Ők a Grammy-gálák legnagyobb vesztesei

2018.január.27.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A fél világ tördelte a kezét, hogy Leonardo DiCaprio végre nyerjen egy Oscar-díjat, nagyon jellemző, hogy az általános vélekedés szerint a szupersztár színész már rengeteg alkalommal kiérdemelte volna a díjat, amit végül egy közepes filmjével vihetett haza a vitrinbe.

Katy Perry
Fotó: Getty Images

Természetesen nem csupán a filmes világnak, de zeneinek is megvannak az örök vesztesei, akik mindig ott vannak az esélyesek között, de végül hoppon maradnak. Most összeszedtük, hogy a legnagyobb hagyományokkal bíró, és idén már 60. születésnapját ünneplő Grammy-gálák történetében kik a legnagyobb vesztesek:

A lista élén aligha állhatna más, mint az örökös névváltoztató, és szakmahalmozó rapper Snoop Dogg. Karrierje során nem kevesebb, mint 17 díjra jelölték, de egyszer sem szólították a színpadra. Nem csoda, hogy a zenész belefásult a dologba, és azt nyilatkozta, hogy tulajdonképpen egyáltalán nem érdekli már a Grammy.

Olvastad már? Luxusajándékok - ezeket viszik haza a Grammy-sztárjai, a goodie bagben

Szorosan a rapper nyomában halad az izlandi sztár. Björköt semmi esetre sem méltatlanul jelölték már 14 Grammy-díjra is. Egészen különleges volt a tavalyi alkalom, amikor az Alabama Shakes nyerte a legjobb alternatív albumnak járó díjat az énekesnő Vulnicura című, minden fórum méltatott lemeze előtt. Lassan kezdenek összeesküvést szimatolni, szinte lehetetlen, hogy egyértelmű esélyesként jelölték már vagy tucatnyi alkalommal, aztán mégis mindig üres kézzel távozik.

A rapper a ´90-es évek második felében lett a műfaj egyértelmű szupersztárja, első lemezét ma is mérföldkőnek tartják, azonban a Grammy-gálán ez mit sem számított. A 2000-es évek közepén újra a legnépszerűbb rapperek közé küzdötte fel magát egy kis kihagyás után. Ekkor már jöttek a jelölések, de 13 alkalom sem volt elég, hogy egyetlen aranygramofont is hazavigyen,

Nane, ez komoly? Bizony nagyon is az! Habár az utóbbi évtized egyik legsikeresebb előadója Katy Perry, még egyetlen árva díjat sem vihetett haza a Grammy-ről, pedig 13-szor jelölték is. Ami talán még ennél is szomorúbb, hogy a tavalyi lemezével még azt sem sikerült elérni, hogy idén legyen miért drukkolnia, igaz, ahogy azt mi is megírtuk, sajnos most tényleg nem szolgálna rá az elismerésre.

Olvastad már? 2017 kihagyhatatlan lemezei a GLAMOUR szerint

Diana Ross egy zenei díjjal
Fotó: Getty Images

A motown, a klasszikus diszkó, a soul és az r&b műfajokban is megkerülhetetlen az idén már 74. szülinapjára készülő énekesnő. Sikerekben és elismerésekben egyébiránt bővelkedő pályafutásának egyetlen hiányzó láncszeme a Grammy-díj. Diana Ross sokszorosan rászolgált volna az elismerésre, de 12 jelölése ellenére sem jött ez össze eddig.

Ma már tengernyi sok díjat osztanak egy Grammy-gálán, így lehet, hogy a viszonylag fiatal Nicki Minaj máris 10 jelölésnél tart. Mondjuk kiteheti az ablakba, hiszen díja még egy sincs. Persze, ő joggal bízhat abban, hogy pályafutása még nem érte el a zenitjét, így aztán van még ideje gyűjtögetni a jelöléseket és akár a díjakat is.

Csodálkozik valaki, hogy Joshua Homme annyira frusztrált, hogy rugdosódik a koncertjein? Igazi átok ül a QOTSA frontemberén, már ami a Grammy-gálákat illeti. Eddig hatszor jelölték őket a díjra, de eddig mindig üres kézzel távoztak. A hab a tortán, hogy Homme összerántott Iggy Poppal egy egészen kiváló lemezt 2016-ban, Post Pop Depression címmel, jelölték is Grammy-re, de úgy látszik, hogy a zenész nemcsak a saját zenekarának hoz balszerencsét ezen a gálán, hanem másoknak is, hiszen Iggy Pop sem nyert. A Queens of the Stone Age tavaly kiadott egy saját magukhoz képest közepes lemezt, de ez meghozta a hetedik jelölést is, talán most!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője