Álmodozó videoklippel vezeti fel hamarosan megjelenő második lemezét a Belau

2020.március.6.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Megérkezett a magyar Belau zenekar legújabb klipje, ami a hamarosan megjelenő második lemezük első dala. Nézd meg a cikk végén a videót nálunk először! A formációval rendszeresen együttműködő Szécsi Böbe idén a GLAMOUR Women of the Yearen Az év énekesnője-kategória jelöltje is, itt tudsz szavazni rá!

A Belau debütáló dala, az "Island of Promise", megjelenését követően rögtön komoly sikereket ért el. Több hazai portálnál bekerült az év dalai közé, számos filmben, reklámban használták fel. 2016 novemberében jelent meg "The Odyssey" című bemutatkozó lemezük, amellyel megnyerték a Fonogram-díjat az év elektronikus zenei lemeze kategóriában. A lemezen található dalokat a BBC Radio 1 is játszotta, valamint 2017-ben, egyedüli magyarként felkerültek az EBBA listára is. A fiatal formáció két év alatt közel 200 koncertet adott 23 országban. Olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszottak eddig, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic, vagy az amerikai SXSW.

Premier: Megnézed ezt a klipet és azonnal Barcelonában akarsz lenni

Premier: Megnézed ezt a klipet és azonnal Barcelonában akarsz lenni

Az ország legkeresettebb exportzenekara most egy laza, nyári hangulatú dallal jelentkezik. "Az `An Ocean With No Waves` szövegében egyensúlyoznunk kellett a két alkotófél elképzelései között: Yas` szentimentális és egyedülálló egyéniségét igyekeztünk összhangba hozni a Belau által képviselt világnézettel és képiséggel. Megpróbáltuk az általa szerzett dalszöveggel összeegyeztetve a dalt úgy formálni, mely a természetből fakadó összetartozásunknak lehet egyfajta zenei lenyomata. Mondhatjuk, hogy a szeretet nagyságáról szól annak teljes valójában" –mesélte a duó a friss szerzeményről, amelyben a londoni yasaquarius énekel, akinek legutóbb Troyboi-jal kollaborált. A könnyed r'n'b electronica dalhoz P. Szabó Péter készített egy álmodozós különleges videót.

A második Belau lemez "Colourwave" címmel, március 27-én lát napvilágot, a tőlük koncerteken megszokott instrumentális dalokon kívül számos külföldi közreműködővel. Az új dalok egy különleges utazást zenésítenek meg a karibi térségében, ezt a világot szeretné a formáció még inkább átadni a fellépéseiken. A zenekar április 18-án, a Tavaszi Fesztivál keretein belül, az A38 Hajón mutatja be az új lemezét, ezt követően Európa turnéra indul.

Nézd meg itt a klipet először:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője