Hihetetlen! Ők lettek volna az Alkonyat főszereplői, ha az íróra hallgatnak

2018. december 4.
Ez a cikk több mint 6 hónapja frissült utoljára, a benne lévő információk elavultak lehetnek.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az idén lett 10 éves a 2000-es évek végének legnagyobb őrületét kiváltó Twilight film. A korszak tinédzsereinek az Alkonyat-sorozat igazán meghatározó élmény volt, Bella és Edward szerelmének története.

Twilight
Fotó: Profimedia

Aligha tudjuk ezt a sztorit már másképpen elképzelni, mint ahogy Kristen Stewart és Robert Pattinson megmutatta nekünk. A két színészt igazi világsztárrá tette a modern vámpírrománc, de alakulhattak volna egészen másként is a dologok, hiszen a szerzőnek egészen más elképzelései voltak a szereposztásról.

Az írónő, Stephenie Meyer most a tízéves évforduló apropóján elmesélte, hogy ő maga hogyan képzelte a regényének filmes szereposztását. Ebből kiderül, hogy sok esetben hasonló karakterű színészekben gondolkodott, voltak azonban egészen váratlan ötletei is. Sosem fogjuk megtudni, hogy mi lett volna, de néhány esetben biztosra vesszük, hogy a filmes producereknek jobb volt a szimata a szereposztáshoz, mint Meyernek.

Ez a 10 legszexibb színész, aki valaha vámpírt alakított!

Ez a 10 legszexibb színész, aki valaha vámpírt alakított!

Nos, lássuk, ők lettek volna az írónő jelöltjei a főbb szerepekre:

Charlie Swan
Bella apukájának szerepét Billy Burke kapta a filmes feldolgozásban, hozzá valahogy nagyon természetesen passzolt, hogy egy kamaszlány egyedülálló apukája legyen.

Billy Burke Charlie Swan szerepében

Meyer azonban erre a szerepre egy igazán ismert arcot szeretett volna, méghozzá John C. Reilly-t. Első látásra talán egy picit túl idősnek tűnik a szerephez, a vicces azonban az, hogy valójában csaknem egyidős Burke-kel. Egyébként azóta jobbára komikus szerepekben látható John C. Reilly filmográfiájában az Alkonyat előtti időszakban a drámai szerepek voltak többségben:

John C. Reilly
Fotó: Getty Images

Carlisle Cullen
Ha már az apáknál tartunk, akkor Edwardnak is más apukát képzelt el Stephanie Meyer. Egyértelmű, hogy Peter Facinelli számára a vámpírcsalád vezetőjének szerepe hozta meg az igazi ismertséget.

Carlisle Cullen

Meyer itt is egy teljesen más karakterre bízta volna a szerepet, az akkor még szinte ismeretlen, de Facinellinél is fiatalabb Charlie Hunnam volt a jelöltje a szerepre. A jóképű színész legnagyobb baja, hogy elterelte volna a figyelmet Edwardról:

Charlie Hunnam
Fotó: Getty Images

Bella Swan
Nagyon nehéz bárki mást elképzelni a szerepre, hiszen Kristen Stewart abszolút bevált, mint az Alkonyat főszereplője. Ráadásul kétségkívül sokat dobott a Twilight körüli felhajtáson, hogy a két főszereplő egy ideig a vásznon kívül is párként jelent meg.

Kristen Stewart mint Bella Swan

Kristen Stewartnak nagyon jól állt a különc Bella szerepe, van benne némi törékenység is, de mindeközben tud erős és határozott is lenni. Stephanie Meyer egy fokkal romantikusabb színésznőre bízta volna a szerepet, méghozzá Emily Browningra, aki pár évvel idősebb, mint Kristen Stewart, de hozzá hasonlóan kedvelt gyerekszínész volt egészen kicsi kora óta.

Emily Browning
Fotó: Getty Images

Alice Cullen
Edward jövőlátó testvérének a szerepére egy akkoriban teljesen ismeretlen színésznőt, Ashley Greene-t választották ki. Nem csoda, hogy az írónő nem gondolt rá, amikor ki kellett választani a szereplőket.

Ashley Greene

10 éves az Alkonyat, de Taylor Lautner Kendall Jennernek mond köszönetet

10 éves az Alkonyat, de Taylor Lautner Kendall Jennernek mond köszönetet

Rachel Leigh Cook azonban nagyon is kezdett ismertté válni, olyannyira, hogy korosztályának az egyik legnagyobb tehetségét látták benne. Őszintén szólva talán ő bánhatja a leginkább, hogy filmsorozat készítői nem hallgattak az írónőre, mert talán az egész karrierje másképp alakult volna.

Rachel Leigh Cook
Fotó: Getty Images

James
Bella kis híján az áldozata lesz a nyomkövetőnek, aki az Alkonyat első igazi gonosz karaktere. Erre a szerepre Cam Gigandet-et választották ki, akinek ez volt az áttörés, ha a Narancsvidéket leszámítjuk, és valljuk meg, hogy a későbbi filmjeiben egyszerűen szuperszexi.

Cam Gigandet

Stephanie Meyer is úgy gondolta, hogy a gonosznak nagyon vonzónak kell lennie, ezért is gondolt Cillian Murphy-re. Hiszen az akkor 32 éves színész addigra már egészen pofás listával büszkélkedhetett. Nagyon passzolt volna hozzá a szerep.

Cilian Murphy
Fotó: Getty Images

Edward Cullen
Na jó, el tudtok képzelni még egy ilyen telitalálatot? Robert Pattinsont szinte a semmiből szedték elő (jó, jó persze, szerepelt a Harry Potterben), és tökéletesen bevált. Nyilván Stephanie Meyer egy fokkal ismertebb színészben gondolkodott, és valljuk meg, hogy tényleg nagyon hasonló Edwardot nézett ki.

Edward Cullen

Stephanie Meyer választottja Henry Cavill lett volna, aki karakterre hasonlít Robert Pattinsonra. Talán vele is ugyanilyen sikeres lett volna a film, de ekkoriban már a Tudorokban alakította Charles-t, és így utólag is feltűnő, hogy Cavill azért jó pár évvel idősebb, így talán kicsit fura gimis lett volna 26 évesen.

Henry Cavill
Fotó: Rexfeatures
HIRDETÉS

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Dr. Zacher Gábor: Napi 24 doboz energiaital valóban halálos

glamour plusz ikon Dr. Zacher Gábor: Napi 24 doboz energiaital valóban halálos

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)