7 románc a filmvásznon, amely a való életben is folytatódott

2022. augusztus 26.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A hollywoodi romantikus filmek tele vannak túlzásokkal és hamisan csengő történetekkel, ugyanakkor – még ha minden más hibádzik is – előfordul az is, hogy a színészek között olyan szuperül működik a filmben eljátszott szenvedély, hogy a forgatás után a való életben is egymás mellett kötnek ki. Nézzük is a kedvenc film- és sorozatbéli párosainkat, akik a forgatás közben/után össze is jöttek!

 Lauren Bacall és Humphrey Bogart
Lauren Bacall és Humphrey Bogart
Fotó: Getty Images

1. Lauren Bacall és Humphrey Bogart

1945-ben Bogart kora egyik legrajongottabb színésze volt, éppen csak túl a Casablanca hatalmas sikerén, nem mellesleg pedig valódi szexszimbólum. Igaz, a nem túl szabályos arcú, alacsony termetű – a legenda szerint a Casablanca híres utolsó jelenetében Bogart sámlira állt, hogy jobban mutasson csókja a magas Ingrid Bergmannal – férfiról mai szemmel már nehéz ezt megérteni. Akkoriban azonban tényleg minden nő félelmetesen vonzónak találta. Kivéve a húszas évei elején járó, gyönyörű Lauren Bacallt, aki a történet szerint, amikor először látta a Casablancát, nem értette, barátnőjének hogyan tetszhet Bogart. Két évvel később azonban, amikor a férfival a Szegények és gazdagok című filmet forgatták, Lauren és Humphrey meglehetősen összemelegedtek. Olyannyira, hogy a 25 év korkülönbség, Bacall anyjának és a film rendezőjének erőteljes tiltakozása, na meg annak a ténynek ellenére, hogy Bogart akkoriban éppen harmadik házasságában élt, a pár néhány hónappal később egybekelt (persze Bogart előbb elvált). Egy legendásan erős házasság és két gyerek született az ismeretségből, amely Bogart halála miatt csak tizenegy évig tarthatott.

2. Joan Woodward és Paul Newman

Rugalmatlan, szigorú, túlszabályozott, ridegnek tűnő nő találkozása a veszélyes, ám eszméletlenül jóképű, átható tekintetű, ragyogó kék szemű, szőke hajú, atletikus testű, igazi álomférfival. Eleinte persze kölcsönös idegenkedés a másiktól, majd hatalmas romantikus összeborulás. Ez volt a klasszikus romantikus filmek egyik prototípusának, a Hosszú, forró nyárnak a története röviden, és valahogyan így képzeljük el Joan és Paul találkozását is. Habár arról nincsenek adatok, hogy a nő kissé fagyos külseje valóban fagyos természetet is takart volna, ám az állítólag igaz, hogy Woodwardot elsőre – akárcsak a filmben – nem nyűgözte le Paul Newman megjelenése és stílusa. Amint azonban a filmben szárba szökken, végül kivirágzik a románc, úgy a valóságban is, néhány éves barátságot követően, a film forgatása után szinte közvetlenül, Newman elvált akkori feleségétől és elvette Joant, akivel haláláig, azaz ötven évig élt együtt.

3. Elizabeth Taylor és Richard Burton

A világhírű színésznő harmadik házasságában élt, amikor az 1963-ban forgatott Kleopátra című filmben szenvedélyes jelenetei a Marcus Antoniust alakító Richard Burtonnel olyannyira valóságosak voltak, hogy a két főszereplő a kulisszák mögött is viszonyba bonyolódott. Sokáig ezt nem tarthatták titokban, és nem is tartották, Taylor egy évvel később elvált, és hozzáment a szívtipró Richard Burtonhöz, akivel igazi se veled, se nélküled kapcsolatban éltek. Tíz évig bírták együtt, majd egy év különélés után újra összeházasodtak, hogy egy évvel később ismét váljanak. Igazi, legendás és kicsit drámai hollywoodi szerelmi sztori az övék.

4. Anna Paquin és Stephen Moyer

A világ második legfiatalabb Oscar-díjasaként – tizenegy éves volt, amikor elnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó díjat a Zongoraleckében nyújtott alakításáért – Anna Paquin karrierje a kezdetektől fényesen alakult. A tévénézők mégis leginkább talán a True Blood – Inni és élni hagyni című sorozatból ismerhetik, amely hét évadot élt meg. A vámpíros sorozat már csak azért is érdekes Anna számára, mert a 2007-ben kezdődő forgatáson ismerte meg későbbi férjét, ikergyermekei apját, a nála tizenhárom évvel idősebb Stephen Moyert. Ahogy Moyer egy interjúban később elmondta, már az első találkozáskor izzott körülöttük a levegő, a vonzalom pedig még tapinthatóbbá vált, amint elkezdődtek a forgatások. A többi már történelem, és úgy tűnik, a pár kapcsolata csak egyre boldogabb.

14 sztárpár, akik forgatás alatt szakítottak egymással

14 sztárpár, akik forgatás alatt szakítottak egymással

5. Angelina Jolie és Brad Pitt

Szinte az egész világ fölhördült, amikor szárnyra kaptak a pletykák, hogy az álompár, Jennifer Aniston és Brad Pitt házassága válságba jutott. Az ok ráadásul egy "gaz" csábító, az akkor vad életviteléről híres Angelina Jolie volt. Brad és Angie 2004-ben forgatta a nem túl remekre sikeredett Mr. és Mrs. Smith-t. A házaspárt alakító két főszereplő valóban egymásba szerettek. A sztárpár hat gyermeket nevelt együtt, sokáig ők számítottak az igazi hollywoodi álompárnak, de aztán sajnos hosszú évek után igen viharos körülmények között szakítottak.

6. Nina Dobrev és Ian Somerholder

Fotó: Profimedia

Nina és Ian a Vámpírnaplók forgatása közben kezdtek el randizni egymással. A szériában is egy párt alkottak, és a nézők már korán elkezdtek gyanakodni, hogy itt nem csak a színészkedésről van szó. A pár egy ideig próbálta titokban tartani, hogy együtt vannak, ám egy idő után kiderült, hogy tényleg egy párt alkotnak. 3 évig voltak együtt, ezután Ian az Alkonyat sztárjával, Nikki Reeddel 2015-ben összeházasodott.

7. Kristen Stewart és Robert Pattinson

Fotó: Profimedia

Kristen Stewart és Robert Pattinson a pletykák szerint már az Alkonyat próbafelvétele során összemelegedtek. Néhány évig jártak egymással, majd az utolsó rész forgatása közben szétmentek a hírek szerint. Amikor Kristen a szakításról nyilatkozott azt mondta, hogy túl nagy volt rajtuk a nyomás és úgy érezték magukat, mintha egy kalitkában élnének.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Az Ikrekre gondtalan nap vár, a Szűz előtt új lehetőségek nyílnak meg - június 15.

Napi horoszkóp: Az Ikrekre gondtalan nap vár, a Szűz előtt új lehetőségek nyílnak meg - június 15.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Mennyire szórod a pénzt? Töltsd ki tesztünket és derítsd ki! (x)

Mennyire szórod a pénzt? Töltsd ki tesztünket és derítsd ki! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)