Sosem találod ki, melyik énekesnőt nem engedték szerepelni az Alkonyatban!

Nem ritka Hollywoodban, hogy egy A-listás híresség épp a befolyása és rajongása miatt jut hozzá egy-egy váratlan cameoszerephez. Az Alkonyat készítőit azonban a jelek szerint nem igazán hatotta meg, hogy az egyik legsikeresebb és legjobban kereső énekesnő bármit megtenne, hogy egy pillanatra feltűnhessen a kétezres évek imádott vámpírrománcában.

 Az Alkonyat-filmek a kétezres évek egyik legnagyobb bevételeit produkáló mozijai voltak
Fotó: Profimedia

Az Alkonyat filmeknek köszönhetjük, hogy Kristen Stewart és Robert Pattinson neve egy életre ismertté váljon, akik később bebizonyították, a mainstreamen kívül is szépen teljesítenek. Taylor Swiftnek viszont nem adta meg azt a lehetőséget, hogy színésznőként egyengethesse a karrierjét, pedig Swift bármit megadott, hogy feltűnhessen a moziban, akár egy aprócska, jelentéktelen szerepben. Erről maga a rendező, Chris Weitz mesélt egy podcastben, aki felidézte, mekkora rajongó volt Akkoriban az énekesnő. És miután akkoriban ugyanaz volt Taylor Swift és a rendező ügynöke, megpróbált kijárni a fiatal hírességnek egy statisztaszerepet. „Lehetne valaki a kávézóban, az étteremben, vagy bárhol máshol, csak legyen benne a filmben.”

Bár Weitz kezdetben elgondolkodott a felvetésen, később mégis elutasította, amit ma már szörnyen bán. „Pedig Taylor Swifttel lóghattam volna, lehettünk volna barátok vagy ilyesmi.” És nem csak önmaga miatt bánja, hanem attól is fél, hogy felbosszantotta Taylort - viszont tartja magát ahhoz, hogy a film érdekében hozta meg akkor ezt a döntést. Szerencsére a mozi sikere nem múlt rajta, miután csak az Újhold 709 millió dolláros bevételt hozott.

A mozit talán nem hódította meg Taylor Swift, de a zeneipart egy életre bevette
Fotó: Getty Images /Jay L. Clendenin

Ma már tudatosabban építenek rá

A kétezres években talán kevésbé láttak benne fantáziát, ma már viszont elengedhetetlen geg bizonyos műfajokban. A Marvel minden egyes filmjében felbukkant például 2018-ban bekövetkezett haláláig egy-egy pillanatra Stan Lee, a Marvel Comics egykori elnöke, Brad Pitt pedig állítólag egy csésze kávéért cserébe vállalta el a láthatatlan karakter szerepét a Deadpool második részében. De legalább ennyire volt vicces Matt Damon, amint a Thor harmadik részében Lokit parodizálja a karakter egyik legdrámaibb pillanatában. Kevésbé volt látványos, viszont annál ügyesebb marketingfogásként működött, amikor Zendaya szerelme, Tom Holland is feltűnt az Eufória második évadában, amint a tömegben ücsörög.

Súlyos drogfüggőségéről mesélt a Stranger Things fiatal színésze

Taylor Swift valójában nem maradt le semmiről

Míg néhány énekesnőről ma már gyakorlatilag leválaszthatatlan a színésznői perszóna, mint például Jennifer Lopez, Lady Gaga vagy Jennifer Hudson, addig sokaknak ez csak távoli álom marad. Taylor Swifttel, a mezőny egyik legsikeresebb énekesnőjével is ez a helyzet, és valószínűleg a Macskák című 2019-es musical volt az a pont, ahol végleg elengedte a filmezést. A mozi ugyanis nem csak anyagilag volt bukás a maga 75 millió dolláros bevételével, de sokat elárul az is, hogy a vajszínű Google felhasználók mindössze 28 százaléka szerette a filmet, IMDb-n a 3 pontot sem éri el, és a nézők mellett a kritikusok is egyértelműen utálták. Holott olyan nagy neveket szerződtetek le, mint Judi Dench, Idris Elba vagy Ian McKellen.

25 dolog, amit nem tudtál Taylor Swiftről

Forrás: buzzfeed.com

Ez is érdekelhet

Havi horoszkóp: Végre egyenesbe hozhatod az életedet októberben

Havi horoszkóp: Végre egyenesbe hozhatod az életedet októberben

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói