Az eddigi egyik legunalmasabb Trónok harca epizód volt a befejező rész

Már az előző részekkel kapcsolatban is voltak fenntartásaim, azonban az évadzáró - ami egyben a finálé, számomra annyira semmilyen volt, hogy azt nehéz szavakba önteni. Persze volt néhány fordulat, amire valószínűleg senki sem számított, de ezektől függetlenül elmondatom, hogy egyáltalán nem így képzeltem el a befejezést, ugyanis nem volt méltó a sorozathoz.

Már a korábbi részekkel is sok volt a probléma, és ennek több rajongó is hangot adott, ráadásul egy petíciót is benyújtottak, amit már elképesztően sokan alá is írtak, hogy forgassák újra a 8. évadot.

Az 1 óra 10 perces részben nem igazán történt semmi, mondhatnánk azt is, hogy az eddigi részek közül az egyik legunalmasabb epizód volt a finálé. Persze voltak csavarok, amik a hiedelmekkel ellentétben nem igazolódtak be, és ami valószínűleg mindenkit meglepett. Ilyen volt például Jon Snow, aki megölte Daenerys-t, pedig sok rajongó szerint Aryának kellett volna megtennie, ugyanis miután Cersei-t nem ölte meg, gondoltuk na majd Daenerys-t, már úgy is van rá oka. De nem így történt, Jon Snow végzett vele, és ez is elképesztően drámai és hatásvadász volt, de mindenesetre jogos és érthető lépés.

Fotó: HBO

Kicsit hiányoltam azt is, hogy teljesen egyszerűen elintézték Daenerys halálát, szinte alig volt bármilyen reakció erre a dologra, rögtön jött, hogy válasszunk új királyt. Az egész rész olyan volt, mintha le akarták volna tudni a dolgot, és ezáltal egy csomó apró részlet nem lett megmagyarázva.

Elképesztő összeget kapnak a Trónok harca színészei egy epizódért

Elképesztő összeget kapnak a Trónok harca színészei egy epizódért

Kicsit furcsa volt az is, hogy Bran került a trónra és nem Jon, ugyanis persze tudjuk, hogy Jon nem akart uralkodni, de Bran sem, így a kettő körülbelül ugyanaz. De végülis ez is érthető, ne legyen már teljesen happy ending, ha már a "főgonoszok" meghaltak.

Fotó: HBO

Persze pozitívum is volt javából az évadzáróban: nem gondolom, hogy Jon Snow szomorú volt, hogy vissza kell mennie a Fekete Várba, ráadásul Szellem is ott várta őt. Sam pedig végre mester lehet, és azt se felejtsük el, hogy Tyrion az új király segédje lett a kivégzés helyett.

Fotó: HBO

A hollywoodiasság ebből a részből sem hiányzott, gondoljunk például arra, amikor az epizód elején ott áll Daenerys, és a sárkány ahogy csapkod mögötte olyan, mintha az ő szárnyai lennének. Persze ez is egy szép momentum, de most már végképp úgy érzem, hogy ez az évad semmi másról nem szólt, csak a fényűzésről, ami sajnos teljesen elrontotta az egész Trónok harca feelinget.Ez is érdekelhet

Ezek a sztárok bebizonyították, hogy egy új frizura teljesen megváltoztatja a külsőt

Ezek a sztárok bebizonyították, hogy egy új frizura teljesen megváltoztatja a külsőt

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói