Adele Emmy-díjat nyert: „hivatalosan is van EGO-m”

Adele Emmy-díjas lett a hétvégén, ami nem jelent mást, mint hogy már csak egy díj választja el attól, hogy EGOT-státusza legyen.

A fantasztikus Adele már egy Emmy-, 15 Grammy-, és egy Oscar-díj tulajdonosa | Garreth Cattermole
A fantasztikus Adele már egy Emmy-, 15 Grammy-, és egy Oscar-díj tulajdonosa | Garreth Cattermole
Fotó: Gettyimages.com

A rendkívül tehetséges Adele gyönyörű hangjával elképesztő sikereket ért már el az évek során. A 34 éves énekesnő ezúttal a Creative Arts Emmy-díjátadó gálájáról vitt haza egy újabb szobrocskát a gyűjteményébe az Adele One Night Only című különleges televíziós műsoráért, amely 2021 novemberében debütált a CBS műsorán, és amely több kategória díját is bezsebelte az este folyamán.

Az Emmy győzelemmel Adele-t már csak egy díj választja el attól, hogy elérje a hivatalos EGOT-státuszt. Az EGOT betűszó az Emmy- (televízió), Grammy- (zene), Oscar- (film) és Tony-díjakra (Broadway színház) utal, az énekesnőnek pedig már csak az utóbbi hiányzik ahhoz, hogy mindegyik területen díjazott legyen. Adele összesen 15 Grammy-díj büszke tulajdonosa, 2013-ban pedig a James Bond-filmhez készült Skyfall című dalával elnyerte a legjobb eredeti dalnak járó Oscar-díjat is.

Az énekesnő Instagram-oldalán fejezte ki háláját, smink nélkül pózolt az Emmy-szoborral:

bízzatok bennem, most már hivatalosan is van EGO-m.

– írta nevetve a képaláírásban.

Kinek van még EGO-ja?

A 49 éves Eminem a Super Bowl félideji show-jáért, a 80 éves Paul McCartney és a 82 éves Ringo Starr pedig a Disney+-on elérhető The Beatles: Get Back című dokumentumfilm-sorozat producereléséért kaptak Emmy-díjat – Adele-hoz hasonlóan őket is már csak a Tony-díj választja el az EGOT-státusztól.

Rajtuk kívül még huszonnyolc művész van, akiknek csak a Tony-díj hiányzik, ebből huszonketten vannak még közöttünk, hatan pedig már nem élték meg, hogy elérhessék az EGOT-státuszt. A teljesség igénye nélkül például Julie Andrews, Cher, Ron Howard, Martin Scorsese, John Williams, Kate Winslet és Barbra Streisand is az "EGO" díjak büszke tulajdonosai, valamint Robin Williams is mindhárom szobrot elnyerte élete során.

Kinek van már EGOT-státusza?

Az évek során mindössze 17 sztár érte el az EGOT-státuszt: Richard Rodgers (1962), Helen Hayes (1977), Rita Moreno (1977), John Gielgud (1991), Audrey Hepburn (1994), Marvin Hamlisch (1995), Jonathan Tunick (1997), Mel Brooks (2001), Mike Nichols (2001), Whoopi Goldberg (2002), Scott Rudin (2012), Robert Lopez (2014), Andrew Lloyd Webber (2018), Tim Rice (2018), John Legend (2018), Alan Menken (2020) és Jennifer Hudson (2022).

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Váratlan meglepetés érhet - január 29.

Napi horoszkóp: Váratlan meglepetés érhet - január 29.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói