Imádnivaló női akcióhős született - Interjú a Nicky Larson-film női sztárjával

2019.július.24.

A népszerű City Hunter című japán vicces krimiszerű mangasorozat francia adaptációja a Nicky Larson - Ölni vagy kölni? című élőszereplős akció-vígjáték, amely immár a hazai mozikban is látható.

Ryo Saeba, az eredeti sorozat főhőse Nicky Larsonként jelenik meg a Kupidó Parfümje nevű speciális elixír utáni nyomozásban. Ahogy az eredeti mangában, úgy a feldolgozásban sem lehet meg a sármőr magándetektív egy szupercsinos, de még annál is vérmesebb segítő, Laura nélkül. A film érdekessége, hogy a főhős Nicky Larsont alakító, és egyben a rendezői tisztet is ellátó Philippe Lacheau partnere az a Elodie Fontan, akivel az életben is egy párt alkotnak. A gyönyörű színésznő a francia vígjátékok egyik legkedvesebb komikája manapság, és természetesen barátja első számú múzsája. Vele beszélgettünk a filmről:

Hogyan szóltál, amikor Philippe Lacheau felvetette, hogy vászonra vihetnék Nicky Larsont?

Élénken emlékszem arra a pillanatra, mert épp a vonaton ültünk, az Elmentek otthonról promóciós turnéján vettünk részt. Ahogy a fiúk, én is Nicky Larson rajongó voltam kicsi koromban, és az ötlet elsőre zseniálisnak tűnt, csakhogy akkor még nem beszélhettünk a jogok megvásárlásának lehetőségéről, tehát csak egy álomprojekt volt. Ami engem illet, még nem tudtam, hogy lehet-e benne helyem.

Milyen kép élt benned Lauráról?

Nagyon erősen kötődtem ehhez a karakterhez. Az volt a kihívás, hogy élethű figura legyen – persze ez nem mindig könnyű a mangaszereplők esetében, hiszen szinte csak a mimikájukból állnak! – de megőrizzük a karakter vonásait. Laura impulzív, van egy vérszomjas oldala, mindamellett nagyon védelmezi Nickyt, mindig vigyáz rá, és sokszor megpróbálja észhez téríteni. Tehát, egyfelől igazán higgadt, és sok mindent visszafogottan intéz, de persze van, hogy ő is bepörög, és olyankor egy kicsit elszúrja a dolgokat. Mindenesetre élvezetes volt végigzongorázni az érzelmek ilyen széles skáláját. Ráadásul, életemben először játszom olyan lányt, aki ennyire fiús, ez teljesen megváltoztatta azokat a dolgokat, amiket megcsinálhatok a vásznon, és ezt imádtam.

Milyen instrukciókat kaptál Philippe-től?

Azt akarta, hogy Laura teljesen hűséges maradjon a mangához, miközben én magam is tegyek annyit hozzá, hogy hiteles tudjon lenni. Hogy azok, akik nem ismerik Nicky Larson világát, értsék és értékelni tudják a filmet, nem lehetett túlságosan parodisztikus a figurám. Philippe és én figyeltünk arra is, hogy Laura ne legyen túl bosszantó: mivel sokat dohog Nicky miatt, és nagyon sokszor helyre rakja, ezt a csapdát valahogy ki kellett kerülni.

Mennyi az, amit te hozzátettél?

Vittem bele egy morzsányi kedvességet. Azt akartam, hogy szeretettel és védelmező szándékkal forduljon Nicky felé, méghozzá jóval többször, mint a rajzfilmben. Azt hiszem, végül sikerült finomítani, és kiegyensúlyozni őt.

Tetszett az ötlet, hogy ő hozza be az érzelmet a filmbe?

Legfőképpen azért örültem ennek, mert jó volt olyan figura kezébe helyeznem magam, aki lehetővé teszi, hogy széles palettán játsszak. Rajta keresztül ötvözhettem a vígjátékot a drámával, vagy a haraggal, és ez ajándék egy színész számára. Emlékszem, hogy amikor felolvastuk a forgatókönyvet, az a jelenet, ahol Laura megérti, hogy Nicky feláldozza magát érte, nagyon megérintett, és alig vártam, hogy eljátszhassam. Utólag is úgy látom, hogy ez egy szép jelenet, ami sok érzelmet és finomságot hoz a történetbe. Nagyon gazdag film ez, van benne akció, vígjáték, nevetünk, meghatódunk, miközben megpróbálom mellette megőrizni a rajzfilm emlékét is.

Vártad az akciójeleneteket?

Régóta járok már bokszolni, és mindig arról álmodtam, hogy ez a sportág egyszer majd jó szolgálatot tesz nekem a mozivásznon is. Amikor a fiúk írták a sztorit, ezért is kértem, hogy tegyenek bele verekedős jeleneteket Laura számára is.

Elodie az idei cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén:

Elodie Fontan
Elodie Fontan
Fotó: Getty Images

Részletesen megtervezted Laura megjelenését?

Nem, nagyon gyorsan történt minden, viszont elég természetesen jött az egész. A jelmezes lányok nagyon jól ismerték Nicky Larson univerzumát, és ugyanolyan elképzelésük volt Laura karakteréről is. A lehető leghűségesebbek akartunk lenni, miközben hozni akartunk bele egy kis modernitást. Ami a parókát illeti, az egy kicsit kényesebb ügy volt, meg kellett találni a megfelelő színt, a megfelelő formát, és ez nagyon távol állt tőlem! Tudtuk, hogy a karakter egy kicsit a frizurájától is függ, de végül szerintem jól sikerült, mert a forgatás közben sokan azt kérdezgették, hogy tényleg levágattam-e a hajam.

Mi a legjobb emléked a forgatásról?

A gyárbeli jelenet, ahol verekedést kellett felvennünk, nekem elég emlékezetes maradt. A szigorú munkabeosztás elképesztő nyomással nehezedett ránk, mivel nem léphettük túl a munkaórákat, és a napirend olyan szoros volt, hogy azon gondolkoztunk, vajon hogy fogunk mindent felvenni egyetlen nap alatt. Emiatt egy kicsit feszültek voltunk, leginkább Philippe, de a jelenet zseniális lett, akár egy amerikai akciófilmben!

Ez is érdekelhet

Ezzel a két csillagjeggyel jössz ki a legnehezebben

Ezzel a két csillagjeggyel jössz ki a legnehezebben

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma valószínűleg fontos híreket titkolnak el előlünk - december 4.

Napi horoszkóp: Ma valószínűleg fontos híreket titkolnak el előlünk - december 4.

Szépséghírek

Sminkelj te is úgy, mint Emily - Megjelent a Lancôme x Emily Párizsban kollekció

Sminkelj te is úgy, mint Emily - Megjelent a Lancôme x Emily Párizsban kollekció