Felejts el mindent, amit eddig gondoltál Taylor Swift új daláról, erről szól valójában

2017.augusztus.28.

Taylor Swift épp valamivel több mint egy hete felrobbantotta az internetet, amikor minden egyes közösségi oldalát és a saját website-ját is teljesen lepusztította, és mindehol csak az üresség maradt utána. Persze, nem kellett túl sokat várni, és ha már addig nem volt egyértelmű, akkor immár biztossá vált, hogy Taylor Swift új zenével készül kijönni, amihez mindezek kiirtása is elengedhetetlen, és mint kiderült, valóban így volt.

Taylor új stúdióalbuma Reputation címmel novemberben jelenik meg, de addig is kijött róla az első sláger, aminek a kígyós dalszöveg#ff0000 face=Arial>-videója

A vasárnapi MTV VMA gálán pedig, ahogy ígérte, be is mutatkozott a dalhoz készült videoklip, és nem mondunk vele újat, ha azt állítjuk ez Taylor Swift eddigi legsötétebb száma és klipje. Azt már csak mellékesen említjük meg, hogy a gála házigazdája Katy Perry volt, hogy is hagyhatta volna ki Swift, hogy ne vonja el róla a figyelmet ismételten…

Mindenesetre, ha minket kérdeztek, a klip láttán nem igazán gondoljuk már, hogy ez konkrétan valakihez szólna. Inkább azt látjuk benne, hogy Taylor Swift kifigurázza saját magát, vagyis inkább azokat a képeket, amiket az emberek a karrierje alatt kialakítottak róla a különböző magánéleti (értsd alatta párkapcsolatok, barátságok, ellenségek) történéseinek tükrében. Ehhez mérten rengeteg apró utalás és rejtett üzenet jelenik meg a klipben a ruháktól a dekoron át a számokig és Taylor életének, karrierjének fontosabb állomásaiig, ezeket egyenként órákon át boncolgathatnánk, de azonfelül, hogy Swift és a rendező zsenialitásáról tanuskodik, más értelme nem igazán lenne. És végezetül, hogy ki is akkor a címzett? Mindenki.

A klip és dalszöveg pedig szenzációsan és nagyon okosan közvetíti Taylor véleményét az egészről: ahhoz, hogy visszaszerezze az irányítást saját élete fölött, el kellett pusztítania a régi Taylort minden egyes velejárójával. Nos, ezután rendkívül izgatottan várjuk, hogy a hamuból milyen főnixmadárként születik újjá Taylor Swift. Amit eddig látunk, tetszik!

Nézd meg a klipet és máris megérted te is:

Ez is érdekelhet

Kreatív ötleted támadt? Így védd meg a szellemi tulajdonodat

Kreatív ötleted támadt? Így védd meg a szellemi tulajdonodat

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma belekeveredhetsz valami kínos ügybe - november 29.

Napi horoszkóp: Ma belekeveredhetsz valami kínos ügybe - november 29.

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp - Nagy lesz a hajtás ezen a héten - november 29. - december 5.

Heti horoszkóp - Nagy lesz a hajtás ezen a héten - november 29. - december 5.