Imádjuk a krimiket! Mi ezeket olvassuk, nézzük és ajánljuk nektek

2020.november.6.

A GLAMOUR szerkesztői is odavannak a nyomozós történetekért. Most öt szerkesztő árulja el mi az aktuális kedvence. Neked melyik a kedvenced?

Imádjuk a krimiket! Mi ezeket olvassuk, nézzük és ajánljuk nektek
Fotó: GLAMOUR/MartinWanda

Szakál Réka szépségszerkesztő

Úgy gondolom Agatha Christie regényeit senkinek sem kell bemutatni, hiszen számtalan közülük igazi klasszikussá avanzsált az idők folyamán. Számomra régi nagy kedvenc a Gyilkosság az Orient expresszen című műve, melyet gimnazista koromban olvastam először angol nyelven. A szereplők karakterfejlődése és a mű folyamán végig jelen lévő feszültség eszméletlenül izgalmassá teszi az egészet! És amikor már azt gondoltad, tudod ki a gyilkos, minden esetben kiderül, hogy a történet egészen más irányt vesz, mint hitted! Ha odáig vagy a krimikért, Agatha Christie regényeit imádni fogod!

Szeiler Kíra online-szerkesztő

Az én személyes kedvencem a Sherlock című sorozat. Teljesen lenyűgözött Benedict Cumberbatch tehetsége a szériában, de maga a sztori is annyira izgalmas, hogy szinte lehetetlen nem ledarálni egyből az eddigi évadokat. Az egyes epizódok Sir Arthur Conan Doyle történetei nyomán készültek, ami még különlegesebbé teszi ezt a sorozatot.

Ez a sorozatbeli nyomozó vagy a csillagjegyed alapján

Ez a sorozatbeli nyomozó vagy a csillagjegyed alapján

Nagy-György Bori senior online-szerkesztő és közösségimédia-menedzser

Nem voltam soha krimikedvelő, főleg nem olvastam őket, de annál nagyobb Harry Potter-rajongó voltam és vagyok is a mai napig, így amikor J.K. Rowling - igaz, Robert Galbraith álnéven - új regénysorozatot írt, akkor el kellett olvasnom őket. És cseppet sem csalódtam, a Cormoran Strike-regények izgalmasak, okosak, igazi letehetetlen krimik. Az 5. könyv is nemrég jelent meg, remélem minél hamarabb magyar fordításban is elérhető lesz!

Horváth Gergő főszerkesztő-helyettes

Nagyon nehezen tudnék egy darab krimit kiemelni. Vannak krimiszerzők, akiknek szinte minden könyvét igyekszem elolvasni, vannak korszakaim, volt Chandler-korszakom, Ross MacDonald-korszakom, Wolf Haas-korszakom és Lawrence Block-korszakom is, meg még egy sor másik, de a szerző, akihez mindig visszatérek, az Georges Simenon. A francia alkotó elképesztően termékeny író volt, rengeteg könyvét olvastam, de feltételezem még így is csak a felét. A megfontolt, gyakran egykedvűnek és kissé mogorvának tűnő Maigret felügyelő történetei nagyon tanulságosak, de a legendás karakter mellett talán még jobban kedvelem Simenon bűnregényeit. A londoni férfi, Az örökös, A vonat, Az özvegy mind-mind olyan regények, amelyek rengeteget elárulnak az emberi természetről, kicsinyességről, ösztönös félelmekről, indulatokról. Simenon nagyon pontos megfigyelő, és ő leginkább az embereket figyeli, tanulmányozza. A nemrég megjelent Az evertoni órásmester című regénye pontosan mutatja be az író zseniális stílusát, nem igazi krimi, de mégis tele van feszültséggel, apró, de nagyon is sokat mondó részletekkel. A közelmúltunk egyik legfontosabb költője, Tandori Dezső, aki maga is krimiszerző volt, azt mondta, hogy ő úgy van Simenon regényeivel, hogy neki bizony kellenek, nos, én pontosan ugyanígy vagyok velük!

Cormoran Strike - A 21. század új sztárnyomozója egyenesen J.K. Rowling tollából

Cormoran Strike - A 21. század új sztárnyomozója egyenesen J.K. Rowling tollából

Babos Kitti online-szerkesztő

A Találkozás a halállal Agatha Christie-től. Igazából az összes Agatha Christie krimit szeretem. Sajnos egyre kevesebb olyan történet van, ami maximálisan le tud kötni olvasás közben, talán azért, mert a hétköznapokon is rengeteg inger ér mindenkit és a közösségi médiának köszönhetően állandóan történetek vesznek körül. De a Találkozás a halállal alatt egyszer sem kalandozott el a figyelmem. Ha krimit olvasok vagy valamilyen nyomozós filmet nézek aránylag gyorsan rájövök, mi történt és onnantól kezdve nem izgalmas a dolog. Ez itt nem így történt szerencsére.

Ez is érdekelhet

Ilyen házastársra vágynak a férfiak az asztrológiai képletük szerint

Ilyen házastársra vágynak a férfiak az asztrológiai képletük szerint

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő