Egyszerre megrázó és szívszorító a Diana hercegnőről készült dokumentumfilm előzetese

Huszonötévvel fájdalmasan korai halála után újabb alkotás dolgozza fel Diana hercegnő reflektorfényben zajló életét, melynek megérkezett első előzetese is.

Diana hercegnő életéről készített dokumentumfilmet az HBO | Fotó: Bettmann
Diana hercegnő életéről készített megrázó dokumentumfilmet az HBO | Fotó: Bettmann
Fotó: Gettyimages.com

Itt van az HBO saját gyártású dokumentumfilmjének, a The Princessnek (A hercegnő) az előzetese, amely Ed Perkins rendezésében, archív video- és audiofelvételek felhasználásával tárja fel Diana hercegnő útját a hírnévbe való felemelkedésétől kezdve tragikus haláláig. A film megörökíti, milyen komplex kapcsolat fűzte az egykori wales-i hercegnét a médiához: Károly herceghez fűződő szerelmének kezdetétől, a címlapokat meghódító szakításukon át egészen addig, míg a paparazzi őrület hozzá nem járult az 1997-ben (36 évesen) bekövetkezett halálához.

„Az ő élete, a mi megszállottságunk” – hirdeti a Diana hercegnőről készült dokumentumfilm plakátja
Fotó: HBO

Diana hercegnő élete legszexibb ruhájában leckéztette meg Károly herceget, miután az bejelentette hűtlenségét

Intenzív és érzelmekkel teli

A The Princess zsigeri elmélyülés Diana életében a média reflektorának állandó és gyakran tolakodó fényében lehetővé téve a nézőknek, hogy megtapasztalják azt az elsöprő imádatot és intenzív nyomozást, amely Diana minden mozdulatát övezte. – írja az HBO.

Az előzetesben kaphatunk egy kis ízelítőt a film érzelmi intenzitásból – láthatjuk a rajongók és lesifotósok hatalmas tömegének „egészségtelen megszállottságát”, Diana hercegnőt, amint kezével takarja el az egyik lencsét, Károly herceg „második helyre kerülését”, a windsori kastély 1992-es kigyulladását, valamint Vilmos és Harry hercegeket az édesanyjuk temetésén.

A hercegnő a legjobb dolog, ami évszázadok óta történt a monarchiával” – hangzik egy riporter tudósítása – „Ha egy modern embert egy ősi intézménybe helyezünk, az el fogja pusztítani őt” – mondja egy másik. Az előzetes azzal zárul, ahogy Károly herceg a kis Vilmos herceghez beszél, miközben Diana hercegnő komoran néz maga elé. Károly herceg egy kamera keresőjére mutat: „Nézd az embereket odabent, ott a másik oldalon. Nézz rájuk... csapdába estek” – magyarázza kisfiának.

A hercegnő életéről szóló dokumentumfilm augusztus 13-án fog debütálni az HBO Max műsorán. Nézd meg nálunk az előzetest!

Ezek a valaha készült legédesebb fotók Diana hercegnőről és fiairól

Ez is érdekelhet

Listáztuk a Grammy-gála legcsodásabb és legbátrabb szettjeit

Listáztuk a Grammy-gála legcsodásabb és legbátrabb szettjeit

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói