Ezekre a könyvekre csapj le a Glamour-napokon!

2022.április.8.

Használd ki a Glamour-napokon a Libri kuponjait, és szerezd be a legfrissebb és legizgalmasabb könyveket! Valami őszintére és valósra vágysz? Vagy inkább versekben merülnél el? Behoznád a népszerű könyvekből a lemaradásodat? Mutatunk öt könyvet, amivel kikapcsolhatsz a napsütéses tavaszi hétvégéken.

 Ezekre a könyvekre csapj le a Glamour-napokon!
Ezekre a könyvekre csapj le a Glamour-napokon!
Fotó: Gettyimages.com

Ezekre a könyvekre csapj le a Glamour-napokon!

Suleika Jaquad: Két királyság határán

Fotó: Libri

Egy fiatal lány a húszas évei elején tele van tervekkel, reményekkel és izgalommal. Az élet egy beláthatatlan tájként terül elé, nincs más hátra, csak meghódítani az egészet. De aztán mindent felülír egy váratlan és letaglózó betegség, ami zárójelbe teszi az elképzelt, idealizált valóságot. Suleika Jaquad négy évig küzdött leukémiával – négy évig csak élni akart, s amikor legyőzte a rákot, hirtelen mégis azzal szembesült, hogy nem tudja hogyan folytassa tovább az életét. Elhatározta, hogy útra kel, a kutyájával bejárták Amerikát, közben pedig olyan emberekkel találkoztak, akik ugyanolyan jól ismerik azt a bizonyos „két királyságot”, mint ő: az egészséges világot, és azt, amiben állandó a küzdelem az életért.

Nyáry Krisztián: Nem kötelező 2.

Fotó: Libri

Nyáry Krisztián író legújabb alternatív szöveggyűjteménye egy nagyon aktuális téma köré rendeződik: tiltott, homoszexuális szerelmi történetek az európai irodalomban. Az antológiában az ókori költőktől egészen a kortárs formabontó szerzőkig egy színes, széles spektrumon olvashatunk a szerelem és a szeretet ezer arcáról. A gyűjtemény az ismert írókat teljesen új megvilágításba helyezi, és sokkal többet tanulhatunk így róluk, mint egy átlagos irodalomórán.

Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek

Fotó: Libri

A nagysikerű, enigmatikus hangulatú könyv már több millió rajongót szerzett világszerte, itthon is a sikerlisták élén szerepel. Az Észak-Karolinában élő Kya történetében, megelevenedik az erdő, a flóra és a fauna, de közben az izgalmas bűnügyi szál ad egy váratlan csavart a műnek. A könyv filmadaptációja már készülőben van: főszerepben a Normális emberek sorozatból ismert Daisy Edgar-Jones fog tündökölni.

Stephanie Land: Egy szobalány vallomása

Fotó: Libri

A The Maid című Netflix-sorozat olyan rettentően fontos, de kevésbé népszerű feminista témákat hozott felszínre, mint a marginalizált nők anyagi abúzusa, a munkakeresés nehézségei, az alulfizetett és alulbecsült munkát végző nők megítélése a társadalomban. A sorozat alapjául szolgáló önéletrajzi regény őszintén taglalja a bántalmazó kapcsolatát és az abból való kilépést; hogy egyedülálló anyaként milyen nehézségekbe ütközik; hogy a szociális háló mennyire nem ad védelmet a legkritikusabb pillanatokban. Élt hajléktalanszállón, szörnyű albérletekben, megállás nélkül dolgozott, de a szeme előtt egy idő után már nem csak a túlélés lebegett: hanem az, hogy tanulhasson és írjon. Első könyvében Land a saját igaz történetét írja meg, minden kertelés és szépítés nélkül.

Závada Péter: Gondoskodás

Fotó: Libri

A 2022-es Libri irodalmi díjra jelölt kötetben utazunk a Föld körül, a természetben, az emberek bonyolult, de káprázatos belső világában. Závada sorra veszi a különös hangulatokat, amelyekben létezünk, sétálunk Grönlandon, együtt szemléljük a világunkat felépítő formák sokféleségét. A versek akár egy szóval is képesek elképesztően erős atmoszférát teremteni, amiben mindenki, aki elveszettnek érzi magát, otthonra lelhet.

Szerző: Csibra-Kaizler Tamara

Ez is érdekelhet

A kielégítő szex 10 alapszabálya

A kielégítő szex 10 alapszabálya

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját