Exkluzív! Jamie Dornan-nel találkoztunk Los Angeles-ben

2021.november.13.

Bár az igazi világhírt a Szürke ötven árnyalatának főszerepe hozta meg Jamie Dornan számára, a színészi kvalitásaival a szakma elismerését is kivívta. A The Fall után most újabb szerepben, Kenneth Branagh új filmjében, a Belfastban bizonyíthatott. Ott jártunk a Los Angeles-i premieren, sajtótájékoztatón és a zártkörű after partin is, ahol arról is meggyőződhettünk, hogy Jamie Dornan nagyon jó arc és elképesztően énekel.

Élőben még lenyűgözőbb, mint a filmvásznon. Különösen a hangja, amiről videót is mutatunk.
Élőben még lenyűgözőbb, mint a filmvásznon. Különösen a hangja, amiről videót is mutatunk.
Fotó: Getty Images

Az, hogy a Belfast című film milyen magasságokig ér el majd Hollywoodban, azt a jövő évi giga díjátadó gálák - az Oscar és a Critics Choice Award - dönti majd el, de az biztos, hogy Kenneth Branagh rendező keserédes filmje érzékenyen mutatja be az ötvenes évek belfasti forrongásait egy nehéz helyzetben lévő, de ír humorral jócskán megáldott család történetén keresztül. A film a végtelenül cuki elsőfilmes főszereplőjének, Jude Hill-nek a filmbéli apukáját alakító Jamie Dornan (Pa) már a sajtótájékoztatón is brillírozott és laza stílusával nagyon jó hangulatot varázsolt a terembe. Amikor az egyik újságíró egy kulcsjelenetről kérdezte, kedvesen megragadta a hétéves Jude Hill vállát és nevetni kezdett. “Amikor ezt a bizonyos jelenetet vettük fel, hosszasan állítottuk a kamerákat a megfelelő szögekbe és ez itt, mellettem, tényleg elaludt a forgatás közben…!”Lehet is hallani a filmben egy kis horkolást a háttérben!” - tette hozzá a filmbéli anyukát (Ma) alakító Caitrione Balfe viccesen.

Múlt héten a Belfasti Nemzetközi Filmfesztiválon volt a film hivatalos világpremierje. ”A belfasti premier estéje az egyik legmeghatározóbb este volt életemben. Azok között az emberek között lenni, akik megélték a történelemnek ezt a korszakát.. mindannyian hatalmas, erős szeretetet éreztünk a teremben és mindannyiunk számára nagyon sokat jelentett ez az érzés.” - emlékezett vissza meghatódva a sármos színész a katartikus premierre.

Fotó: Getty Images

A Belfast zenei világa egészen magával ragadó és zenei tetőpont kétségtelenül az, amikor Jamie Dornan a filmben a Love Affair együttes Everlasting Love című számát énekli egy parti-jelenetben a filmbéli feleségének. A hangzás annyira jó, hogy szinte tutira vehetnénk, hogy playback és Jamie Dornan csak nagyon jó színész, aki elhiteti velünk, hogy ő énekel és meggyőzően alakítana akár egy rocksztárt is a filmvásznon. Igen ám, csakhogy a film zártkörű buliján a jelenet a valóságban is megismétlődött. A parti kellős közepén Jamie felugrott a színpadra és az élőben játszó zenekarral fergetegesen adta elő a dalt. A közönség tombolt és eszméletlen party-hangulat vette kezdetét, ahol az egész stáb táncra perdült és mindenki a minimum a lábával ütötte az ütemet. Jamie Dornan egyszerre volt üde, laza, tehetséges és elképesztően menő a színpadon.

Itt nézhetitek meg az exkluzív videót, amit a helyszínen készítettünk:

Ami különlegességnek számított, hogy az egész stáb nagyon közvetlen volt a vendégekkel. Szó sem volt szigorú protokollról vagy arról, hogy a sztárok csak öt percre benéztek volna a részükre rendezett bulira, aztán valami Hollywood-i magánpartiban folytatták volna az ünneplést. A Belfast teljes stábja elkeveredett a vendégek közt, bármelyik meghívott vendégekkel szívélyesen társalgott, így mi is tudtunk váltani pár szót Jamie-vel is. “Ó, Magyarországról?” - kérdezte, amikor a sajtósa bemutatott neki. “Jártam Budapesten, nagyon szerettem a várost! Azt hiszem 2017-ben voltam, amikor a Robin Hood-ot forgattuk.” Később derült ki számomra, hogy egy öltönyös úr, aki Jamie-től néhány méterre álldogált, az maga a sztár testőre. “Most jövünk New Yorkból, ott is nagyon jó volt a buli - mondta, de engem leginkább az érdekelt, hogy vajon mennyi dolga akad Jamie Dornan testőrének… “Általában nincs semmi különös, de volt már olyan, hogy üldözték a rajongók. De azért az sem volt vészes.” - árulta el a névtelen body guard.

Vida Virág Los Ageles-i riporter és Jamie Dornan

Egy biztos, hogy Jamie is nagyon élvezte a bulit, egyáltalán nem sietett haza és még az ajtóban is megállt néhány fotóra. Az egyiket éppen nekem kellett elkészítenem, mert a kollégám telefonja megadta magát. De Jamie csak várt, mosolyogva és türelmesen, amíg megoldottuk a technikai problémát. Egy biztos, Jamie Dornan igazi jó arc.

Vida Virág

Ez is érdekelhet

"Nem hiszed el, mi történt velem az ágyban!" - Elképesztő olvasói történetek

"Nem hiszed el, mi történt velem az ágyban!" - Elképesztő olvasói történetek

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról