Kate Middleton 9 kedvenc könyve, amit neked is érdemes elolvasnod

2021.február.2.

Gyakran előfordul, hogy a királyi család a magánéletét ténylegesen megtartja magának, de vannak olyan kivételes esetek, amikor beengednek minket a személyes érdeklődési körükbe. Néhány napja Kate Middleton és Vilmos herceg megosztottak egy képet munka közben, és szemfüles fanok rögtön kiszúrták a Kate mögött sorakozó Penguin Classics köteteket.

Kate Middleton 9 kedvenc könyve, amit neked is érdemes elolvasnod
Fotó: Getty Images

Nem lepődtünk meg a sok klasszikustól, valahogy annyira Kate Middletonos, és ha esetleg nem olvastad őket, akkor itt a nyár, a remek alkalom arra, hogy bepótold őket, hisz Anglia jövendőbeli királynéja is szereti.

1. Louisa May Alcott – Kisasszonyok
Ha esetleg még nem láttad Greta Gerwing 2019-es adaptációját, akkor muszáj pótolnod. A Lousia May Alcott klasszikust, aminek a középpontjában a négy March lány áll, akik sok megpróbáltatást és jópár örömteli fordulatot megélve a történet végére igazi kisasszonyokká válnak, kötelező elolvasni. Olvasd el, még mielőtt a filmet látnád.

Szabad-ötletek regénye - A hét könyve: Kicsontozott Marilyn

Szabad-ötletek regénye - A hét könyve: Kicsontozott Marilyn

2. Alexandre Dumas – Monte Cristo grófja
Emelje fel a kezét az, aki szinte minden fejezetet csak érintett, mikor ez volt a kötelező olvasmány! (*Felemelt kéz.*) Most, hogy mindannyian több időt töltünk otthon, illene rendesen tisztelegni ezelőtt a remekmű előtt, szóval szánj rá egy hétvégét, - vagy ötöt – és merülj el Alexandre Dumas történetében, ami a fiatal marseilles-i tengerészről szól, aki igazságtalanul börtönbe kerül.

3. Don Miguel Ruiz – A négy egyezség
Nem is olyan régen, mikor Kate Middleton megosztotta a "badass könyvek" listáját. Don Miguel Ruiz "A négy egyezség"- a személyes szabadság egy inspiráló útmutatója – rajta volt a listán.

4. Emily Brontë – Üvöltő szelek
Másik Penguin Classcs kötet Kate Middleton asztaláról nem más, mint Emily Brontë Üvöltő Szelek-je, ami a bajba került árva Heathcliff, és Catherine Earnshaw kudarcra ítélt szerelmét meséli el. Készülj, össze fog törni.

5. Jane Austen – Büszkeség és balítélet
"Általánosan elismert igazság, hogy a legényembernek, ha vagyonos, okvetlenül kell feleség"- olvasható Jane Austen Büszkeség és Balítélet első sorában. A klasszikus regény Elizabeth Bennet történetét meséli el, aki második legidősebb lány az öt nővér közül. Mivel a lányok nem örökölhetnek semmit, az anyjuk jól akarja őket férjhez adni. Így lép a képbe Mr. Darcy, aki gazdag, és remek parti lenne, ha nem lenne túlontúl büszke. A könyv tele van humorral, szívfájdalommal, szerelemmel és további jó dolgokkal.

Kegyetlen örökségünk - A hét könyve: Asszony a fronton

Kegyetlen örökségünk - A hét könyve: Asszony a fronton

6. George Elliot – Middlemarch
George Elliot Middlemarch-a egyike azoknak az angol történeteknek, ami "felnőtteknek" szól. A történet egy 19. századi midland-i város átlagos embereinek az életét meséli el, akik rendkívüli módon sok csalódást, szeretetet és bánatot élnek át.

7. Charles Dickens – Nehéz idők
"A szatírám azokkal áll szemben, akik ábrákat és ábrándokat látnak, semmi mást"- mondta Dickens a Nehéz időkről. A történet az ipari forradalom alatt játszódó "nehéz időkről" szól. A Nehéz idők elolvasása után úgy látjuk, hogy ezzel a történettel ténylegesen akkorát ütött a század közepének angol tőkés társadalmán, amekkora csak az erejéből telt.

8. Lev Tolsztoj – Anna Karenina
Mielőtt elmerülnél a Jenny Lee fiatal felnőtteknek szóló verziójában, az Anna K.-ba, amiben a történet modern köntöst kap, olvasd el az eredetit, amit Kate Middleton jóváhagyott.
A történet egyébként Anna Karenina történetét mutatja be, hogy hogyan lesz egy köztiszteletben álló asszonyból szerető, és mindezt hogyan éli meg a nő lelki világa.

9. Homérosz – Odüsszeia
Homérosz Odüsszeiája az egyik másik klasszikus, ami Kate Middleton asztalán csücsült. Odüsszeusz és társai a trójai háború után hazafelé tartanak és kezdetét veszi az évtizedekig tartó bolyongás, ahol viharba keverednek, meghallgatják a szirének énekét és túlélik az alvilágba vezető utat. A kitartás és az erő klasszikus története, ami évszázadokon átível és még mindig aktuális.

Ez is érdekelhet

Előtérben a nőies vonalak: Ismét egy magyar tervezőt köszönthetünk a Gardróbnaplóban

Előtérben a nőies vonalak: Ismét egy magyar tervezőt köszönthetünk a Gardróbnaplóban

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma belekeveredhetsz valami kínos ügybe - november 29.

Napi horoszkóp: Ma belekeveredhetsz valami kínos ügybe - november 29.

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp - Nagy lesz a hajtás ezen a héten - november 29. - december 5.

Heti horoszkóp - Nagy lesz a hajtás ezen a héten - november 29. - december 5.