Babos Tímea immár háromszoros világbajnokként mesélt nekünk a sikereiről

A hétvégén bravúros győzelemmel nyerte el Babos Tímea és Kristina Mladenovic a 2019-es WTA Finals döntőjét. Tími immár háromszoros világbajnokként mesélt nekünk a sikereiről.

Hogy ismerkedtél meg Kristina Mladenovic-csal?
Kikivel 15 éves ismeretségre tekintünk vissza, hiszen ugyanabban az évben és hónapban születtünk, így egy korosztályban versenyeztünk. Azért nem mondom, hogy barátság, mert voltak "frenemy" időszakok, amikor mindketten éretlenek voltunk még, azaz inkább már nem kislányok, de még nem is felnőtt emberek. Junior korunkban Kiki volt a világelső, én voltam a második mögötte, aztán felnőttben az elején nekem ment picit jobban, aztán neki. Volt köztünk mosolyszünet pár évvel ezelőtt, de ez mára már elképzelhetetlen, ugyanis összecsiszolódtunk, szurkolunk egymásnak és segítjük egymást. Természetesen ez nem csak a pályán igaz, hanem azon kívül is, Kiki a legjobb barátnőm, vele tényleg mindent meg tudok beszélni, hol angolul, hol franciául, legyen szó tenyeresről, pasikról vagy shoppingról.

Milyen volt a közös munka vele?

Évek óta egy párt alkotunk és még fogunk is a jövőben. Év közben nagyon keveset gyakoroljuk a párost, hiszen mindketten elsősorban egyéni játékosok vagyunk, de Shenzenben csak a párosra kellett figyelni, így rengeteget tudtunk együtt edzeni. Az év második felében voltak olyan meccsek, amiket nyernünk kellett volna, de mégsem tettük, így sokan temettek minket. Már a VB előtt rengeteget beszélgettünk, hogy min kellene változtatni, hiszen mindketten tudjuk, hogy mikor nyújtjuk a legjobbunk, örülök, hogy ez összeállt és a kínkeserves elődöntő után gálajátékkal nyertük meg a döntőt!

Babos Tímea hiszi, hogy tud még feljebb lépni - ˝Ezért dolgozom magam halálra minden nap˝

Babos Tímea hiszi, hogy tud még feljebb lépni - ˝Ezért dolgozom magam halálra minden nap˝

Milyen dizájner darabot veszel most jutalomként magadnak?
Egyelőre annyira hihetetlen, hogy nyertünk, hogy még nem volt időm megemészteni, illetve a jutalomdarabra gondolni. A következő két hétben még Kínában leszek, versenyzem, így a nagy ünneplés is sajnos elmaradt, csak egy pizzát engedtünk meg magunknak a döntő utáni estén. Vannak kiszemeltjeim, nagyon tetszik például a türkiz színű Gucci táska, de a nagy találkozás még várat magára. A verseny alatt kaptunk egyébként egy tűzpiros MCM táskát, Ázsiában imádják a márkát, amelyik divatba hozta újra a hátizsákot. Én is kedvelem, nagyon vagány cuccaik vannak.

Mi a legnehezebb dolog teniszezőként?

Évekkel ezelőtt nem viselt meg a sok utazás, de most már egyre nehezebben viseli a szervezetem a rengeteg repülést és az átállást. Nem regenerálódom már olyan könnyen, mint korábban, de ez természetes is ennyi év élsport után. Legjobban a családom, az otthonom és a barátaim hiányoznak, nehéz hónapokat távol tölteni tőlük, viszont hálás vagyok azért, hogy azt csinálhatom, amit szeretek. Nem tagadom, rengeteg lemondással jár, a családtól való távollét az egyik legfájdalmasabb, de az ilyen élményekért, mint a mostani, kárpótol a sport.

A lány, aki sporttörténelmet írt - Exkluzív interjú Babos Tímea magyar teniszbajnokkal

A lány, aki sporttörténelmet írt - Exkluzív interjú Babos Tímea magyar teniszbajnokkal

Kik a női a példaképeid és miért?
Nem vagyok az a bálványozós típus, inkább tisztelek bizonyos típusokat. Tetszik, ha egy nő kiáll magáért, mer nagyot álmodni és tesz is érte, de végtelen tisztelettel tudok beszélni például azokról az anyákról is, akik a család kősziklái. Az én anyukám is ilyen!

Rengeteg helyen megfordulsz, miközben járod a világot. Miket tanulsz miközben világot látsz, mi az, amiről mindenképp mesélni fogsz majd a gyerekeidnek?
Szerencsés vagyok, hogy a sporttal ennyi helyen jártam a világban. Szeretek új kultúrákat megismerni, új ízeket kóstolni, más emberekkel találkozni. Hiszem, hogy mindenkinek megvan a maga története és sajnos a mai, Instán és Facebookon élt világban nem minden olyan, amilyennek látszik. Én is használója vagyok a technológia vívmányainak, de hiszem, hogy az emberi kapcsolatok a legfontosabbak és ezt csak szemtől-szemben kommunikáció útján valósíthatod meg. Ahhoz, hogy valakit megérts, sétálnod kell az ő cipőjében, azaz meg kell ismerned a történetét. Én is tapasztalom ezt, rengetegen bírálnak, anélkül, hogy tudnák, honnan jöttem és hova tartok, de persze ez az egyszerűbb megoldás, hiszen a jó kapcsolatok rengeteg időt és energiát kívánnak, de pótolhatatlanok.

Ez is érdekelhet

A hercegtől elolvadunk, de itt vannak a további legjobban öltözött pasik a 2021-es Emmy gáláról

A hercegtől elolvadunk, de itt vannak a további legjobban öltözött pasik a 2021-es Emmy gáláról

GLAMOUR Horoszkóp

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján