Fitos-Dombai Laura megosztja az egyik kedvenc magyar vidékét, ahova idén is ott nyaralnak

2020.június.12.

Kislánykorom óta rajongok a badacsonyi vidékért. Hogy miért? Leírhatatlan hangulata van a tájnak, nem beszélve a hegyről látható páratlan panorámáról.

Idén mi is újraterveztük a nyaralásokat, kiránduló programokat a kialakult vírus helyzetnek köszönhetően, így a júniusra lefoglalt külföldi kiruccanás helyett úgy döntöttük, hogy elsőként a magyar tenger északi részét vesszük célba.

Tavaly is eltöltöttünk már férjemmel egy izgalmas hétvégét Badacsonytomajban, így nem volt kérdés, hogy ismétlést igényel a hely. Mivel tökéletesen megfelelt a múlt évben foglalt Neptun Hotel, így idén is ott szálltunk meg a hétvégén. A családias hangulat, barátságos személyzet, nagyszerű konyha és wellness lehetőségek mellett az elhelyezkedése miatt is bevált nekünk a hotel.

A legjobb fürdőruha pillanatok ikonikus filmekből

A legjobb fürdőruha pillanatok ikonikus filmekből

Badacsony minden bizonnyal a borkedvelők szentéje is, hiszen finomabbnál finomabb borokat kóstolhatunk meg egy nem minden napi útvonal mentén.

Bevált programunk része, hogy az Egry sétányról induló cabrio terepjárók egyikével felkocsikázunk a Kisfaludy-ház mellé, majd onnan gyalogosan indulunk meg lefelé a hegyről.

Borászatok, pincészetek és éttermek várnak az út mindkét oldalán, így különleges gasztronómiai élményben lehet része minden túrázónak. Badacsony gyakorlatilag pároknak, családoknak és baráti társaságoknak is fantasztikus hely egyaránt.

Természetesen strandokban sem élvez hiányt Badacsonytomaj, a kötelező balatoni falatozókkal egyetemben. Csodás móló található a parton, így sétahajókázásra is van lehetőség az ott nyaralóknak. Érdemes biciklit kölcsönözni és bejárni a környéket, hiszen egy köpésre van a mesés Szigliget is, ahonnan az ember nem távozhat a híres Oszi Bácsi keszegsütödéjének kipróbálása nélkül.

Egy biztos: a Balaton ezen részét kár kihagyni a nyári programok közül! Én is tervezem már a következő badacsonyi hétvégét, de addig is megnézem minimum egyszer a Liliomfi című magyar filmet, hiszen Makk Károly klasszikusa is ott játszódik.

Ez is érdekelhet

„Szeretkeztünk a cég mosdójában, a konyhaasztalon, a parkban"

„Szeretkeztünk a cég mosdójában, a konyhaasztalon, a parkban"

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói