Bréking! J.K. Rowling bejelentette, hogy új könyvsorozaton dolgozik

2020.május.26.

Igen, bizony, jól olvastad, a Harry Potter univerzum megálmodója, a világhírű írónő, J.K. Rowling bejelentette, hogy új könyvsorozaton dolgozik.

JK Rowling
Fotó: Getty Images

Az Ickabog története még akkor született meg benne, amikor a Harry Potteren dolgozott, és az volt az eredeti terve, hogy a Halál ereklyéi után fogja kiadni, de a jegyzetei végül a padláson végezték. Kis szabadságra volt szüksége a Harry Potter könyvek után, ami végül 5 évre nyúlt, ezidő alatt írta az Átmeneti üresedést, valamint Robert Galbraith fedőnév alatt a Cormoran Strike regényeit. Ezek a történetek nem véletlenül nem gyerekeknek szóltak, Rowling el szeretett volna távolodni az ifjúsági és a gyerekregények műfajától és a The Ickabog közel egy évtizedig a padláson lapult. Persze a gyerekeinek olvasott belőle minden este, ami egy kellemes családi élmény maradt, de úgy gondolta, ez a mese csak nekik szólt.

Ezek az inspiráló Harry Potter-idézetek átsegítenek a nehéz napokon

Ezek az inspiráló Harry Potter-idézetek átsegítenek a nehéz napokon

Pár hete azonban, Rowling elkezdett azzal a gondolattal játszani, hogy le kellene porolni ezt a mesét és ingyen elérhetővé tenni a gyerekek számára, akik most mind hazaszorultak. Az azóta már tinédzser gyerekei nagyon örültek ennek és az író ismét elmerült egy mesebeli világban, amiben nem gondolta volna, hogy még egyszer magát találja. És mivel a történeteket mindig felolvasta végül a maga a mese is ilyen céllal született, de 7-9 évesek már maguk is olvashatják. És hogy mi a mese története dióhéjban? Rowling erre is válaszolt: a The Ickabog az igazságról és a hatalommal való visszaélésről szól, azonban nem célja a jelenlegi helyzetre reagálni, hiszen több mint egy évtizede íródott. Ezzel együtt az üzenete univerzális és bármikor, bárhol érvényes.

JK Rowling
Fotó: jkrowling.com

A történeteket minden hétköznap Rowling az erre a célra létrehozott oldalon fogja egyenként közölni május 26-a és július 10-e között, de természetesen kiadásba is kerül a későbbiekben. Ehhez pedig majd az olvasói segítségét fogja kérni, akiknek az illusztrációit szeretnék felhasználni. A nemzetközi kiadók pedig saját maguk is meghirdethetik a pályázataikat, így akár a TE rajzaid is bekerülhetnek majd a magyar kiadásba!

Legjobb karanténprogram: Hallgasd, ahogy Daniel Radcliffe felolvas a Harry Potterből

Legjobb karanténprogram: Hallgasd, ahogy Daniel Radcliffe felolvas a Harry Potterből

Mindezt J.K. Rowling maga közölte az oldalán, ahol azt is elmondta, hogy a publikálásból származó teljes bevételt olyan csoportoknak ajánlja fel, akiket a világjárvány különösen nehéz helyzetbe sodort.

Azt azonban még hangsúlyozta Twitteren, hogy az új történetnek semmi köze nem lesz a Harry Potter világához.

Itt tudod elolvasni a teljes bejegyzését:

Ez is érdekelhet

Észreveszel valami furcsát Katalin hercegné új fotóin?

Észreveszel valami furcsát Katalin hercegné új fotóin?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói