„Van saját életterünk és közös halmazunk is” – Bánhidi Bence és Nyárády Nóra mesélt nekünk kapcsolatukról

Szponzorált tartalom

2021.október.11.

Bánhidi Bencét már nem kell bemutatnunk a sport kedvelőinek, azt azonban kevesen tudják, mit csinál a magyar válogatott kézilabdázó, amikor épp nem a pályán küzd a pontokért. A Pick Szeged játékosa magánéletében sem unatkozik: bő másfél éve ismerte meg szerelmét, Nyárády Nórát, akinek egy év után gyűrűt húzott az ujjára. Kapcsolatukról, az esküvő terveiről és a magánélet, a munka és a sport összeegyeztetéséről beszélgettünk velük.

Mielőtt belecsapnánk a közepébe, meséljetek egy kicsit a kezdetekről! Hogy ismertétek meg egymást, mi a ti történetetek?

Bence: Az Instagramon figyeltem fel Nórira, gyakran nézegettem a képeit. Aztán egy hétköznap az egyik barátom elhívott egy jogászbuliba – Nóri jogot tanul -, nincsenek véletlenek, ott találkoztunk először. Megszólítottam, bemutatkoztunk egymásnak, de egy buliban azért nem igazán lehet beszélgetni.

Nóri: Bevallom, nem voltam képben, hogy kicsoda, mivel foglalkozik. Az első randira sokat kellett várni, ugyanis ezt követően jött a koronavírus-járvány. A szüleimnek Balatonon van nyaralójuk és odautaztunk. Sokat beszélgettünk, de csak az online térben. Persze az első randira már alaposan felkészültem belőle!

Bence: Elolvastad a Wikipédiát! (nevet) Tartott a járványhelyzet, nem tudtam klasszikus randit szervezni, az otthonomba invitáltam egy vörösboros vacsorára. 4 órán keresztül beszélgettünk, mindketten nagyon pozitívan csalódtunk, nem voltak kínos csendek, nagyon jól éreztük magunkat. Így kezdődött minden.

Hogy egyeztetitek össze a magánéleteteket, a versenysportot és Nóri munkáját?

Bence: Nóri még tanul, harmadéves a jogi egyetemen. Maga rakja össze az órarendjét, összehangolja az én időbeosztásommal. Minden nap együtt ebédelünk. Apropó, klasszikus férfi vagyok, akinek a szívéhez a gyomrán át vezet az út, Nóri nagyon jól főz. Talán a lasagne-ja a kedvencem, de isteni tésztákat, rizottókat készít.

Nóri: Vannak időszakok, amikor Bence specifikusan táplálkozik, ilyenkor ennek megfelelően főzök, mindenben támogatom.

Bánhidi Bence és Nyárády Nóri
Bánhidi Bence és Nyárády Nóri
Fotó: Generál Kristóf

Szerintetek mi a titka a jól működő kapcsolatnak?

Nóri: Mindenben számíthatunk a másikra. A közös, minőségi időtöltés mellett fontos egy bizonyos fokú szabadság is. Szerintem tökéletes az összhang közöttünk. Persze az egészséges féltékenység is jelen van a kapcsolatunkban.

Bence: Mindkettőnknek van saját élettere és megvan a közös halmazunk is – pláne, hogy együtt élünk. Működik. Például idén korábban ér véget a bajnokság, decemberben már a válogatottal készülünk a januári, részben hazai rendezésű EB-re, Nórira akkor kőkemény vizsgaidőszak vár. Egyikünk sem fog unatkozni.

Bence, elég hamar elhatároztad magad, és a nyáron megkérted Nóri kezét.

Bence: Igazából már fél év után szóba került közöttünk a családalapítás. Jól működik a kapcsolatunk, boldogok vagyunk, nem volt mire várni. Rendes férfi módjára előbb a családja áldását kértem. Nóri édesanyja segített a gyűrű kiválasztásában, de előtte még Nóri egyik gyűrűjét is el kellett csennem, hogy megfelelő legyen a méret.

Nóri: Mindenki tudott róla, csak én nem. Abban biztos voltam, hogy egyszer megkéri a kezemet, de arra nem számítottam, hogy még az idén.

Bence: Főleg, hogy volt egy elterelő hadműveletem: az Egyesült Államokba utaztunk volna, ott szerettem volna megkérni a kezét, de a covid közbeszólt, nem lehetett utazni. A nyaralásunk során leszerveztem egy fotózást Santorini-re, ami Nóri kedvenc helye. Gyakran pedzegettem neki, hogy ennél exkluzívabb lánykérést tervezek, kvázi ne számítson semmire.

Nóri: Csak annyit vettem észre, hogy nagyon feszült, de azt hittem, hogy a fotózás miatt. Azt sem tudtam, hogy hogyan oldjam a hangulatot, hogy természetes képek készüljenek. Aztán egyszer csak letérdelt… Elsírtam magam örömömben.

Bence: Beszéddel is készültem, amiből egy sor nem jutott eszembe, de a telefonom a segítségemre volt, felolvastam. Igent mondott!

Bánhidi Bence és Nyárády Nóri
Bánhidi Bence és Nyárády Nóri
Fotó: Generál Kristóf

Mikor lesz a nagy nap? Kire mennyi feladat hárul majd a szervezésben?

Bence: 2022 nyara a terv, de lehet, hogy tolódik egy évet, ugyanis csak egy szabad hónapom van, amivel gazdálkodhatunk. Nagyobb lagzit szeretnénk, nagyjából 160 fővel és ragaszkodunk egy balatoni helyszínhez, ahol már úgy tűnik, nem lesz szabad időpont. Ha jövőre nem, akkor 2023-ban biztosan oltár elé állunk.

Nóri: Ami a szervezést illeti, gyanítom, hogy rám marad szinte minden feladat…

Bence: Az öltönyömet, cipőmet intézem. Továbbá a helyszínt és a menüt.

Milyen zene lesz? Köztudott, hogy jó barátságot ápolsz Diazzal a Wellhellóból.

Bence: Diaz mindenképpen ott lesz. Most, hogy mondod, egyetlen dologban nem egyezik az ízlésünk Nórival, a zenében! (nevet) Magyar esküvőre minőségi mulatós zene dukál. Nóri viszont a popzenét szereti. Majd kap 4-5 dalt az este folyamán, amire tud táncolni.

Mik a tervek a közel és távolabbi jövőt illetően? Szakmailag, magánéletileg?

Bence: A fókusz jelenleg a Pick Szeged mellett az EB-n van, nagyon készülünk, óriási dolog, hogy hazai pályán bizonyíthatunk. Októberben lesz egy rövidebb edzőtáborunk, de az igazi ráhangolódás december 16-tól indul. Karácsonyra és szilveszterre hazaengednek minket, de ennyi. Persze akkor mindenképp feltöltöm majd a raktárakat, ahogy említettem, imádok enni. Az ünnepi hangulatból nem jut sok, koncentrálnunk kell. Január 13-án lesz a nyitómérkőzésünk, Hollandia ellen. A távoli jövőt tekintve: 2025-ig aláírtam a Pick Szegeddel, addig bőven vannak szakmai célok, álmok. Ha abbahagyom a kézilabdázást, nagy álmom, hogy egy 3 hónapos világkörüli útra menjünk. Imádok utazni, világot látni. Ez mindenképp szerepel a bakancslistámon.

Ez is érdekelhet

Depresszió, szorongás, pánik és gyász: így őrizhetjük meg művészetterápiával a mentális egészségünket

Depresszió, szorongás, pánik és gyász: így őrizhetjük meg művészetterápiával a mentális egészségünket

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

G-Food

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta