Exkluzív interjú az Oscar-díjas színésznővel: Lupita Nyong´o mesélt nekünk új filmjéről

2019.április.11.

A forgatókönyv szerint egy átlagos amerikai család nyaralni indul, és ez az idilli helyzet vesz drámai fordulatot. Mit gondolsz, ki lehet ennek a történetnek tágítani a jelentéskörét? Maga a rendező fogalmazott úgy az egyik alkalommal, hogy a film Amerikáról szól...

Exkluzív interjú az Oscar-díjas színésznővel: Lupita Nyong´o mesélt nekünk új filmjéről
Fotó: Getty Images

Igen. Lehet így is értelmezni a sztorit, érvényes lehet ezekre a helyzetekre is. Éppen erre akartam utalni az előbb Jordan (Jordan Peele, rendező – a szerk.) filmjeivel kapcsolatban, hogy nem akarja szájba rágva megmondani nekünk, hogy ki a 'szörny', hanem neked nézőként kell besétálnod a filmjébe és eldöntened, hogy ez akkor most az emigrációs krízisről, esetleg egy politikai krízisről szól metaforikusan, vagy egy ember pszichés folyamatairól. Úgy tudod nézni, ahogy akarod. Éppen ezt érzem a forgatókönyv és a rendezés erősségének, hogy ráhúzható számos szituációra.

Színészként milyen új dolgokat tanultál, milyen új felfedezésekre tettél szert a forgatás során?


Nagyon sokat tanultam emberként és színészként is ebből az alakításból. Leginkább azt, hogy tisztelni kell a pihenést. Soha nem éreztem ennyire szükségét annak, hogy pihenjek. Ami sokkal több, mint egy relaxálás – nekem a forgatás alatt azt jelentette, hogy sikerüljön kilépnem a karakteremből, amikor nem forgatunk. Azokon a napokon, amikor Adelaide sötét oldalát játszottam, egész nap beleragadtam ebbe a pszichés állapotba. Átlényegültem. És rájöttem, hogy semmi más nem tud annyit segíteni a kilépésben, mint az, ha alszom. Azt is megtanultam, hogy bíznom kell az ösztöneimben és a felkészültségemben.

Föltártad a szerephez szükséges sötét oldaladat?


Nagyon sok kétségem merült fel önmagammal szemben. Hajlamos vagyok túlterhelni magamat, ahogy ez ezen a forgatáson is sikerült. Tehát biztos, hogy én vagyok a saját magam legnagyobb ellensége. És nagyon jó volt, hogy ott voltak körülöttem azok az emberek, akik szeretnek és mindig emlékeztettek a jó oldalamra is, amikor pánikba estem, hogy nehogy átbillenjek.

A teljes interjút elolvashatod a GLAMOUR kedden megjelenő májusi számában!

Szöveg: Vida Virág

Ez is érdekelhet

10 kevésbé ismert jel, ami arra utal, hogy depressziós lehetsz

10 kevésbé ismert jel, ami arra utal, hogy depressziós lehetsz

G-Életstílus

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

Divathírek

Lady Gaga új csavart adott a kis feketének

Lady Gaga új csavart adott a kis feketének