Érdekességek, melyek után máshogy fogod látni a Jóbarátok és az Így jártam anyátokkal sorozatokat

2022.január.23.

Van, aki mindkét sorozatért rajong, van, aki pedig úgy gondolja, hogy az egyik nem is érhet a másik nyomába. És persze vannak azok a nagyon furcsa személyek is, akik egyik sorozatot sem látták. Na, ez a cikk nem nekik szól.

Ha mindkét sorozatot láttad, akkor valószínűleg felfedezted már, hogy van néhány hasonlóság a két sztori között. De, ha jobban megvizsgáljuk a dolgokat, rá kell jönnünk, hogy a két sorozat igazából teljesen ugyanazokra az alapokra épült.

Mutatjuk, miről beszélünk!

A kívülálló

Mindkét sorozatban van egy kívülálló, aki néhány jelenet/rész után váratlanul csatlakozik a jól összeszokott baráti társasághoz. A Jóbarátokban Rachel állít be váratlanul a kávézóba, az Így jártam anyátokban esetében pedig Robin sétál be a bárba.

Az ˝anyáskodó˝ karakter

A Jóbarátokban Monica az, aki kézbe veszi a dolgokat, ha kell, az Így jártam anyátokkal-ban pedig Lili. Mindketten mellékszereplők, de szeretik irányítani a szálakat, ugyanakkor gondoskodnak a barátaikról.

A Playboy

Teljesen nyilvánvaló, hogy Joey és Barney karakterére célzunk, amikor azt mondjuk, hogy playboy. Mindketten nőcsábászok, de a felszín alatt érző szív rejtőzik.

A főszereplő

Az Így jártam anyátokkal esetében a főszereplő Ted, hiszen ő mesél életéről a gyerekeinek. Pontosabban arról, hogyan találta meg a szerelmet. A sorozat is végig ezen a szálon fut, és ha jobban belegondolunk a Jóbarátok egyik fő témája is az, ahogy Ross szenved, hogy megtalálja az igazit. Mindemellett érdekes módon Ted és Ross is egyetemi tanárként dolgozik, és mindkettejük abban a szerencsés helyzetben van, hogy a kollégiumban megismert legjobb barátja még mindig az egyik legfontosabb szereplő az életében. Ross esetében Chandler, Ted esetében Marshall.

Esküvő

Az Így jártam anyátokkal egy legemlékezetesebb része volt, amikor Barney (a karakterelemzés szerint a Playboy) adta össze Lilit és Marshallt. Ez a jelenet kísértetiesen hasonló volt ahhoz, amikor a Jóbarátokban Joey (szintén Playboy karakter) összeadta Monicát és Chandlert.

Stabil pont

Mindkét sorozat a kapcsolatokról és a szerelem kiszámíthatatlan útvesztőiről szól, arra azonban gondosan ügyeltek a készítők, hogy legyen biztos pont a történetben. Éppen azért, hogy ne gondoljuk, hogy a szerelmet megtalálni csak rögös úton keresztül lehetséges, Chandler és Monica, valamint Lili és Marshall kapcsolata emlékezteti a nézőt arra, hogy egy párkapcsolat nem csak viharos lehet.

Csavar

Mindkét sorozatban váratlan csavar volt, amikor a Playboy és a Kívülálló egymásba szerettek. Kettős érzéseket váltott ki belőlünk Rachel és Joey kapcsolata, éppen úgy, ahogy Robin és Barney szerelme.

Végkifejlet

Hogy miért éreztük magunkat furcsán, amikor a Kívülállók és a Playboyok összemelegedtek? Valószínűleg azért, mert minkét történetben érezhető volt, hogy a végkifejlet más lesz. Végül pedig Robin és Ted egymásra találtak, akárcsak Ross és Rachel.

Ez is érdekelhet

Forró csók: Meghan Markle és Harry nyilvánosan csókolóztak

Forró csók: Meghan Markle és Harry nyilvánosan csókolóztak

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!