Interjú: Jennifer Aniston titokban a visszavonulásra vágyik?

2022.augusztus.11.

Sok lány számára vágyott foglalkozás valamelyik ismert televíziós csatorna arcává válni és a reggeli műsor műsorvezetőjeként egy országot ébreszteni széles mosollyal és érdekes témákkal. A The Morning Show című Apple TV sorozat Jennifer Anistonnal és Reese Whitherspoonnal a főszerepben épp ennek a világnak a fonákját mutatja be a backstage-ből. Küzdelmekkel, intrikákkal, csillogással, sok emberi drámával. Jennel és Reese-el egy Los Angeles-i eseményen találkoztunk, ahol meséltek a 2019 óta egyre népszerűbb sorozatban megélt személyes élményeikről is.

Interjú: Jennifer Aniston titokban a visszavonulásra vágyik?
Fotó: Getty Images

Jennifer Aniston egy szuper trendi, fodros-virágos könnyű nyári ruhában jelent meg aznap, kicsit mintha magát adná a The Morning Show-ban. A karaktere, Alex egy hatalmas, képernyős sikereket megélt, de a világgal meghasonlott, önmagát újra és újra definiáló magányos, középkorú nő. “Alex bele lett kényszerítve ebbe a dobozba, ez egy börtön. Ő a reggeli műsor egyik arca, a műsorvezető és reggeli show műsorvezetőjének lenni látványos dolog. Ez vagy te. Így vezetsz műsort, itt önmagadat kell adni. Miközben ki kell jönni a többiekkel is. De aztán egy idő után ráeszmélsz, hogy közben szépen lassan megszűnsz létezni, csak egy arc vagy a képernyőn és már nem is vagyunk emberi lények” - fogalmaz a színésznő a karaktere kapcsán. A sztori szerint Alex végül nem bírja a “börtönt”, kilép a munkájával járó, teljes nyilvánosság előtt zajló felszínesen csillogó életéből és az ismertségét vidéki magányra cseréli. Egy távoli tanyára húzódik vissza, ahol semmilyen emberi kapcsolata nincs. Igaz Jen is megvívott már néhány harcot életében, amelyről az internet világában mindig friss információink vannak (Brad Pittel való szakítása, a gyermekvállalás kudarcai, John Mayerrel való szakítás, stb.), ő mégsem vonult vissza a nyilvánosságtól. De lehet, hogy vannak ilyen gondolatai?

Tökéletes páros: Jennifer Aniston és Reese Witherspoon

“Alex már megvívott minden harcot. Egy igazi harcos, egy túlélő, nagyon kemény nő. Viszont a világtól elzárkózva él. A családja nem igazán létezik, megszűnt minden személyes kontaktusa, nincs egyetlen barátnője sem, soha nem találkozik a családjával. Mitch (a volt műsorvezető partnere, Steve Carell karaktere – a szerk.) már nincs az életében, de van neki Chip (a producerét alakító Mark Duplass – a szerk.) és kempingezik…” Mondja nevetve, majd hozzáteszi.“Én is szeretnék elmenni egy kemping túrára és soha vissza nem térni…” - gondolkodik el egy pillanatra. Lehetetlen eldönteni, hogy Jen viccnek szánja a kommentet vagy komolyan motoszkálnak efféle gondolatok a fejében. Egy biztos, hogy avatott szemek számára a személyes jelenlétében van valamiféle bizonytalanság, még akkor is, ha hibátlan megjelenésével és abszolút profi fellépésével teljesen palástolni tudja ezt. „Viccet félretéve - folytatja végül -Alex ott tart az életében, hogy semmi veszíteni valója nincs már. Semmi. Éveken keresztül építette maga körül azt az elefáncsont-palotát, amelyben egyedül él. Maximum az életét veszítheti el… De mivel életben marad, ezért mindent elenged és pontosan azzal a magabiztos nyugalommal sétál be a harmadik évadba, hogy neki már tényleg minden mindegy - lesz, ami lesz. Készen áll arra, hogy szándékoltan leromboljon mindent, amely még megmaradt a korábbi, csillogó életéből.” Nem tudhatjuk, hogy a jelenleg szingliként aposztrofált Jen hol tart most a magánéletében, de egy biztos, hogy idén januárban már úgy fogalmazott a SiriusXM-nek adott interjúban, hogy “Senki fontos nem került még a radaromra, de lassan itt az ideje.” Így be kell érnünk azzal, hogy a színésznő Alexről mesél inkább, ám véletlen párhuzamok mindig létezhetnek… “Izgalmas felfedezni, hogy hogyan működhet Alex az intimitásban mindezek után. Egy szerelmi kapcsolatban. Szórakoztató lesz látni, hogy tizenöt év után hogyan lehet valaki újra releváns az érzelmi életében.”

Fotó: AppleTV+

Reese Witherspoon karaktere, Bradley sem mentes az érzelmi drámáktól. Sőt. A szőke, tűzről pattant műsorvezetőnő - ahogy Reese fogalmaz - “Teljes tudatlansággal sétál be a hírnév világába. Ahol az évad közepére rendre meg is bukik. Érzi, hogy fúrják, de nem tudja, hogy pontosan ki.”

Ebből az alaptézisből kiindulva nem csoda, ha Bradley teljesen összezavarodik és magánélete is kaotikus fordulatokat vesz. Például feltűnik a rég nem látott testvére, Hal…“A bátyámat, Halt játszó Joe Tippettel nagyon komoly jelenetünk van, ahol elszabadulnak az érzelmek. Kiesnek a csontvázak a szekrényből és ez a jelenet színészileg és érzelmileg is nagy nyomást jelentett számunkra. Ráadásul a pandémiában forgattuk, amely még jobban kihozta az érzelmeket belőlünk. Csak nézni Joe-t, ahogy Hal-t alakítja… a bátyámat. Teljesen megrendített. Amikor tudtuk, hogy a járványban csak a családra számíthatunk, ez a jelenet mélységesen felkavaró volt.”

Reese-nek azonban nemcsak ezzel kellett megbirkóznia, hanem a Bradley szexualitásában történt zavarokkal is. “Feltétlenül izgalmas a Bradley karakterében, hogy Cory (Billy Crudup) elhagyta őt. Nem beszélve arról, hogy az évad nyitva marad, amikor Bradley szájon csókolja Laura-t (Julianna Marguiles). Nem tudjuk, hogy ez mit jelent. Mindent összezavar, mert lehet csak egy pillanatnyi érzelmi kitörés, amely Bradley impulzív személyiségéből fakad. Lehet a viszonyuk kollegiális-baráti, mentor és mentorált, de az is lehet, hogy szerelem… Majd kiderül!” - teszi hozzá sokat mondó mosollyal a színésznő.

Vida Virág

Ez is érdekelhet

Miért lett a péniszfotó az új vörös rózsa, és mégis mit várnak érte cserébe?

Miért lett a péniszfotó az új vörös rózsa, és mégis mit várnak érte cserébe?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói