Ana de Armas: „Nincs szükség női James Bondra”

Ana de Armas fantasztikusat alakított James Bond oldalán, de nem gondolja úgy, hogy a 007-es ügynök szerepét egy nőnek kellene adni.

 | Fotó: Christopher Polk/NBC/ Getty Images
Ana de Armas szerint fontos, hogy a női karakterek megfelelő elismerést kapjanak | Fotó: Christopher Polk/NBC/ Getty Images
Fotó: Gettyimages.com

Ana de Armast Paloma szerepében láthattuk a 2021-es 007 Nincs idő meghalni című filmben, amellyel Daniel Craig búcsút vett James Bond szerepétől – ez azonban nem jelenti azt, hogy nem készül többé új Bond-film. 1962 és 2021 között összesen huszonhétszer vitték a vászonra a sármos titkosügynök kalandjait – ezúttal a készítők elmondása szerint szeretnék újraértelmezni a karaktert, arról azonban még nem árultak el részleteket, hogy ez mit is jelent pontosan.

A kubai származású színésznőt a The Sun magazin arról kérdezte, hogy mit szólna a női James Bond gondolatához, Ana de Armas pedig egyszerű és logikus választ adott: nincs szükség női James Bondra”. Azt is kifejtette, hogy semmi szükség valaki más már létező karakterét ellopni és átvenni felette az irányítást – a 007-es ügynök története egy regényadaptáció, amely James Bond fantáziavilágának univerzumába vezet.

Erős női karakterekre van szükség

Ana de Armasnak abszolút igaza van abban, hogy a nők filmes reprezentációját nem az fogja előrébb vinni, ha a készítők férfi karakterek történeteit próbálják nőkre átírni – új női főhősökre van szükség saját történetekkel vagy éppen arra, hogy a férfi hősök mellett feltűnő női mellékszereplőket, ahogy a színésznő is fogalmazott a megszokottól „eltérő módon elevenítsék meg”.

Azt szeretném, hogy a női karakterek jelentősebb szerepet és elismerést kapjanak. Ez az, ami szerintem érdekesebb, mint a dolgok megfordítása.

A színésznőt hamarosan a Blonde című filmben láthatjuk majd, amely Marilyn Monroe életét dolgozza fel, kissé másképp, mint ahogy gondolnánk. Várakozás közben pedig érdemes megnéznünk őt az ikonikus szereplőgárdájú A szürke ember című filmben, amely most debütált a Netflix műsorán. Láttad már az előzetest?

Minden, amit eddig tudunk a Netflix 18 karikás Marilyn Monroe filmjéről

Ez is érdekelhet

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról