Benéztünk az Oscar díjátadó privát bulijaiba is

2022. április 3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A nagyközönség számára titok, hogy mi zajlik a színfalak mögött Los Angelesben az Oscar hetében, de mi kiderítettük - bejutottunk több zártkörű buliba is… Sok éve hagyomány, hogy az Oscar-díjra jelölt filmkészítők már egy héttel a díjátadó gála előtt megkezdik az ünneplést és Los Angeles-szerte exkluzívnál exkluzívabb zártkörű partikon vesznek részt. Benéztünk mi is néhányba.

Benéztünk az Oscar díjátadó privát bulijaiba is
Fotó: Getty Images

Nem túlzás azt állítani, hogy az Oscar-héten mindenki ünnepel Los Angeles-ben. A bárok, éttermek, klubok, rendezvényházak és hotelek Oscar-témájú, szigorúan dress-code-os estéket szerveznek, ahol a filmszakmán kívüli emberek is átérezhetik pár órára Hollywood csillogását. Aki szerencsésebb (vagy gazdagabb) az akár világsztárba is belefuthat - idén például a Giorgio Armani Rodeo Drive-on található szalonja adott egy kis bulit Nicole Kidman tiszteletére, aki a brand világhírű arca és a Being the Ricardos női főszerepéért érdemelte ki az idei Oscar-jelölést. Nicole végül nem nyerte el a kategória díját, de ettől ő még Hollywood egyik állócsillaga.

HIRDETÉS

Az Oscar-héten a Sunset Boulvardon található Mondrián Hotel exkluzív partijára is kaptam meghívást. Az esemény minden várakozásomat fölülmúlta. Körülbelül háromszázra becsültem a vendégek számát és a hotel különleges, medencés, bevilágított környezetében soha nem látott fotós hadsereggel találtam magam szemben a vörösszőnyegnél. Ugyan A-listás sztárokba csak elvétve voltak ezen a partin, de éppen elég Emmy- és Grammy-díjas hírességgel sikerült összefutnom.

Mac Ruth az Oscar-jelölt hangmérnök pénteke zártkörű házibulit tartott egy Venice Beach-i luxusvillában. A partin megnézhettem a különleges, madártollakból készült csokornyakkendőjét, amelyet a gálán is viselt, de ekkor még nem tudhattuk, hogy végül ő viszi haza a hangmérnöki csapattal az Oscar-díjat. Budapestre… Bizony, Budapestre, mert bár Mac Ruth eredetileg amerikai, évek óta Magyarországon él, tökéletesen beszél magyarul és még a magyar állampolgárságot is megszerezte. Mac csak néhány nappal a gála előtt érkezett Los Angelesbe Budapestről és magával hozta a népszerű magyar sminkmestert, Varró Szilviát is. A zártkörű partin mindenféle finomságot kóstolhattunk meg a cassadillától a csípős csirke szárnyakig a buli viszont majdnem úgy ért véget, mint egy igazi magyar házibuli, a tűz körül összegyűltünk a szabadban, borozgattunk és beszélgettünk. Az egyetlen különbség talán az volt, hogy a ház tetőteraszán egy dizájnos kinti kandalló biztosította a tűzet és a kellemes óceáni sós óceáni szellő fújdogált. A távolban Marina Del Rey kikötői fényeit láttuk. Igaz, Mac hozzátette nevetve, “Tudod, Virág, olyan is volt már itt, hogy rotyogott a magyar bogrács az udvaron.” (Ami az én Oscar-hetemet illeti, úgy alakult, hogy idén a Dűne stábjával több személyes kapcsolatom is kialakult. Donald Mowattal, a legjobb smink és haj kategóriában jelölt szakemberrel is beültünk kávézni, aki a felkérésemre egy magyar koraszülött mentő programot, a Plüsskomandót is örömmel támogatta.)

Történelmet írtak a magyar filmesek a 2022-es Oscar-gálán

Történelmet írtak a magyar filmesek a 2022-es Oscar-gálán

A Regal Sherman Oaks Galleria paneljében is érintettek voltunk. Sipos Zsuzsanna a Dűne filmes berendezője volt az egyik Oscar-nominált díszvendég és egyben ő volt az idei gála minden szempontból magyar Oscar-jelöltje. Zsuzsanna sikerét ma már egy ország ünnepli - ő vehette át este az Oscar-díjat filmes berendezőként a Dűnében nyújtott munkájáért. Az elegáns fekete muszlinba öltözött Sipos Zsuzsanna magyarul is megköszönte a díjat a Dolby Színház színpadán.

A szakmailag a legnagyobb Oscar-parti, amelyen a idén részt vettem, a zeneszerzők és a dalszerzők hivatalos SCL Oscar-partija volt. Itt minden Oscar-jelölt ott volt, akiket idén a zenei kategóriákban jelöltek. Bevallom az elején kicsit megijedtem a társaságtól - nem tudhattam, hogy mikor tesznek fel nekem olyan zenei kérdést, amelyre csak maximum kínosan mosolyogni tudok. Ehhez képest viszont egy fél óra múlva már boldogan nyomtuk a szelfiket, például a Don’t Look Up dalszerzőjével Nicholas Britell és a Grammy-díjas zenészekkel. De a híres dalszerzőt, Diana Warren díjátvételét is sikerült megörökítenem. Ő írta például az Armageddon filmzenéjét, ami aztán az Aerosmith nagy slágere is lett.

Volt szerencsém bepilllantani a sztárok goodie bagjébe is. A WOW Entertainment idén is kitett magért és az Oscar-nominálták rengeteg menő cuccot vihettek haza a rózsaszín táskában. A csomag tartalma leginkább organikus szépítőszereket tartalmazott, de az eseményben a legjobb volt, már az ajtóban mindenkit eg pohár elegáns pezsgővel fogadtak. Ezen a rendezvényen az új Pókember-film Oscar-jelölt látványtervezői csapatával és Miss Kaliforniával találkoztam össze a vörös szőnyegen.

Vida Virág

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez komoly? 16 milliós játékot kapott a kis Sarolta hercegnő, vissza kellett adnia

Ez komoly? 16 milliós játékot kapott a kis Sarolta hercegnő, vissza kellett adnia

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)