Hőség vagy sár? Idén mégiscsak jobb volt így a Sziget

2015.augusztus.17.

Ha fel kellene sorolni a legcsodásabb koncerteket, akkor a listánkon mindenképpen szerepelne a Florence + The Machine fantasztikus fellépése, az Alt-J ellágyító produkciója, vagy a teljes megőrülés a Major Lazer buliján. A legelső helyen azonban sokaknak talán egyáltalán nem meglepő módon José Gonzales A38-as koncertje állna. A dominikai származású svéd előadó nem először járt Budapesten, zenekarával, a Junippal már megajándékoztak bennünket 2 évvel korábban egy szenzációs klubkoncerttel, most azonban egy szál magában érkezett (persze zenekaros kísérettel), hogy teljes transzba sodorja a népes nézőközönséget a Sziget utolsó napján.

Hőség vagy sár? Idén mégiscsak jobb volt így a Sziget
Fotó: Instagram

Az, hogy az igazán értékelhető és igényes zenekarokra, előadókra még mindig inkább csak a külföldi közönség kíváncsi, sajnos nem a Sziget hibája. Ismét arra a napra sikerült teltházat produkálni, amikor egy olyan fellépőt láthatott az erre igényt tartó, főként magyar közönség, mint az Avicii. Szerencsére, az A38 sátorban most is találhatott magának az ember egy kitűnő alternatívát az immár leköszönő Gaslight Anthem zenekar előadásában.

Kattints ide, ahol még többet megtudhatsz az idei Szigetről, és végignézheted a fesztivál legjobb fotóit az Instagramról:

Ami azonban kissé csalódást okozott, az Robbie Williams -1. napos koncertje volt. Félreértés ne essék, hatalmas élmény volt látni az elmúlt 20 év egyik legnagyobb sztárját, és ehhez mérten szenzációs koncertet is adott, csak valahogy a Queenes meg Oasises betétek kissé elfanyarították a dolgot.

Fotó: Instagram

Ugyanekkor Ellie Goulding fellépését is meg kell említeni, akitől valamiért ennél sokkal többre számítottunk, persze elhangzottak az igazán nagy slágerek, és show-elemek is szorultak az előadásba, de mégis az egésznek olyan steril hangulata volt. Nem úgy, mint Foxes fellépése, aki bár azt az egy órácskát sem töltötte ki, ami jutott neki, akkor is sikerült a Szigetnek az A38 sátorba összegyűlt kis népségét magával ragadnia. Vagy csak az elfogultság beszél belőlünk?

Fotó: Instagram

Csalódottság volt, hogy sokkal kisebb helyet kapott idén az Art Zone. Míg tavaly egy igazi oázisként működő, kis elszigetelt, dombos térségbe lehetett elmenekülni a Nagyszínpad zajától, addig ez idén egy sokkal kisebb helyszínre, és a legnagyobb hangzavarokhoz kifejezetten közel került. Ehhez képest a VIP terület kétszer akkora volt, mint eddig, ami azt eredményezte, hogy az ott tébláboló embersereg teljesen szétoszlott, egy külön kis fesztivál volt ez a Szigeten belül, ahol komoly erőfeszítés volt egymást megtalálni.

A hatalmas hőség és por ellenére is, ki merjük jelenteni, hogy valószínűleg mindenki számára élvezhetőbb volt így a Sziget, mint tavaly, bokáig sárban dagonyázva. Vagy nem?

Hőség vagy sár? Idén mégiscsak jobb volt így a Sziget Képes beszámoló az idei Sziget Fesztiválról.

Ez is érdekelhet

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról