5 Harry Potter-karakter, akit szinte mindenki félreértett

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

J.K. Rowling vitathatatlanul egy olyan elképesztő varázslóvilágot hívott életre évtizedekkel ezelőtt, amelyről cseppet sem túlzás azt feltételeznünk, hogy még sok év múlva is elképesztően népszerű lesz. Ennek persze bőven van oka, beleértve azt is, hogy az írónő jó néhány Harry Potter-karaktert úgy alkotott meg, hogy sokáig ne is igazodhassunk ki a valódi jellemén és szándékain.

A Harry Potter-karaktereken nehezebb kiigazodni, mint első gondolnád
A Harry Potter-karaktereken nehezebb kiigazodni, mint gondolnád
Fotó: Profimedia

Ahogyan Harry Potter történetéről annak idején egyre többet megtudhattunk, úgy vált világossá az is, hogy a filmek megtekintése önmagában nem elég ahhoz, hogy igazán átlássuk a karakterek kötetenként több száz oldalba foglalt változását. Többek között ezért is akadt nem egy olyan szereplő, akit a legtöbben jó ideig félreértettünk.

Draco Malfoy

Draco Malfoy már a kezdetektől fogva sokat tett azért, hogy ellenszenvessé váljon, hiszen azt a benyomást kelti, hogy mindenkinél jobbnak hiszi magát, és sem a vele egyidős diákokat, sem pedig a tanárait nem képes tisztelni. Tekintve, hogy a szülei nem titkoltan büszkék arra, hogy aranyvérűek, és lenézik azokat, akik nem - mint például Hermione Granger -, ez nem is olyan meglepő, ahogyan az sem, hogy miután Harry a tudtára adta, hogy nem akar a barátja lenni, ellene fordult.

Amikor azonban Voldemort visszatér, kezd világossá válni, hogy Dracónak egyáltalán nem olyan romlott a lelke, mint amilyennek elsőre tűnik. Szembesülhetünk azzal, hogy borzasztóan bizonytalan, érzelmileg instabil, és leginkább az vezérli a tetteit, hogy megfeleljen a családjának. Közben pedig rettenetesen féltékeny Harry-re. Mégis jó néhány alkalommal megmutatkozik a filmekben és a könyvekben is, hogy a szíve mélyén sem ellene, sem a varázslóvilág többi pozitív karaktere ellene nem akar valójában harcolni.

Luna Lovegood

Luna Lovegoodról bátran állíthatjuk, hogy a Harry Potter történetének legfurcsább karaktere. Bár a színre lépésekor még úgy tűnt, hogy csak egy különc diák, akit a többiek kiközösítenek a szokatlan stílusa és viselkedése miatt, idővel megmutatta, hogy a varázslóvilág egyik legértékesebb tagja. Bár a szellemességét és a bátorságát gyakran nem veszik észre, és soha nem kapja meg a neki járó figyelmet, szépen lassan körvonalazódik, hogy valójában a remény, a szeretet és a fény megtestesítője.

Emlékszel még Luna Lovegoodra a Harry Potterből? Így néz ki ma a színésznő

Albus Dumbledore

Albus Dumbledore professzorra a legtöbb Harry Potter-filmben már-már istenszerű karakterként tekintenek, és ő az egyetlen varázsló, akitől még Voldemort is félt. Illetve azt is megtudhattuk, hogy annak idején a szintén nagy fenyegetést jelentő Grindelwaldot ő győzte le egyedül. Tehát bőven van okunk arra, hogy felnézzünk rá, sőt talán hibátlannak is lássuk. Az idő előrehaladtával azonban kirajzolódott, hogy az utóbbi nem igaz, és ez teljesen rendjén is van.

Dumbledor a hibátlan varázsló megtestesítője helyett sokkal inkább egy olyan karakter, aki tökéletesen megmutatja, hogy a hosszú élete során tudott tanulni a hibáiból és az őt körülvevő világból. Ez először talán a Harry Potter és a Halál Ereklyéiben rajzolódott ki igazán, amikor Rita Vitrol életrajzot írt róla, a figyelem középpontjába állítva azt, hogy ő is követett el hibákat. Ettől függetlenül viszont természetesen bőven van rá okunk, hogy a generációja leghatalmasabb varázslójának tekintsük rá, és szeressük a karakterét.

Sirius Black

Ha van karakter, akinek a kezdetekben kirajzolódni látszó személyisége mondhatni teljesen ellentmond a valóságnak, akkor az Sirius Black, aki valójában Harry keresztapja. Az Azkabanban raboskodott, miután megvádolták 12 mugli meggyilkolásával és Harry szüleinek elárulásával, az ártatlanságára pedig egészen addig nem derülhetett fény, amíg meg nem szökött a börtönből.

A varázslóközösség nagy része határozottan félt tőle, amikor azonban Peter Pettigrew visszatért, bebizonyosodott, hogy mindvégig rosszul ítélték meg, és ezzel maga Harry Potter is szembesült. Ami pedig talán még szomorúbb, hogy bár Harry megtudta, hogy ártatlan, és ezután határozottan meg is kedvelte, nem volt sok idejük megismerni egymást, mert Bellatrix Lestrange még azelőtt végzett vele, hogy igazán élvezni tudta volna, hogy végre kiderült az ártatlansága.

Perselus Piton

Bár Perselus Piton karaktere összességében nem sok jelenetben látható a Harry Potter-filmekben, mégis ő az egyik legizgalmasabb, legösszetettebb és legrejtélyesebb karakter. Kezdetben Harry és a griffendélesek egyik legfőbb ellenségének tűnt, aztán idővel kiderült, hogy valójában a halálfalók és a jók között próbált zsonglőrködni, és valójában Dumbledore professzor oldalán állt.

Ami a Harry-vel való kapcsolatát illeti, bár eleinte tényleg teljesen jogosan gondolhattuk azt, hogy neheztel rá és rosszat akar neki, valójában egész életében védeni akarta őt. Legfőképp talán azért, mert szerelmes volt Harry édesanyjába, Lilybe. Idővel aztán ahogy mi, nézők is megismerhettük, úgy Harry is megláthatta Piton valódi jellemét, és nem véletlenül nevezi el aztán a második fiát Albus Perselus Potternek.

Forrás: winteriscoming.net, cbr.com

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Így még sosem láttuk Vilmos herceget, nagyon ritka fotó került róla elő

Így még sosem láttuk Vilmos herceget, nagyon ritka fotó került róla elő

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ha ezt a lépést beiktatod a szájápolási rutinodba, garantáltan egészségesebbek lesznek a fogaid (x)

Ha ezt a lépést beiktatod a szájápolási rutinodba, garantáltan egészségesebbek lesznek a fogaid (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Ezzel az otthoni kezeléssel elképesztő változást érhetsz el, ha dúsabb hajat szeretnél (x)

Ezzel az otthoni kezeléssel elképesztő változást érhetsz el, ha dúsabb hajat szeretnél (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)