Hat Grammy-vel érkezik majd a Sziget idei sztárja

2018.január.29.

A 60. Grammy-gála jelölésekkel legjobban bebiztosított előadója Jay-Z volt, akit összesen nyolc kategóriában jelöltek a legnagyobb zenei díjra. A 4:44 című albumma jelentkező rapper azonban végül egy árva díjat se vihetett haza.

Kendrick Lamar és Rihanna a Grammy-n
Fotó: Getty Images

Olvastad már? Ők a Grammy-gálák legnagyobb vesztesei

Egy ideje tendencia, hogy aki egy fontosabb díjat elvisz a Grammy-gálán az tarolni fog, idén sem lett ez másként, igaz most két előadó, Kendrick Lamar és Bruno Mars testvériesen elosztva 6-6 díjjal lettek a legeredményesebbek. A Sziget Fesztivál idei legnagyobb neve, Kendrick Lamar már biztosan elmondható, hogy a sikerei csúcsán fog Budapestre érkezni. Az általunk is méltatott Damn című lemeze hat Grammy-t hozott a számára, eddigi karrierje során összesen hetet nyert, úgyhogy joggal mondhatjuk, hogy nála aktuálisabb előadó nagyon nincs. Lamar minden rap kategóriában nyert, illetve a legjobb klipnek járó díjat is elhozta a gáláról, minden más fontosabb díjat viszonyt Bruno Mars tehet vitrinbe.

Az év klipje a Humble:

Bruno Mars és féltucat Grammy-szobor:

Bruna Mars és féltucat Grammy-díj
Fotó: Getty Images

Mars eddig négy Grammy-díjjal büszkélkedhetett, idén hat kategóriában jelölték, és az összeset meg is nyerte. A 24K Magic lett az év albuma, R&B lemeze, a That´s What I Like című dala pedig az év dala, így kiderült, hogy hiába játszották a szórakozóhelyek rongyosra a Despacitót, a szakmának annyira mégsem jött be.

Az év dala a That´s What I Like:

Olvastad már? Ezért volt fehér rózsa mindenkinél a Grammy-gálán

Bruno Mars mellett Ed Sheeran kapott még nagyon jelentős díjakat, ő vihette haza a legjobb popdalnak járó címet, és övé lett a legjobb szóló popalbum díja is. A Foo Fighters a legjobb rockdalnak járó díjat söpörte be a Run című szerzeményével, olyan legendák is kaptak elismerést, mint a két éve elhunyt Leonard Cohen vagy a hamarosan Budapesten koncertező Kraftwerk. A Mastodon és a The National is örülhetett, hogy bár egyikük sem a legjobb lemezével, de haza vihették a legjobb metál illetve a legjobb alternatív lemeznek járó díjakat.

A Foo Fighters Run című dala az év rockszáma:

Az év felfedezettje Alessia Cara:

Alessia Cara a 2018-as Grammy-n az év felfedezettje
Fotó: Getty Images

Az év felfedezettje kisebb meglepetésre nem SZA lett, hanem Alessia Cara. Tavalyi év végi listánkról még az LCD Soundsystem kapott díjat, a Tonite című daluk a legjobb elektronikus dalnak járó díjat gyűjtötte be. Az idei Grammy-gála vörös szőnyege a nők szolidaritásáról szólt, ugyanakkor lehetetlen nem észrevenni, hogy díjakat szinte csak férfiak kaptak idén, a legfontosabb kategóriákban biztosan.

Az LCD Soundsystem Tonite című dala az év legjobb elektronikus száma:

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Anyagi sikerre számíthatsz - augusztus 15.

Napi horoszkóp: Anyagi sikerre számíthatsz - augusztus 15.

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját