család" rájuk tört, és brutális, felfoghatatlan kegyetlenséggel kivégezte a társaságot. A 8 hónapos terhes Sharon Tate-et 16 késszúrással végezték ki, a színésznő az utolsó pillanatig könyörgött a gyermeke életéért.

Sharon Tate várandósan:

Sharon Tate

A megdöbbentő mészárlás indítéka a mai napig nem könnyen fogható fel. Charles Manson afféle hippivezér volt, aki egy kommunát hozott létre, ami valójában egy drogelosztó központ és bordély furcsa keveréke volt. A férfi zavaros ideológiával csábította magához a tagokat, mindeközben ő maga zenei karrierről álmodott. Egy producerrel közelebbi kapcsolatba is került, a férfi Manson drogját és lányait elfogadta ugyan, de végül lemezfelvételhez nem jutatta Mansont. Ez a producer korábban a Polanski-Tate-féle ház tulajdonosa volt. Manson felkelést akart kirobbantani, ezért kezdtek a gyilkosságokba. A mészárlást pedig éppen a producer egykori házában kezdték, csak azért, mert korábban, amikor az előző tulajdonos után érdeklődtek, valaki nem barátságos hangnem küldte el Mansont a lakástól. Ennyi elég volt, hogy a kétségkívül őrült férfi és kettő, a szektájához tartozó nő kivégezzenek öt embert, köztük egy terhes nőt, Sharon Tate-et.

Kapcsolaton belüli erőszak áldozata lett Dominique Dunn

Az 1980-as évek elején a Poltergeist - A kopogó szellem című filmben tűnt fel a fiatal színésznő, Dominique Dunn aki bár nagyon tehetséges volt, de nagyon kevés adatott meg neki. Szerelembe esett egy fiúval, akit egy partin ismert meg, és akivel hamar össze is költöztek.

Miután a fiú, John Sweeney sokszor fizikailag is bántalmazta Dominique-t, a lány el akarta hagyni őt. A fiú ezt nem akarta elfogadni, 1983 október harmincadikán felkereste a fiatal színésznőt, és kérlelte, hogy maradjanak együtt. Mikor a lány elutasította, a fiú lelökte őt a földre és fojtogatni kezdte.

Dominique Dunn

Mikor látta, hogy a lány eszméletét vesztette, elhagyta a házat. A már kiérkező rendőröknek bevallotta, hogy megölte a barátnőjét. Dominique azonban még nem halt meg. Kórházba szállították, kómába esett. A lányt már csak a gépek tartották életben. Azonban mikor kiderült, hogy semmilyen aktív agyi működés nem észlelhető, a lány családja úgy döntött, hogy leállítják a lélegezetetőgépet. Sweeney-t hatéves börtönbüntetésre ítélték, de kevesebb, mint 4 év után szabadon engedték.

Eszelős rajongó végzett a fiatal színésznővel

Rebecca Schaeffer 1967-ben született, karrierjét modellként kezdte, még a Seventeen címlaplánya is volt a ´80-as évek közepén. Színészi karrierjének kezdetén még Woody Allen egyik filmjében is kapott egy kis szerepet, hogy aztán egy vígjátéksorozattal váljon igazán ismertté. Egy Robert John Bardo nevű férfi megszállott rajongója lett a Rebbeccának, ami sajnos a fiatal szépség életébe is került.

Rebecca Schaeffer

A férfi rengeteg levelet írt Rebeccának, és többször próbált forgatási helyszínekre bejutni, hogy találkozhasson a színésznővel. Egy alkalommal Rebecca a szerepe szerint a sikersorozat egyik epizódjában lefeküdt az egyik karakterrel, mire Bardo kiakadt szerelme tettén. A férfi kinyomozta Rebecca privát címét és felkereste a lányt. A fiatal színésznő ajtót nyitott az idegennek, de egy rövid párbeszéd után arra kérte, ne keresse többet. Bardo egy órára eltűnt, majd visszatért és ugyanúgy becsengetett. Amikor Rebecca ismét kinyitotta az ajtót, a férfi mellbe lőtte őt. A fiatal lány 21 évet élt. A férfi életfogytiglant kapott.

Phil Spector, a gyilkos sztárproducer

A rendkívül csinos Lana Clarkson modellként kezdte a karrierjét, de nagyon gyorsan a filmezésben találta meg a helyét. A ´80-as évek B-filmjeinek egy nagyon sokat foglalkoztatott színésznője volt, aki rengeteg sorozatban is szerepelt. Máig érthetetlen a halála, habár azt biztosan tudjuk, hogy a neves zenei producernek, aki The Beatles-szel, vagy Leonard Cohennel is dolgozott együtt, Phil Spectornak köze volt hozzá.

Lana Clarkson

Nem tudjuk, hogy a színésznő és producer között milyen kapcsolat volt, de az biztos, hogy az akkor 40 éves Lana, 2003 februárjának egyik reggelén a producer limuzinjába szállt, hogy elmenjenek a férfi házához. A sofőr az autóban várt, míg a pár bement a lakásba, egy órával később lövés hallatszott bentről. A sofőr azt vallotta, hogy látta a producert, ahogy egy fegyverrel állt a kezében, sőt állítása szerint Spector azt mondta neki, hogy azt hiszi, hogy megölte a nőt. Később a producer azt állította, hogy Lana Clarkson véletlenül lőtte le magát, ahogy mondta csak meg akarta csókolni a fegyvert. A zavaros ügyből szinte semmit nem lehet kihámozni, de az biztos, hogy végül Spectort 19 éve börtönre ítélték.

Családon belüli erőszak, ahol a férfi lett áldozat

Amerika egyik legnépszerűbb színész-komikusa volt a sokoldalú Phil Hartman, aki rengeteget karakternek adta a hangját, zenélt, filmezett. S bár fényűzésből bőven kijutott neki, a magánéletben nem volt ennyire szerencsés. Háromszor nősült, de egyik házassága sem volt túl hosszú életű.

Legutolsó felesége, Brynn dühkitöréseiről, féltékenykedéseiről volt híres. Sokak szerint a házasságuk kényszer volt, miután a nő már a harmadik randijukon teherbe esett. Állítólag a nő már ekkor drogproblémákkal küzdött, de egy időre sikerült leszoknia. Aztán a nő elkezdett inni, kábítószerezni, majd egy nap besétált Hartmanhoz a szobába, lelőtte a férfit. Igazából nem derült ki, hogy miért tette ezt, az ismerőseik szerint a végzetes estén a pár vendéglőben vacsorázott, jó kedvűek voltak és semmi nem utalt arra, hogy problémáik lennének. Hartman lefeküdt aludni, a felesége azonban feltehetően ekkor szedett be különféle gyógyszereket és használt kokaint is. Hajnali három órakor bement a férje hálószobájába, kétszer fejbe lőtte az alvó férfit, majd még egy golyót eresztett az élettelen testbe.

Hartman és felesége:

Phil és Brynn Hartman

Ezután Brynn autóval elment egy barátjához, akinek elmondta, hogy megölte a férjét, de először nem hitte el neki, később azonban együtt visszamentek a lakásba, ahol a barát felfedezve Hartman holttestét azonnal hívta a rendőrséget. Soha nem fogjuk tudni, hogy mi lehetett a nő tettének indítéka, mert mire a rendőrök megérkeztek, ő halott férje mellé feküdt és öngyilkos lett.

A halálos fegyvert magától Hartmantól kapta ajándékba, hogy meg tudja védeni magát.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

4 esküvői frizura, ami bármilyen ruhához passzol, ha vendégként érkezel

4 esküvői frizura, ami bármilyen ruhához passzol, ha vendégként érkezel

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője