Haumann Máté jól elverte a Bebbanburg urát - A sikeres Az utolsó királyság angol sorozat negyedik évada is Magyarországon forgott

Az utolsó királyság negyedik évadja nem csak azért különleges, mert ezt is Magyarországon forgatták, hanem azért is, mert Cenric szerepében Haumann Máté remekel. A színész a Vodafone virtuális eseményén vett rész, így beszélgettünk vele legújabb sorozatáról is, amit a Netflixen tudsz végig nézni, további kihagyhatatlan sorozatokat, műsorokat és filmes adókat pedig találsz a Vodafone TV széles kínálatában.

Haumann Máté jól elverte a Bebbanburg urát - A sikeres Az utolsó királyság angol sorozat negyedik évada is Magyarországon forgott
Fotó: Haumann Máté jóvoltából

Mit gondoltál, amikor kiderült, hogy mit csinálsz majd Uhtred Ragnarsonnal a negyedik évadban?

Nagyon szerettem a közös munkát Alexander Dreymonnal. Remek kolléga és immáron barát is. Úgy érzem ebben a jelenetben sikerült mélyebb értelmet adnom Cenric szerepének, hiszen nem önszántából, pusztán együgyű verőlegényként, hanem kényszerből kell erőszakot alkalmazzon Uhtreden, aki ráadásul volt bajtársa. Szerintem megtaláltuk a kellő mélységét ennek a háttértörténetnek. Első jelenetem volt ez Alexanderrel, ami után barátian összeölelkeztünk és örömmel lapogattuk egymás hátát úgy érezvén, hogy ha minden igaz, helyesen ráleltünk valamire ebben a jelenetben.

Hogy készültél fel a karakterre?

Nehéz dolgom volt, ami azt illeti, mert eredetileg Cenric szerepét nem írták akkorára, mint ami kerekedett belőle. Büszkén állítom, hogy megszerettek a produkcióban, tovább fejlesztették a szerepemet menet közben, így végül hat epizódon keresztül is játszhattam ebben az epikus és sokak által kedvelt, izgalmas sorozatban. Nem volt teljes rálátásom eleinte, hiszen részenként változott a figura a forgatókönyvekben, de annál nagyobb kihívás és izgalom volt, hogy részese lehetek a folyamatnak. Jó érzés volt, hogy szeretnek és értékelik, amit hozzátehettem a szerephez.

A Haumann család a filmipar átalakulásáról beszélt a Vodafone virtuális eseményén

A Haumann család a filmipar átalakulásáról beszélt a Vodafone virtuális eseményén

Tökéletesen beszélsz angolul a filmben, milyen nem az anyanyelveden játszani?

Próbálok úgy fogalmazni, hogy ne hasson nagyképűen, de mivel egy jó ideje már két nyelven játszom - hiszen 18 éves korom óta a londoni Guildhall drámaiskolában sem tudtam volna érvényesülni másképp - mára már nem okoz nehézséget. Szeretem, hogy van egy angol énem is.

Mit szerettél a legjobban a forgatásokban?

Az ilyen monumentális díszletekben és jelmezekben, mint az Utolsó királyságé mindig újra gyereknek érzem magam egy óriási játszótéren. Melyik kis srác nem játszott annak idején az udvaron lovagosat, ahol lóháton csatába indulhat? Ez tavaly egy egész nyáron keresztül, minden nap valóra válhatott számomra. Jó volt újra és újra megélni ezt.

Fotó: Haumann Máté jóvoltából

A jelmezedről és a megjelenésedről tudnál beszélni? Hogyan készítettek fel nap mint nap a karakter megjelenítésére?

Sokszor nehéz munka a miénk. Szó szerint, hiszen reggeltől estig, 12 órán keresztül egy 6 kilós, Naptól átmelegedett páncélingben kell lovagoljon, járjon-keljen, fusson a nyári kánikulában a színész...és akkor még találja el a helyét a kamera előtt a jelenetben, emlékezzen a szövegére és nyilván nem utolsó sorban hozza az elvárt színészi kvalitást is. Ez velem sem volt másképp. Az első a sminkszoba, ahol indul a nap. Velem egy óra leforgása alatt elkészültek és ilyenkor az első átalakulás már sokat segít, amikor az ember tükörbe néz, ahonnan egy sebhelyes arcú, koszos-kócos lovagot kezd lassan fellelni magában.

Fotó: Haumann Máté jóvoltából

Mi volt a legnehezebb feladat, mi okozta a legnagyobb kihívást?

A folyamatos jelenlét és koncentráció fenntartása a nyári melegben vagy a levegőtlen díszletben.

Hogyan nézted végig a sorozatot, beosztottad, és hosszú ideig, vagy egyhuzamban? Ki volt a partnered a sorozatnézésben?

Beosztottam. Élveztem, ahogy napra nap egyre inkább magával sodor az Utolsó Királyság világa és egyre izgatottabban vártam már az első forgatási napot. Általában egyedül készülök, kivéve amikor a barátnőm segít a szövegtanulásban.

A sorozat, amiről mindenki beszél, végre itthon is elérhető: Little Fires Everywhere

A sorozat, amiről mindenki beszél, végre itthon is elérhető: Little Fires Everywhere

Gyűjtesz ereklyéket a forgatásokról? Ha igen, mit?

Ritkán, de megesik. A Herkulesből a kardomat elhozhattam, illetve Tybalt kesztyűjét őrzöm még a Guildhallos vizsgaelőadásomról.

Fotó: Haumann Máté jóvoltából

Az utolsó királyságot megtalálod a Netflix kínálatában, nézd meg itt az előzetest:

A Vodafone idén év elején úgy döntött, hogy megváltoztatja erős mobilszolgáltatói imázsát, és bevezeti új vezetékes televízió szolgáltatását, amely a tévézés jövőjét hozza el az otthonodba. A Vodafone TV egy a piacon egyedülálló, többfunkciós, csempés elrendezésű kezelőfelületen, egyidőben teszi elérhetővé a klasszikus tévéműsort és a különböző, előfizetéshez kötött, illetve online műsorszolgáltatói tartalmakat (például Netflix, Amazon Prime, Youtube és a többi). A szolgáltatás pedig minden eddiginél személyre szabottabb. Nem egyesével kell kapcsolgatnod a tévécsatornák között, hanem olyan kényelmesen, vizuálisan válogathatsz a felkínált műsorokból, mint ahogyan a mobilodon, az alkalmazásaid között tennéd. A Vodafone TV tartalmait ráadásul nem csak a kanapédról nézheted, a szolgáltatás felületét szinte bárhol, bármikor, az adatforgalmad fogyasztása nélkül böngészheted egy dedikált mobilalkalmazáson keresztül, és párhuzamosan, egyszerre akár két mobileszközön is élvezheted kedvenc műsoraidat. Jól fog jönni kirándulás, utazás, kempingezés alatt!

Ez is érdekelhet

Így teheted hangulatos randihelyszínné az otthonodat

Így teheted hangulatos randihelyszínné az otthonodat

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Monitor

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk