Ezek a színészek visszautasították, hogy szerepeljenek a Trónok harcában

2019.május.13.

Azt biztosra vehetjük, hogy a Trónok harca őrületes sikere minden fontosabb karaktert alakító színész számára komoly ugródeszka lehet. A fiataloknak elképesztő lehetőségeik lesznek a kultsorozat befejeztével, az idősebbek pedig lehetőséget kapnak a karrierjük újrapozícionálására.

Egyelőre Sophie Turner élt a legjobban a lehetőséggel, de azért a többieknek is bőven lesz még lehetősége. A sorozat ilyen mértékű sikerére valószínűleg senki, még az alkotók sem számítottak. A szakma pedig eleve kétkedve fogadta, hogy a sárkányos-zombis mese ekkora érdeklődést válthat ki. Erre igen jó bizonyíték, hogy eredetileg ismertebb színészeket akart becsábítani egy-egy karakter megformálójaként, de sokan visszadobták a nekik kínált lehetőséget. Utólag talán vannak néhányan, akik alaposan megbánták, hogy nem kértek a Trónok harcából. Most összegyűjtöttünk néhány ismertebb színészt, aki nem vállalta a sorozatot:

Lily Allen, aki nem akart a testvérének a testvére lenni

Lily Allen
Fotó: Northfoto

A legérdekesebb sztori nyilván biztosan az, hogy amikor Alfie Allent kiválasztották Theon Greyjoy szerepére, akkor az alkotók arra gondoltak, hogy tökéletes lenne, ha a testvérét Yarát valóban a testvére, a popsztár Lily Allen játszaná. Az énekesnő azonban nem volt elragadtatva az ötlettől, hogy ide oda lovagoljon, és fura szituációkba keveredjen az öccsével. Valószínűleg bölcsen tette, hogy kihagyta ezt a lehetőséget.

Yara és Euron első találkozása: nem csoda, hogy Lily nem vállalta:

Dominic West, aki nem volt kíváncsi Izlandra

Dominic West
Fotó: Northfoto

A sorozatsztár a Drót című szériával igencsak felkapott tévés színész lett. Neki a Falon túli király, Mance Raydernek a szerepét szánták az alkotók. A színész elolvasta a szerepet, amit egyébként érdekesnek talált, de amikor kiderült, hogy négy hónapot Izlandon kellett volna töltenie a forgatáson, akkor visszaadta a lehetőséget. A színész valószínűleg cseppet sem bánja, hogy inkább otthon maradt a négy gyerekével.

Négy hónap ebből???

Élet a Trónok harca után: ezt történt a szereplőkkel, miután meghaltak a sorozatban

Élet a Trónok harca után: ezt történt a szereplőkkel, miután meghaltak a sorozatban

Gillian Anderson inkább Martin Scorsese-val forgatott volna

Gillian Anderson
Fotó: Northfoto

Az X-akták egykori Scullyja egyszer egy interjúban elismerte, hogy keresték a sorozatól, de ő visszautasította a stábot. Ugyan nem tudni, hogy pontosan melyik szerepet ajánlották fel neki, de a legtöbben meg vannak győződve róla, hogy Cersei Lannisternek megformálója lehetett volna. Az viszont biztos, hogy Gillian Anderson úgy nyilatkozott, hogy a kicsi gyerekei miatt nem vállalta, hogy ilyen hosszú forgatáson részt vegyen, ilyesmire csak akkor állt volna kötélnek, ha Martin Scorsese hívja. Ha előre látta volna, hogy mivé válik a sorozat, akkor talán többet gondolkodott volna a felkérésen.

Jonathan Pryce nem bírta a furcsa párbeszédeket

Jonathan Pryce
Fotó: Northfoto

De hiszen ő volt a Főveréb!!! Igen-igen, a színész furcsa pályát járt be. Az alkotók már a sorozat első részétől szerették volna a stábban látni, nem tudjuk, hogy melyik szerepre nézték ki Pryce-t, de ő elolvasta a fogatókönyvet, hogy én nem tudott mit kezdeni a furcsa dialógusokkal. Ugyan elutasította a produkciót, de ők annyira kedvelték, hogy a Főveréb szerepével újra megkeresték, és ezúttal Pryce sem mondott nemet.

Egy hollywoodi színésznőnek nagy baja van a Trónok harca új részével, és igaza van

Egy hollywoodi színésznőnek nagy baja van a Trónok harca új részével, és igaza van

Jennifer Ehle számára pocsék volt az időzítés

Jennifer Ehle
Fotó: Northfoto

Nem biztos, hogy valaha is megtudjuk, hogy milyen is volt a Trónok harca tesztrésze, az ún. pilot epizód. Annyit tudunk róla, hogy az HBO nem volt igazán elragadtatva, és felmerült, hogy le is fújják a projektet. Az biztos, hogy az eredeti szereposztásból jó pár színészt leváltottak, Emilia Clarke például a pilotrész után kapta meg Daenerys szerepét. Jennifer Ehle is ekkor került ki a stábból, de őt szerették volna megtartani, csakhogy a színésznő várandósan forgatta le a pilot epizódot, és mire zöld utat kapott a sorozat, már meg is született a második gyermeke. Az újszülött babája mellet azonban nem vállalhatta a hosszú forgatást, így aztán új színészt kerestek Catelyn Stark szerepére.

Ez is érdekelhet

Életed legintenzívebb orgazmusához a G-pont juttat el – így találsz rá

Életed legintenzívebb orgazmusához a G-pont juttat el – így találsz rá

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói