Ez a 20 éves lány lehet az első ember a Marson! Ismerd meg Alyssa Carsont

2021.március.30.

Minden nap találkozhatunk a közösségi médiában azokkal a celebekkel, akiket százezrek vagy akár milliók is követnek csak azért, mert izgalmas fotókat posztolnak magukról, de igazából nem tudnánk összefoglalni, mit is csinálnak ők valójában. Ha tényleg olyan tinit akarsz követni, aki inspirál és rengeteget tanulhatsz tőle, akkor ajánljuk figyelmedbe Alyssa Carsont, aki 15 éves kora óta gyakornok a NASA-nál, most pedig nagyon úgy tűnik, hogy tagja lesz annak az expedíciónak, akik először lépnek a Marsra.

Ez a 20 éves lány lehet az első ember a Marson! Ismerd meg Alyssa Carsont
Fotó: Profimedia

Alyssa történelmet írhat, hiszen nemcsak az első ember lehet a Marson, de a legfiatalabb asztronauta is.

5 éves korában vett részt első űrtáborában, 16 évesen diplomázott az Advanced Space Academy programban és ezzel ő lett a legfiatalabb ember, aki ezt valaha megtette. Annak érdekében, hogy teljesüljön az álma és tagja lehessen a Mars expedíciónak, évek óta komoly felkészítőprogramokon vesz részt.

A felkészülés egyik pillére a közösségi média jelenlét is. De nem akárhogyan. Arra használja az online teret, hogy beszámoljon az űrkutatás legújabb fejleményeiről. Instagram profilján azon munkálkodik, hogy érdeklődését szélesebb közönség számára is közvetítse.

Alyssa Carson NASA Blueberry néven vezeti Instagram, TikTok és Twitter oldalát!

A közösségi médiában kísérleteket végez és lefordítja az asztronauta nyelvet egy egyszerűbb nyelvezetre, hogy mindenki megértse, aki érdeklődik iránta.

Alyson 3 éves kora óta asztronauta szeretett volna lenni, gyerekkorában pedig rengetegszer megnézte a "The Backyardigans" című animációs sorozatot, amiben a szereplők a Marsra utaznak. Ő az egyetlen ember, aki elmondhatja magáról, hogy a NASA mindhárom felkészítőtáborában részt vett. Ennek eredménye volt, hogy már 12 évesen meghívást kapott, hogy előadást tartson a NASA-nál a vörös bolygóról. Jelenleg a floridai technológiai intézet asztrobiológiai szakos hallgatója.

A NASA célja, hogy 2030-ban egy legénységet küldjön a Marsra, mely tagjai között - nagyon úgy tűnik - Alyson is ott lesz. Céljuk, hogy élet és víz jeleit keressék a bolygón, megvizsgálják a Mars felszínét, időjárási viszonyait. Ez a misszió minden eddiginél részletesebb eredményeket hozhat a bolygóval kapcsolatban.

Carson egy interjúban kifejtette, hogy számára a Mars az új Hold és biztos benne, hogy a misszió megvalósulásához a fiatal generáció érdeklődése is hozzájárul.

Azért akarták felfedezni a Holdat, mert nagy volt az érdeklődés körülötte. Úgy gondolom, hogy ez szükséges a Mars esetében is. Inspirálni kell az embereket, hogy bekapcsolódjanak az űrprogramba, érdeklődjenek iránta és támogatni akarják a missziókat.

Inspiráló nők

Sandra Magnus asztronauta és Alyson egyszer találkoztak a tudomány és a technika iránt érdeklődő fiatal nők karrier-napján. Carson számára hatalmas motivációs löketet adott a beszélgetés, hiszen Sandra elmesélte neki, hogy ő is nagyon fiatal volt, amikor eldöntötte, hogy űrhajós lesz.

Így megfogadta, hogy nem számít, hány évet kell várnia erre, el fogja érni az álmát és küzdeni fog érte minden nap. Alyson ekkor határozta el, hogy addig fog pályázni a NASA misszióira, amíg ki nem választják és bármilyen módon is, de hozzá fog járulni a Mars felderítéséhez. Legnagyobb álma pedig már ekkor is az volt, hogy 30 éves korára eljusson a Marsra.

Ha minden a tervek szerint halad, erre minden esélye megvan!

Ez is érdekelhet

10 híresség, aki SOHA nem iszik alkoholt!

10 híresség, aki SOHA nem iszik alkoholt!

GLAMOUR Horoszkóp

Könnyen dühbe gurulsz, ha a dolgok nem kedved szerint alakulnak - Egymondatos horoszkóp: Április 11.

Könnyen dühbe gurulsz, ha a dolgok nem kedved szerint alakulnak - Egymondatos horoszkóp: Április 11.

Divathírek

Ezért az ikonikus óráért évtizedek óta rajonganak a hírességek

Ezért az ikonikus óráért évtizedek óta rajonganak a hírességek