Ha van otthon ilyen Harry Potter könyved, akkor gazdag vagy!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Minden egyes gyereknek halmokban állnak otthon a különböző kiadású Harry Potter könyvek, hiszen a 10 éven át folyamatosan érkező kötetek megjelenése között is már többször újranyomtatták őket.

Ha van otthon ilyen Harry Potter könyved, akkor gazdag vagy!
Fotó: Getty Images

Ha te is azok között vagy, aki már az első perctől, sőt az első kötet kiadásától a rajongója vagy a sorozatnak, akkor lehet, hogy egy kisebb vagyonon ülsz otthon anélkül, hogy tudnák róla, főleg akkor, ha ez angol vagy amerikai kiadás.

Az AbeBooks online könyvesbolt, ami ritka kiadásokra specializálódott, részletesen leírja, hogy melyek azok a kiadások, amik 200-tól akár 50.000 dollárig terjedő összeget is érhetnek.

Harry Potter és a Bölcsek köve

Az első angol kiadásból csupán 500 darabot adtak el keménykötésben 1997-ben. Ez az igazi aranybánya, ugyanis az oldalon 40-55.000 dollár között lehet hozzájutni. Külön érdekessége, hogy az író neve még Joanne Rowling, csak a későbbi kiadásokon szerepel már JK Rowlinként. Az 1999-es delux kiadás is igencsak sokat ér, 450-2500 dollárt ér. Az első papírkötést sem kell alábecsülni, akár 4-számos összeget is lehet érte kérni, de ha különösen jó állapotban van, akkor ez 10 ezrekig is felmehet.

Az amerikai első kiadást sem kell alábecsülni, a Socerer's Stone címmel kiadott kötetekért akár 6500 dollárt is lehet kapni, az 1998-nál későbbi kiadásokkal is lehet már párszáz dollárt keresni.

Harry Potter és a Titkok Kamrája

A keménykötésű első kiadások 9000 dollárt is érhetnek, de mivel 1998-ban Rowling még egy viszonylag ismeretlen író volt, és nem volt gazdagabb az angol királynőnél, ezért elég sok dedikált példányt is fellelni, ezek is többezer dollárt érnek ma.

Harry Potter és az azkabani fogoly

A harmadik könyv első kiadásának nyomtatását abbahagyták, amikor észrevették, hogy JK Rowling helyett Joanne Rowling szerepel rajta. Ezekért a különleges kötetekért 1500 dollárt lehet kapni, ha pedig még dedikált is, akkor ez felmehet 12.000-ig a könyv állapotától függően.

Harry Potter és a Tűz Serlege

A negyedik könyv megjelenésekor már kevesebbet dedikált Rowling, ezért ezek a példányok 4-számú összegért is elkelhetnek. Ha pedig olyan kiadásod van, aminek a borítóját még Giles Greenfield vagy Mary GrandPre illusztrálta, akkor ez 10.000 dollárt is érhet, ha pedig ezek dedikált könyvek, akkor ez a szám csak még magasabb lehet.

Harry Potter és Főnix Rendje

Az első kiadás példányai érhetnek pár ezer dollárt abban az esetben, ha a 2003-as éjféli edinburghi dedikáláson szignózta Rowling.

Harry Potter és a Félvér herceg

Ekkorra már nagyon betört a Pottermánia, és Rowling csupán néhány példányt dedikált személyesen, éppen ezért, ha ilyen van a tulajdonodban, akkor az 5000 dollárt is érhet.

Harry Potter és a Halál ereklyéi

Több millió példányszámban adták ki a 7. befejező kötetet, 2007-ben maga Rowling is jelen volt.a londoni természettudományi múzeumban a könyvbemutatón, ekkor 1700 példányt szignózott azoknak a szerencséseknek, akik exkluzív belépőt nyertek az eseményre. Ezek a könyvek most egész sokat érnek már, az autogramozott példányok ára 720 fonttól kezdődik, az eddigi legtöbb pénzért elkelt Halál ereklyéi példány az AbeBooks oldalán egy 4000 fontos kiadás volt.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője