5 film, ami nagy segítség lesz a karriered során

2021.március.23.

Néha, amikor úgy érezzük a karrierünk zsákutcához ért, motivációs előadásokat hallgatunk, életvezetési tanácsokat kérünk, vagy inspiráló könyveket olvasunk. Ezekkel a módszerekkel sincs semmi baj, viszont ne felejtsük el, hogy néha egy pihentetőnek tűnő film is rámutathat a megoldásra. Egy érdekes történet akár a te életedben is megválaszolhat néhány kérdést.

5 film, ami nagy segítség lesz a karriered során
Fotó: Profimedia/Montázs: GLAMOUR

Ezeket a filmeket érdemes megnézni!

Hivatali patkányok

Ez a film tökéletesen bemutatja az irodai légkör feszültségét. Azt, hogy egyesek milyen látványosan próbálnak úgy csinálni, mintha dolgoznának, mások pedig tényleg kidolgozzák a belüket. A sztori akkor válik igazán izgalmassá, amikor a főszereplő Petert már semmi sem érdekli, és lazán kimondja mindenről a véleményét.

Social Network - A közösségi háló

A film arról szól, hogyan vált a Facebook vezetője, Mark Zuckerberg egy másodéves Harvardi hallgatóból az internet nagyhatalmává. Bár rengeteg kitalált részletet tartalmaz, mégis sokat lehet tanulni belőle. Hiszen bemutatja például azt, hogyan épített két barát birodalmat, majd hogyan befolyásolta a kapcsolatukat a siker és a pénz.

Dr. Szöszi

Bár a Dr. Szöszi egy vicces, szórakoztató film, mégis megmutatja, hogyan találja meg egy fiatal lány önmagát egy hivatásban. Másrészt arra is rávilágít, hogy ha keményen dolgozol és elszánt vagy, bármit elérhetsz!

A kezdő

Ez a film a jó bizonyíték arra, hogyan ütköznek meg a munkahelyeken a különböző személyiségtípusok. Szeszélyek, különböző szokások, más-más munkamorál. De ez a sok különbség néha még hasznot is hozhat.

A séf

Carl Casper (Jon Favreau) egy híres séf, aki az ízek királya. Egy házsártos ételkritikus azonban borzalmas dolgokat ír a főztjéről. Amikor munkanélküli lesz, elhatározza, hogy megvalósítja az álmát és nekivág Amerikának egy büfékocsival. Őrültségnek tűnik, de elszántsága és hozzáértése sikert hoz számára, és végül rájön, miért is érdemes élni.

Ez is érdekelhet

5 jel, hogy ez a férfi aranyat ér

5 jel, hogy ez a férfi aranyat ér

GLAMOUR Mami

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

G-Szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex