A Shaibo énekesnője Amszterdamba költözött: az élményből dal is született

2018. szeptember 27.
Ez a cikk több mint 6 hónapja frissült utoljára, a benne lévő információk elavultak lehetnek.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Szigeti Zsófia vagyok, 22 éves énekes-dalszerző, a Shaibo zenekar frontembere. Augusztus 26-án költöztem Hollandiába, hogy megkezdjem tanulmányaimat az amszterdami zeneakadémián. Amellett, hogy itt jazz-éneket tanulok, aktívan dolgozom a Shaibóban, dalokat írok, szervezem a zenekar közelgő eseményeit, megjelenéseit, nemcsak Budapesten, hanem itt Amszterdamban is.

Költözésemnek köszönhetően óriási változáson megy keresztül az életem, új kultúra, új emberek, élmények, a tanulmányok összehangolása a munkával, aminek nagy része Magyarországon van. Mindez nem egyszerű, de nagyon izgalmas. Ezekről a változásokról, tapasztalatokról szeretnék írni nektek minden héten egy kicsit.

Amióta itt vagyok az első és legfontosabb "behatás" az a rengeteg inspiráció, ami itt ér. Lehet, hogy ez csak szimplán a környezetváltozás eredménye, mindenesetre folyamatosan új dalokon dolgozom, ötletelek. Azt is mondhatnám, a kreatív működésem kapott egy kis "boost"-ot.
Nagyon tetszik ebben a városban, hogy rengeteg féle ember él itt, az egyetem is teljes mértékben nemzetközi, így folyamatosan más-más szokásokkal, habitussal találkozom. Érdekes az, amikor a jól megszokott magyar mentalitás után találkozol egy új csapattal, akik teljesen másként látják a világot. Ők mindannyian egy nap előadóművészek szeretnének lenni, így a nagy többség eléggé ambíciózus. Hogy mondjak egy példát, az egyetemen teljesen magától értetődő, hogy az énekesek a saját projektjeiken dolgoznak (dalokat írnak, zenekart vezetnek).

data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/Bny-yY3FYj8/?utm_source=ig_embedutm_medium=loading" data-instgrm-version="12" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> A bejegyzés megtekintése az Instagramon itt lakom. #boldogzsofi Zsófia Szigeti (@zsofi.sz) által megosztott bejegyzés, Szept 16., 2018, időpont: 11:11 (PDT időzóna szerint)

Emellett, iszonyú inspirálóan hat rám a "látvány". A házak, a belső terek, a design jelenléte szinte mindenhol alapvetés. Az ételek széles tárháza (nagyon könnyű egyszerre jót és egészségeset enni), valamint az önkifejezés fontossága az öltözködésen keresztül, mind-mind nagyon erőteljesen jelen vannak itt, és hatnak rám.

Ennek a sok ingernek a hatására érlelődött meg bennem egy gondolat arról, hogy minden olyan kapocs az életemben, ami feleslegesen viszi az energiámat, az nem kell. Ez a váltás és a költözés hozta el bennem azt a belátást, hogy bizonyos dolgokról le kell mondanom, úgyhogy írtam erről egy dalt. Ennek a dalnak a demójából mutatok nektek most egy kis részletet:

data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/Bnb_MHVA-cF/?utm_source=ig_embedutm_medium=loading" data-instgrm-version="12" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> A bejegyzés megtekintése az Instagramon my #first #demo in #amsterdam. vocals recorded by phone. #loooooooooooooooveeee Zsófia Szigeti (@zsofi.sz) által megosztott bejegyzés, Szept 7., 2018, időpont: 12:54 (PDT időzóna szerint)

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Hat hétig cukor és glutén nélkül éltem, ennyit sikerült fogynom

Hat hétig cukor és glutén nélkül éltem, ennyit sikerült fogynom

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

Kocsival mentek nyaralni? Íme néhány tipp, melyekkel csökkenthetitek az utazás költségeit! (x)

Kocsival mentek nyaralni? Íme néhány tipp, melyekkel csökkenthetitek az utazás költségeit! (x)

Íme! A tökéletes esti arcápolási rutin, amitől másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Íme! A tökéletes esti arcápolási rutin, amitől másnap is ragyogni fog a bőröd (x)