Hallgasd meg Dárdai Blanka BRENKA új dalát itt, ha lemaradtál volna az élő koncertről

2021.július.7.

Az egyik legjobb nyáresti programra szeretnénk felhívni a figyelmed, amit nem érdemes kihagyni. Dárdai Blanka "BRENKA" és Doór Mátyás "DOÓR" új dallal jelentkezett, amit élőben is meghallgathatsz ma este az A38 hajón.

A villáminterjúban az új dalról, és a közös munkáról mesélt nekünk Blanka:

Hogy jött a közös dal ötlete DOÓR-ral?

Matyival körülbelül 4 hónapja kezdtünk el zenélni, és már az első sassion is nagyon ígéretesnek tűnt. Elkezdtünk ötletelni, megmutatni egymásnak a kedvenc számainkat, majd egyből valami újba kezdtünk bele. Abból éreztük, hogy jó amit csinálunk, hogy egyáltalán nem erőlködtünk rajta.

Milyen a "Vigyen a víz" stílusa?

Ezen mi is sokat törtük a fejünket, de ha nagyon meg akarnánk magyarázni, talán az old school R&B és népzene keveréke.

Milyen új inspirációk értek a szám készítése előtt?

Mindketten nagyon sok zenét hallgatunk, szeretünk új előadók után kutatni, mert egyszerűen kell, hogy valami folyamatos inspirációt adjon, illetve nem árt ha tudjuk mi az amit szeretünk, vagy szeretnénk hallani, és mi az amit nem. Mégse tudjuk, hogy sikerült ezt a két teljesen más zenei műfajt úgy összemosni, hogy egybe simuljon. Többek között ezért fantasztikus zenélni.

Könnyű volt a közös munka?

Gördülékeny, és reménnyel, örömmel teli. Négy hónappal ezelőtt szinte idegenekként kezdtük el a muzsikálást együtt, ma már szinte a legjobb barátomnak mondhatom Matyit.

Mi volt a munkamegosztás?

Én felelek a szövegért, Matyi pedig a zenéket írja meg.

A zenei önkifejezésnek az énekes vagy a szövegírói vonala érdekel jobban?

Nehéz kérdés. Egyre jobban szeretem a saját szövegeimet, és sokkal nagyobb büszkeséget érzek pár sor dalírás után, mint az éneklés után. De nálam szerintem a kettő egyre megy, mivel nem tudok hangszeren játszani, a szövegeimmel kísérem magamat, az éneklés pedig a megkoronázása.

Készül klip a dalhoz?

Jelenleg folyik a forgatás előkészítése. Damokos Attila rendezésében fog elkészülni a klip, amiért már most hálásak vagyunk neki, és a stábnak is. Jövő héten kezdjük forgatni, és ebben a hónapban meg is jelenik.

Először lesztek együtt a közönséggel ebben az évben az A38 koncerten?

Először leszünk színpadon Matyival, még sosem játszottunk együtt élőben, frissen alakultunk, és ezzel a nagy újhullámmal reményeink szerint irdatlan nagy energiával robbanunk majd a színpadon.

Kik lépnek még színpadra az este folyamán?

Utánunk érkezik majd Szigeti Zsófi "Solére", aki szintén ebben az évben lett szerves része az életemnek. Egy csoda nő, csoda dalokkal. Közösen is fogunk egyet énekelni, méghozzá Gerendás Dani kíséretében.

Ez is érdekelhet

Megfázás ellen: 10 étel, ami segít

Megfázás ellen: 10 étel, ami segít

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Monitor

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk