Interjú: Nancy Poleon vállalkozó arra tette fel az életét, hogy minél több nőt juttasson vezetői pozícióba

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az idei Brain Bar, ami évek óta a világ legizgalmasabb gondolkodóit, vállalkozóit, futuristáit hozza egy tető alá egy többnapos előadásokkal teli, inspirációtól túlfűtött konferencia erejéig, sajnos idén minden hasonló rendezvényhez hasonlóan - szerencsére nem elmaradt - viszont online keretek között kerül megrendezésre. Az előadó és motivációs tréner Nancy Poleon, a BrandedU holland marketingcég alapítója és branding szakértője a konferenciát megelőzően adott nekünk telefonos interjút. Inspiráló beszélgetésünket itt olvashatjátok.

Nancy Poleon zenei marketinges szakemberként olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint Alicia Keys, Pink vagy Britney Spears. A szórakoztatóiparban eltöltött 15 éves tapasztalatát jelenleg saját vállalkozása vezetésében kamatoztatja. A BrandedU a márkaépítés, vállalkozásindítás első lépéseiben nyújt segítséget, fő profilja és Poleon személyes küldetése, hogy minél több nő kerüljön vezetői pozícióba.

Elképesztő karriered volt, asszisztensként kezdted annak idején és szépen lépkedtél felfelé a ranglétrán, most meg saját céget vezetsz. Egy igazi inspiráció vagy a nők számára, hogy merjenek többet kívánni saját maguknak. Mennyire volt rögös az idáig vezető út?

Úgy gondolom, hogy nincs elég női példaképünk, azért csinálom az egészet, mert azt akarom, hogy még több nő kerüljön vezetői pozícióba, hogy inspirációként szolgálhassanak. Még mindig túl sok a férfi, aki megmondja nekünk, hogy mit csináljunk, és ebből elég. 2020 van és ha a korona egy dolgot megtanított nekünk, akkor az az, hogy a női vezetők menők. Minden egyes olyan ország, amit nő vezet, legyen az Németország, Finnország vagy Új-Zéland, példamutatóan kezelte a helyzetet. A nők újradefiniálják a vezetés fogalmát. Én mindig tudtam, hogy a zenével akarok foglalkozni, a 80-as, 90-es években semmi mást nem csináltam, csak néztem az MTV-t és minden egyes dalt kívülről tudtam, ha hip-hop, ha rock volt, imádtam a zenét. De az anyám nagyon szigorú volt, ezért marketingszakon végeztem Nagy-Britanniában. Ez lehetett az első pillanat, amikor elkezdett önbizalmam lenni, hiszen egy teljesen új országban voltam, távol Hollandiától, ismeretlen emberek között és magamra voltam utalva, a saját boldogságom rajtam állt. Ki kellett lépnem a komfortzónámból, megszokni új dolgokat, azt hiszem, mindenkinek szüksége van külföldön töltött hosszabb időre, hogy át tudja lépni a saját korlátait. Az első munkám egyébként egy bankban volt, de hamarosan rájöttem, hogy nem erre van szükségem és elkezdtem az álmaimat követni, elmentem egy lemezkiadóhoz betanulni, és szépen elkezdtem felfelé haladni azáltal, hogy merész voltam. Senki nem nyitja ki neked az ajtókat, ki kell magadnak harcolni, a szerénységgel nem jutsz előre, még akkor is, ha nem érzed, hogy készen állsz rá. Ha olyan dolgokat próbálsz, amitől rettegsz, ha kimozdulsz a komfortzónádból, akkor tudsz csak változást hozni az életedbe.

Mi az, ami motivál téged a munkában? Mit kell tudni a BrandedU cégedről?

Az elsődleges motivációm, hogy segítsek a nőknek sikeresnek lenni a karrierjükben. A szakterületem a saját márkaépítés, amit pedig megtanítok a nőknek, hogy a kemény munka csak egy bizonyos pontig juttat el, úgyhogy láthatóvá kell magadat tenned ahhoz, hogy még sikeresebb lehess, hogy észrevegyenek, felfigyeljenek rád. Évente egyre több nő végez egyetemet, mint férfi, mégsincsenek női vezetőink, ez pedig nevetséges. Azt tanítom meg a nőknek, hogy tudják használni a hangjukat, láthatóvá váljanak, érvényesítsék az erősségeiket, mert sok cég keresne jó női vezetőket, de nem találják őket, mert nem láthatók. Megtanítom nekik, hogyan használják ki az adottságaikat, a tehetségüket, hogyan legyenek merészebbek és kevésbé szerények, hogy ne csak azokra az állásokra jelentkezzenek, amikre 100%-ban megfelelőnek találják magukat. Az egyetlen motivációm a cégem elindításában az volt, hogy minél több nőt juttassak a csúcsra. Eléggé untam már, hogy csak én vagyok ott, nagyon magányos egyedüli nőként egy teremben, amiben csak férfiak vannak rajtad kívül, mert úgy is tekintenek rád, mint egy nőre. Ha a terem 60%-a nő, akkor nem csak A nő vagy már, hanem egyenrangú.

Mi történik akkor, amikor egy nő nagyon szégyenlős, ha megvan a tehetsége, de nem akar például a cége, márkája arca lenni?

Az e-kurzusom során azt tanítom meg a nőknek, hogy kihasználják minden adottságukat. A zeneiparban is vannak visszahúzódóbb előadók, és ezen nem is kell változtatni. Én abban segítek, hogy felfedezzék, hogy mi az, ami bennük különleges, egyedi, nem átalakítani akarom őket. Ha introvertált vagy, akkor nem fogok belőled extrovertáltat csinálni, hanem meg fogom mutatni a világnak, hogy miben vagy más, mint a többiek. Csak egy példa: lehet kicsit nagyobb a hasad és nem akarod, hogy az emberek ezt lássák, akkor úgy öltözöl, hogy a lábaidra vonod a tekinteteket - ezt csinálom. Segítek megtalálni benned az egyediséged és azt megmutatni a te saját stílusodban. Nem kell férfinek lenned, nem kell azt csinálnod, amit ők csinálnak, csak magadat adni, így tudsz egyedül előre jutni. Ha álarcot viselsz, akkor nagyon megnehezíted a saját dolgodat.

Mik a tanácsaid a fiatal nők számára, akik még csak most kezdik építeni a karrierjüket? Mit tegyenek, mit ne tegyenek?

Felnevelte a világ egyik legzseniálisabb férfiját, de Maye Musk sokkal több, mint Elon Musk édesanyja

Felnevelte a világ egyik legzseniálisabb férfiját, de Maye Musk sokkal több, mint Elon Musk édesanyja

Mit tanácsolsz az imposztor szindróma legyőzése érdekében? Ez a legtöbb nőt ez előbb vagy utóbb utoléri valamikor a karrierjében, főleg fiatalon.

A legfontosabb, amit erről tudni kell, hogy mindenkinek van - az érzés, hogy nem illesz oda, hogy nem vagy elég jó. Rá kell jönnöd, hogy mi az, ami limitál téged, akkor könnyebben le tudod győzni az imposztor szindrómát. Például úgy érzed, hogy kétszer annyit kell dolgoznod, mint másnak, hogy előbbre juss. Ez valószínűleg nem így van, hanem inkább okosabban kell dolgoznod, ügyesebben kell beosztanod az idődet, kamatoztatni a tudásodat. Én például mindig ezt gondoltam magamról, hogy mivel nő vagyok és fekete, kétszer annyit kell dolgoznom, mint más, ezért az őrületbe kergettem saját magamat is már a sok munkával. Azt gondoltam magamról, hogy nem vagyok elég jó, ha nem dolgozom, és közben magam körül láttam egy csomó nőt, aki jóval kevesebb munkával nagyobb sikereket ért el. Ekkor jöttem rá, hogy nem többet, hanem okosabban kell dolgoznom, és azt a gondolatot annak idején az apám ültette el a fejemben, amit meg kellett változatnom magamban. Szóval rá kell jönnöd, mi az a gondolat, ami limitál téged valójában.

Kik a példaképeid?

Nagyon felnézek azokra a nőkre, akikkel együtt dolgozom. Csodálom a női vállalkozókat, akik képesek felépíteni a saját cégüket. Rengeteg kreativitás jön abból, hogy felépítesz valamit. De felnézek azokra a nőkre is, akik felküzdötték magukat a csúcsra. Most épp a Netflix marketingigazgatója, Bozoma Saint John az, aki lenyűgöz, egy fekete nő, Instagramon is követem és annyira őszinte, hangos, nyers, kiáll dolgokért, elfogadja magát, meg meri mutatni ezt a világnak és nem kér érte bocsánatot. Imádom ezt!

Miről fogsz beszélni a Brain Baros előadásodon?

Hogyan mondd el a saját történetedet autentikusan, miként készítsd fel magad. Ha előre átgondolod, mit fogsz mondani, akkor mindig jobban hangzik, de arra is figyelj, hogyan teszed ezt. Továbbá, hogyan válj észrevehetővé a világban. Hozok majd példákat olyan előadóktól és az üzleti életből, akik ezt sikeresen megtették, és végülis felkészíteni szeretnélek rá, hogy úgy lássanak mások téged, ahogy te azt szeretnéd.

És végezetül, mit gondolsz arról, hogy egy nőnek még mindig választania kell a karrier vagy a család mellett? Mert azt szeretjük mondani, hogy ez nincs így, de a valóság sajnos nem ezt mutatja.

Azt gondolom, hogy jobb partnert kell találnod! (nevet) Nem kell ennek egy választásnak lennie, ha a párod támogat.

Nancy Poleon előadását szeptember 15-én 15 óra 15 perctől tudod élőben követni a Brain Bar Facebook oldalán ingyen.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Sokkoló, brutális és tanulságos videó került elő az erőszakos rapper Diddy-ről

Sokkoló, brutális és tanulságos videó került elő az erőszakos rapper Diddy-ről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Nem is gondolnád, milyen sok embernek segíthetsz ezzel az aprósággal (x)

Nem is gondolnád, milyen sok embernek segíthetsz ezzel az aprósággal (x)

6 must-have termék, hogy a bőröd is tündököljön az esküvőd napján (x)

6 must-have termék, hogy a bőröd is tündököljön az esküvőd napján (x)

Nincs még programod a hosszú hétvégére? - Mutatunk egyet! (x)

Nincs még programod a hosszú hétvégére? - Mutatunk egyet! (x)

Ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)