Easttowni rejtélyek: Amikor már azt hiszed dögunalom, jön egy olyan csavar, hogy leesik az állad

Imádom a krimit, mégis hónapokig fontolgattam, érdemes-e megnéznem az Easttowni rejtélyeket az HBO GO-n. Attól tartottam, hogy akár a legtöbb nyomozós film/sorozat esetében, itt is nagyon gyorsan rá fogok jönni, mire megy ki a játék és onnantól kezdve csak idegesíteni fog, hogy miért nem tudták sejtelmesebbé tenni a sztorit.

Easttowni rejtélyek: Amikor már azt hiszed dögunalom, jön egy olyan csavar, hogy leesik az állad
Fotó: Profimedia

A Tudhattad volna például azért tetszett nagyon, mert kb. a második rész felénél rájöttem, mi lesz a csattanó, mégis az utolsó részig sikerült folyamatosan elbizonytalanítaniuk. Abban reménykedtem, hogy az Easttowni rejtélyeknél is sikerül megütni ezt a szintet.

Úgy voltam vele, hogy egy minisorozatról van szó, szóval maximum nem nézem tovább a második rész után vagy végigszenvedem azt a hét részt. És tényleg majdnem kikapcsoltam este hétkor, amikor még nem állt szándékomban elaludni, de a filmet nézve folyamatosan éreztem, hogy csukódnak le a szemeim.

Szóval készülj fel, elég vontatott, képileg is fakó és álmosító, de ha megiszol előtte egy jó pofa kávét és erőt veszel magadon, mint én, egy idő után izgalmassá válik.

A sorozat alapsztorija, hogy történik egy gyilkosság, amit a kisvárosi nyomozó Mare (Kate Winslet) megpróbál megoldani. Krimi rajongóként elég idegesítő egy olyan nyomozó, aki nem tud megoldani egy gyilkossági ügyet, de Mare karaktere akkor vált számomra kifejezetten szerethetővé, amikor egyre többet tudtunk meg róla. Ezzel a szimpátiával pedig máris kellemesebb volt nézni a sorozatot.

Fotó: Profimedia

Valamint az is izgalmasabbá tette, hogy a második rész után - persze még mindig elég vontatottan - , de rengeteg felkavaró, elgondolkodtató részletet tudhatunk meg azzal kapcsolatban, ki követhette el a gyilkosságot. Az pedig már csak a bónusz, hogy még az utolsó előtti rész is úgy záródik, hogy teljesen összezavarja az embert.

A legjobb és egyben legrosszabb része is az, hogy olyan erős karakterek vannak a sorozatban, akikből sokkal többet szeretnénk látni, jobban meg akarjuk ismerni őket, de csak egy kis szeletet kapunk mindenkiből. Talán a karakterek túlnőttek egy minisorozaton?

Összességében ajánlani tudom, még akkor is, ha nincsenek benne világmegváltó gondolatok és néhány karakter kiforratlan maradt. Már csak azért is, mert: mikor láttad Kate Winsletet utoljára egy sorozatban? Na, ugye!

Az Easttowni rejtélyeket itt tudod megnézni.

Ez is érdekelhet

Ezek a Bika jegyűek kristályai

Ezek a Bika jegyűek kristályai

Divathírek

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

G-Életstílus

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk