Exkluzív: Babát vár az Amerikában élő magyar színésznő, Bordán Lili

2020.április.30.

Meseszerű fordulatot vett másfél évvel ezelőtt a gyönyörű amerikai-magyar színésznő, Bordán Lili élete, amikor újra felbukkant az életében egy régi szerelem. Az akkor még Los Angelesben élő színésznő nem tétovázott sokáig, hanem hallgatott a megérzéseire, összecsomagolt és New Yorkba költözött. Most pedig itt az örömhír: Lili első kisbabáját várja. Telefonon értük utol az autóban, amikor éppen New Yorkból költözött Connecticutba párjával.

Bordán Lili
Fotó: Nathan Collins

A járvány miatt költöztök el New Yorkból vagy a kisbaba miatt?

A kisbaba miatt, de örülünk, hogy így döntöttünk, mert ijesztően alakulnak a dolgok New Yorkban... Nem gondoltam volna, hogy valaha is kiköltözök Manhattanből, de a reggeli rosszullétek miatt kissé fullasztóvá vált a zsúfolt metropolisz. Természetközeli otthonba vágytunk és azt is választottunk. Itt nyitottabbak a terek, tisztább a levegő, víz is van a közelünkben. Benne volt a párom, ő is ezt tartotta ideális megoldásnak. Konzultációs cége van, amit otthonról, távmunkában is könnyen tud irányítani. Én is otthonról veszek részt a legtöbb castingon és a forgatások sincsenek helyhez kötve. A járvány idején nagyon sok mindenki kényszerül home office-ba, szerencsésen alakult, hogy most hoztuk meg ezt a döntést.

Sok lány vár arra az életében, hogy betoppanjon a herceg fehér lovon... Neked valahogy tényleg így történt. Alig két év leforgása alatt minden összeállt és most boldogan várjátok az első kisbabátokat. Meséld el, hogy történt valójában a hollywoodi happy end az életedben!

Tizenegy évvel ezelőtt találkoztunk. A vonzalom már akkor is erős volt, fél éven át randiztunk, de a munka őt New Yorkba szólította, engem pedig a filmezés Los Angeleshez kötött, vagy legalábbis annak idején úgy éreztem. Nehéz döntést kellett meghoznunk, és végül elváltak az útjaink. Talán azért, hogy most megérkezhessünk egymáshoz... Nem sokkal azután, hogy szétváltunk a korábbi párommal két évvel ezelőtt, valahogy újra levelezni kezdtünk. A sok üzengetésből ismét lángolás és szerelem lett, végül elhatároztam, hogy New Yorkba költözök. Egy év leforgása alatt történt szinte minden változás az életemben. Azok a dolgok, amik addig lassan haladtak, felgyorsultak.

Biztosan voltak azért félelmeid, amikor szakítottál a korábbi pároddal, elköltöztél tőle és új életet kezdtél…

Nem mondom azt, hogy nem féltem. Volt bennem egy olyan érzés, hogy egyszer már döntöttem rosszul, mi lesz, ha most is... "De olyan erős volt bennem a felszabadulás iránti vágy, hogy a szakítás után nem fájdalmat éreztem, hanem megnyugvást és békét. Azt is elfogadtam, hogy ha jön valaki, jön, ha nem nem. Csak azt éreztem, hogy az a helyzet, amiben benne vagyok, már nem tartható fent semmilyen szinten – mennem kell."

Emlékszem, hogy nemrég egy meglepő bejegyzést tettél közzé a Facebook oldalad idővonalán. Sokan felkapták rá a fejüket és aggódva kommenteltek, azt kérdezték, hogy minden rendben van-e veled. Egy erős és bátor bejegyzés volt, ami a lelkedben zajló folyamatokba engedett betekintést.

Igen, tudom, hogy sokakat meglepett, de valóban úgy gondoltam, hogy egyfajta bátorság vagy merészség, ha kiteszem ezt a posztot. Egyszer egy mesterkurzus sorozatban láttam egy három kérdésből álló önismereti feladatot. Ezt az egyszerű tesztet csináltam meg, válaszoltam magamnak a kérdésekre és aztán megosztottam a Facebookon. Szerintem jó, ha eljut az emberekhez ez a kérdéssor, most is szívesen elmondom, mindenki kedvére kipróbálhatja: 1. Mi az, amit szeretek? 2. Mi az, amiben jó vagyok? 3. Mivel akarom szolgálni a világot? Érdemes leírni egy lapra a válaszokat magunknak, hogy visszaolvasva teljesebb képet kapjunk magunkról. Én is ezt tettem, aztán az egészet megosztottam. (nevet)

A magánélet csak egy sorsterület. Hogyan alakult az elmúlt időszakod szakmailag? Megbillent a mérleg és háttérbe szorította ezúttal a munkát a sok magánéleti történés?

Nem, egyáltalán nem. Megírtam és megrendeztem a kisfilmemet és volt pár nagyon izgalmas munkám is. Ohióban forgattam egy kisfilmet, Uncle Zsiga, azaz Zsiga bácsi címen, amelyben Gyabronka József játszotta a papámat. Közben esténként mesterkurzusokat tartottunk az Ohio-i Egyetemen és jobban megismertem pár magyar filmest, akikkel azóta más projekteken is elkezdtünk együtt dolgozni. Guatemalában forgattam egy nagyjátékfilmet, a Fuego-t, amiben a főszerepet kaptam Arturo Muyshondt és a mexikói színésznő, Iazua Larios mellett. Antiguába forgattunk, és a Fuego vulkán pont akkor tört ki, amikor megérkeztunk a helyszínre, mintha bennünket köszöntött volna. Guatemalában meglepett a párom, csodálatos élmény volt, hogy utánam repült. Igazából már akkor terhes voltam, csak még nem tudtam róla…

Mikor tudtad meg, hogy gyermeket vársz?

Guatemala után a páromnak Hollandiába kellett utaznia egy konferenciára, közben már sejtettem, hogy valami nagy dolog történt, de meg akartam várni a teszttel... Mikor hazaért, megcsináltam a tesztet és... negatív lett. Legalábbis én annak láttam. Másnap megmutattam egy barátnőmnek, aki azt mondta, hogy "Lili ez a teszt pozitív, csak nagyon halvány a csík!". Akkor vettem még kettőt a biztonság kedvéért. Mind a kettőn ott volt a csík, de még elég halványan, viszont akkor már nem kételkedtem.

Bordán Lili
Fotó: Nathan Collins

Kisfiú vagy kislány...?

Nem szeretnénk előre tudni. Úgy döntöttünk, hogy legyen meglepetés mindkettőnk számára!

Most költöztetek új otthonba, egy új városba, ami teljesen idegen számotokra. Az anyukák ilyenkor már javában keresik a kórházakat, ahol szülni fognak. Te hogyan tervezed a szülést? Van már elképzelésed?

Igen, bizonyos dolgokat már el is döntöttem. Azt már biztosan tudom, hogy bábával fogok szülni egy úgynevezett birthing centerben a kórház helyett. Ott van lehetőség a kádban-szülésre is. Szeretnék minél nyugalmasabb és természetesebb szülést. Ebben remélem, hogy segíteni fog egy technika, a "hypno-birthing", amelyet most kezdtünk el tanulni a párommal.

Sok amerikai színésznőről tudjuk, hogy pár héttel a szülés után már forgatnak is. Neked is hasonlóak az elképzeléseid?

Egy új TV-sorozatban kaptam szerepet, de a mostani helyzet miatt eltolták a forgatást késő nyárra, amit viszont most nem is bánok. Most indultak be újra a castingok olyan projektekre, amelyek augusztustól kezdődnek majd. Kicsit korai lesz visszatérni alig pár hónappal a szülés után, de van pár kolleganőm, aki szintén egyből visszaugrott a munkába. Én is nehezen mondok nemet egy-egy izgalmas projektre...

Bordán Lili
Fotó: Nathan Collins

Ha most írnál egy újabb mély Facebook posztot, hogyan hangozna?


Valahogy úgy, hogy hittem abban, hogy minden rendeződni fog. Hittem a Jóistenben. Örülök, hogy minden most történt és így. Ez az egész egy csoda. Ebben a pillanatban mellettem ül és vezet a párom és a picibaba itt rugdos a pocakomban... Nem tudok elképzelni ennél teljesebb boldogságot...

Szöveg: Vida Virág
Liliről a képeket a férje Nathan Collins készítette

Ez is érdekelhet

"Nem hiszed el, mi történt velem az ágyban!" - Elképesztő olvasói történetek

"Nem hiszed el, mi történt velem az ágyban!" - Elképesztő olvasói történetek

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról