Diane Kruger végre díjat kapott Cannes-ban, és megvan hosszú idő óta a második női rendezőnek járó díj is

Diane Kruger, amióta először feltűnt a vörös szőnyegen, azóta szinte tévedhetetlen. Kevés sztár van Hollywoodban, aki ennyi éven át képes mindvégig kifogástalanul megjelenni a nyilvánosság előtt, ráadásul úgy, hogy közben egy pillanatra sem válik unalmassá a stílusa. A színésznő ugyanis lelkes kísérletező a vörös szőnyegen, és hát nem véletlen, hogy olyan szupersztár tervezők múzsája, mint Karl Lagerfeld, Prabal Gurung vagy Jason Wu.

Diane Kruger Cannes
Fotó: rex/shutterstock/puzzlepix

Legnagyobb sajnálatunkra vasárnap a 70. cannes-i filmfesztiválnak vége lett, kihirdették a fesztivál versenyprogramjának a nyerteseit, és egy elegáns ceremónia keretében átadták a filmes szakma legnagyobb elismeréseit. Ugyan idén is izgulhattunk magyar filmért, Mundruczó Kornél Jupiter holdja című alkotása most nem kapott díjat a számos pozitív kritikai elismerés ellenére sem. Szintén magyar vonatkozású volt Kristóf György Out című filmje, mely az Un Certain Regard kategóriában indult. De megvan Cannes második női rendezői díja, Sofia Coppola a filmfesztivál történetének csupán második díjjal is elismert női rendezője, amit a Csábítás című drámájáért kapott. Legutóbb 1961-ben kapott díjat női rendező Cannes-ban, ő az orosz Yuliya Solntseva volt.

Diane Kruger Cannes
Fotó: rex/shutterstock/puzzlepix

De, ha már az idei díjazottakról van szó, akkor nem hagyhatjuk ki a 70. cannes-i filmfesztivál legjobb színészét sem. Joaquin Phoenix a filmfesztivál történetének talán egyik legaranyosabb pillanatát okozta azzal, ahogy átvette, jobban mondva, ahogy nem hitte el, hogy átvehetti a díját. A sok francia szöveg között ugyan hallotta a saját nevét, de nem tudta mire vélni azt, csupán akkor mert kimenni a színpadra, amikor a kamera telibe vette az arcát és barátnője, Rooney Mara is erre unszolta. Ott aztán elmondta, hogy még csak egy rendes cipőt sem vett fel, annyira nem számított erre, azt hitte, senkit nem fog érdekelni Lynne Ramsay You Were Never Really Here című filmje. Nézd meg a videót meglepetéséről:

A legjobb színésznőnek járó díjat pedig nem más, mint Diane Kruger kapta az Aus dem Nichts című drámában nyújtott alakításáért. A cannes-i filmfesztivál záróünnepségén a szépséges színésznő hozta a tőle megszokott erőfeszítés nélküli eleganciát, ez a vállra lehúzott fekete ruha rendkívül sikkes volt, és pont egy ilyen különleges alkalomra találták ki.

Diane Kruger Cannes díj
Fotó: rex/shutterstock/puzzlepix

Diane Kruger elismerését még volt vőlegénye, Joshua Jackson is megünnepelte, a színész nagyon kedves üzenetet küldött a színésznőnek Instagramon:

Mi is csak gratulálni tudunk, és kérdezzük, vajon miért tartott ennyi ideig?

Ez is érdekelhet

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Sztárhírek

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább

GLAMOUR Horoszkóp

Pink hajtól a cuki copfokig - Ezt a frizurát próbáld ki a horoszkópod szerint

Pink hajtól a cuki copfokig - Ezt a frizurát próbáld ki a horoszkópod szerint