Hihetetlen filmszerepek: akkor még senki nem gondolta, hogy világsztárok lesznek

2021. szeptember 16.
Ez a cikk több mint 6 hónapja frissült utoljára, a benne lévő információk elavultak lehetnek.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Közhely, de igaz: nem születik mindenki sztárnak. A legtöbb híresség is csak elkezdte valahol, a többség jó néhány szerepen túl volt már, mire igazán ismert lett. Ezért aztán gyakran csodálkozhatunk rá, hogy jé, ma már mekkora sztár valaki, de régen csak epizodista volt.

Brad Pitt a Dallasban
Brad Pitt a Dallasban
Fotó: Profimedia

Van néhány egészen ismert példa is, de bizony szép számmal akadnak igencsak meglepő szerepek, ki hitte volna, hogy a Beverly Hills 90210 mindössze két epizódjába beugró fiatal lány évekkel később Hollywood egyik legszexibb nőjeként lesz A-listás sztár, vagy azt, hogy a Vissza a jövőben című film egyik nyúlfarknyi jelenetében felbukkanó kisfiú az egyik legsikeresebb filmeposz főhőse lesz.

Összeszedtünk 10 váratlan korai alakítást olyan igazi sztárrá váló hollywoodi csillagtól, akikről akkor még senki sem sejtette, hogy mivé növik ki magukat.

Brad Pitt, Dallas

Nos igen, ez a történet persze eléggé ismert. Hollywood ikonja Los Angelesben volt limuzinsofőr, és osztogatott csirkejelmezben szórólapokat, hogy kapott egy nagyobb szerepet a Dallas című sorozatban, óriási lökést adott a pályáján. A hetyke Randy szerepében sokan felfigyeltek rá, igaz később alig valaki emlékezett rá, hogy a Ewing-család árnyékában bukkant fel.

Ashley Tisdale, Donnie Darko

Igazi kultfilmmé vált a 2000-es évek elejének egyik legkülönösebb thrillere, akkoriban azonban nem aratott osztatlan sikert, annyit persze mindenképpen elért, hogy a címszerepet játszó Jake Gyllenhaal alakítása utat nyitott számára az igazi sztárstátuszba. A film későbbi rajongói azonban már felfigyeltek arra, hogy Ashley Tisdale aki évekkel később a Zack és Cody életében, illetve a High School Musicalben lett igazi világsztár felbukkan a filmben egy kisebb szerepben. Egyébként a Donnie Darko volt Seth Rogen első filmszerepe is.

Ben Affleck, Buffy, a vámpírok réme

Nem-nem a sorozatban, hanem még az 1992-ben Donald Sutherlanddel és Kristy Swansonnal készült eredetiben bukkant fel egy rövid epizódban, szerencsétlen középiskolai kosarasként Ben Affleck. Alig egy évvel később több más hollywoodi ígérettel együtt a Tökéletlen időkkel indult el a színész karrierje, hiszen a Buffyban még csak a nevét sem írták ki a stáblistán. Ki gondolta volna, hogy 5 évvel később már Oscar-díjasként lesz ünnepelt sztár? Ebben a filmben kapta egyébként élete első nagyobb szerepét Hilary Swank is.

Laurence Fishburne, Apokalipszis most

Az egyik legszorgalmasabb hollywoodi színész volt évekig, de valójában a Mátrix-szal vált igazán nagy sztárrá. A nyolcvanas évekből sok-sok filmet tudnánk előrántani, hogy jé, hiszen ebben is játszott. Az igazán meglepő azonban mégsem ez, hanem az, hogy Francis Ford Coppola nagyszabású háborús drámájában kapott fontos szerepet. Hiszen hány éves is lehetett Laurence Fishburne akkoriban? Nos, a film felvétele idején még 18 se volt! Ehhez képest nem is csak egy futottak még szerepet kapott Tyrone "Clean" Miller karakterével, mégis viszonylag kevesen ismerték fel, hogy Morpheus és Mr. Clean ugyanaz a személy.

Alexander Skarsgard, Zoolander

Ben Stiller a divatvilágot kifigurázó teljesen agyhalott vígjátéka igazi kultfilmmé vált, divatkörökben mindenképpen. A 2001-es alkotásban a húszas évei elején járó Alexander Skarsgard, a True Blood későbbi szuperszexi Ericjének az egyik első hollywoodi próbálkozása volt. A svéd sármőr a modell Meekus szerepében hülyéskedett a filmben, és csak jó tíz évvel később jutott mindenkinek eszébe, hogy valójában az amerikai pályafutás ekkor, és nem a vámpíros sorozattal kezdődött.

Scarlett Johansson, Reszkessetek betörők 3.

Oké, oké tudjuk, hogy a harmadik rész meg sem közelíti az első kettőt, de annak idején egyszer azért mindenki megnézte. Nos, akkor még nem tulajdonított senki különösebben nagy jelentőséget a cuki gyerekszínésznek, aki Mollyt alakította a filmben. A kiskamasz Scarlett Johansson számára pedig ez volt az igazi belépő a filmvilágba, igaz még jó pár évnek el kellett telnie ahhoz, hogy A-listás hollywoodi sztár legyen, aki a legszexibbtől a legjobban keresőig egy csomó lista éllovasa azóta is.

Ezek a sztárok együtt szerepeltek szüleikkel a filmvásznon [https://www.glamour.hu/ezek-a-sztarok-egyutt-szerepeltek-szuleikkel-a-filmvasznon-40071]

Ezek a sztárok együtt szerepeltek szüleikkel a filmvásznonJessica Alba, Beverly Hills 90210

A Beverly Hills 90210 szinte az első generációs sorozat volt, ami ennek megfelelően óriási népszerűségre is tett szert rövid idő alatt. A tinédzserek problémáit elmesélő sorozat óriási szereplőgárdát mozgatott meg. Felsorolni is lehetetlen, hogy hány ma már ismert színész bukkant fel benne kamaszként. A mostani listánkból például Ashley Tisdale is. De ez volt az első valamirevaló szerepe Jessica Albának is, aki saját bevallása szerint őrült menő dolognak tartotta, hogy egymás után két epizódban is felbukkant az összes barátnője által imádott szériában.

Elijah Wood, Vissza a jövőbe 2.

Az összes sztár közül talán a Gyűrűk Ura Frodójának volt a legmenőbb belépője a filmvilágba, hiszen mindössze hétévesen kapott szerepet a korszak egyik legnagyobb kultfilmjében. Elijah Wood a jövőben játszódó étteremi epizódban bukkan fel, ráadásul videójátékot játszik a főhős Marty McFly-jal (a piros póló kisfiú Elijah). Egyébként a színész nagyon is büszke a fiatalkori alakítására, egyszer be is öltözött a filmbéli önmagának már felnőttként. Mondjuk ki nem lenne elképesztően büszke, ha szerepelt volna a világ egyik jobb filmjében!?

Sarah Hyland - Intim részek

Sosem gondoltuk volna, hogy Sarah Hyland már hétévesen egy nagyszabású produkcióban kapott szerepet, ráadásul a hírhedt rádiós Howard Stern életéről készült botrányfilmben. A forgatás idején mindössze 6 esztendős Hyland egyenesen a rádiós kislányát játszotta a filmben. Annyira jellegzetes babaarca van, hogy nem nehéz rájönni, hogy tényleg ő az. Ezek után már nem is olyan meglepő, hogy még 10 sem volt Sarah Hyland, amikor egy Audrey Hepburnről szóló filmben ő alakította a legendás színésznőt kislányként.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Fenntartható biodesign és innovatív anyagtervezés - ez a Szimbio Lab sikerének két titka

glamour plusz ikon Fenntartható biodesign és innovatív anyagtervezés - ez a Szimbio Lab sikerének két titka

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)