A Shaibo énekesnője Amszterdamba költözött: az élményből dal is született

2018.szeptember.27.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Szigeti Zsófia vagyok, 22 éves énekes-dalszerző, a Shaibo zenekar frontembere. Augusztus 26-án költöztem Hollandiába, hogy megkezdjem tanulmányaimat az amszterdami zeneakadémián. Amellett, hogy itt jazz-éneket tanulok, aktívan dolgozom a Shaibóban, dalokat írok, szervezem a zenekar közelgő eseményeit, megjelenéseit, nemcsak Budapesten, hanem itt Amszterdamban is.

Költözésemnek köszönhetően óriási változáson megy keresztül az életem, új kultúra, új emberek, élmények, a tanulmányok összehangolása a munkával, aminek nagy része Magyarországon van. Mindez nem egyszerű, de nagyon izgalmas. Ezekről a változásokról, tapasztalatokról szeretnék írni nektek minden héten egy kicsit.

Amióta itt vagyok az első és legfontosabb "behatás" az a rengeteg inspiráció, ami itt ér. Lehet, hogy ez csak szimplán a környezetváltozás eredménye, mindenesetre folyamatosan új dalokon dolgozom, ötletelek. Azt is mondhatnám, a kreatív működésem kapott egy kis "boost"-ot.
Nagyon tetszik ebben a városban, hogy rengeteg féle ember él itt, az egyetem is teljes mértékben nemzetközi, így folyamatosan más-más szokásokkal, habitussal találkozom. Érdekes az, amikor a jól megszokott magyar mentalitás után találkozol egy új csapattal, akik teljesen másként látják a világot. Ők mindannyian egy nap előadóművészek szeretnének lenni, így a nagy többség eléggé ambíciózus. Hogy mondjak egy példát, az egyetemen teljesen magától értetődő, hogy az énekesek a saját projektjeiken dolgoznak (dalokat írnak, zenekart vezetnek).

data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/Bny-yY3FYj8/?utm_source=ig_embedutm_medium=loading" data-instgrm-version="12" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> A bejegyzés megtekintése az Instagramon itt lakom. #boldogzsofi Zsófia Szigeti (@zsofi.sz) által megosztott bejegyzés, Szept 16., 2018, időpont: 11:11 (PDT időzóna szerint)

Emellett, iszonyú inspirálóan hat rám a "látvány". A házak, a belső terek, a design jelenléte szinte mindenhol alapvetés. Az ételek széles tárháza (nagyon könnyű egyszerre jót és egészségeset enni), valamint az önkifejezés fontossága az öltözködésen keresztül, mind-mind nagyon erőteljesen jelen vannak itt, és hatnak rám.

Ennek a sok ingernek a hatására érlelődött meg bennem egy gondolat arról, hogy minden olyan kapocs az életemben, ami feleslegesen viszi az energiámat, az nem kell. Ez a váltás és a költözés hozta el bennem azt a belátást, hogy bizonyos dolgokról le kell mondanom, úgyhogy írtam erről egy dalt. Ennek a dalnak a demójából mutatok nektek most egy kis részletet:

data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/Bnb_MHVA-cF/?utm_source=ig_embedutm_medium=loading" data-instgrm-version="12" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> A bejegyzés megtekintése az Instagramon my #first #demo in #amsterdam. vocals recorded by phone. #loooooooooooooooveeee Zsófia Szigeti (@zsofi.sz) által megosztott bejegyzés, Szept 7., 2018, időpont: 12:54 (PDT időzóna szerint)

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Schoblocher Barbara: „Énekesnő vagyok, és nem egy celeb”

Schoblocher Barbara: „Énekesnő vagyok, és nem egy celeb”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője