Kende-Hofherr Krisztina a nulláról indulva lett vezető

Kende-Hofherr Krisztina az elmúlt években rendkívül színes karrierutat járt be. Megjárta a média világának csúcsát, a nevéhez fűződik Magyarország első, tehetségeket menedzselő vállalkozása. Az utóbbi időben pedig producerként, inspirációs trénerként és mentorként is találkozhatsz vele.

Kende-Hofherr Krisztina megjárta a média világának csúcsát | Fülbevaló: Rienne
Kende-Hofherr Krisztina megjárta a média világának csúcsát | Fülbevaló: Rienne
Fotó: Festy

Korábban pszichológus karrierről álmodott, elmondása szerint ebben nagy szerepe volt annak, hogy tizenkét éves korától több nyarat Kanadában, imádott nagynénjénél töltött. Ott találkozott először a híres pszichiáterrel, Arató Mihállyal, aki az első pillanatban lenyűgözte. Az élet úgy hozta, hogy végül nem vették föl Kende-Hofherr Krisztinát pszichológia szakra, így a kereskedelmi és idegenforgalmi főiskolán folytatta tovább tanulmányait.

Így kezdődött

A főiskola mellett egy grafikai stúdióban kezdett dolgozni, majd egy ismerős ajánlásával bekerült az egykori Roxy rádióba. „Ez volt életem egyik legnagyobb válaszútja, a rádiós munkámnak köszönhetem, hogy kapcsolatba kerültem a médiával. Az itt töltött két év alatt megismertem a szakma csínját-bínját, összes fontos szereplőjét. Minden pályakezdőnek ki kellene járnia a szakmai ranglétrát, nekem nagyon sokat segített, hogy a nulláról indulva jutottam el vezetői pozícióba.” A kilencvenes évek végén indultak itthon a kereskedelmi rádiók, Kriszta több kollégájával karöltve beadta a jelentkezését az akkor alakuló Sláger Rádióhoz.

Többfordulós interjúk után egyedül engem vettek fel a kollégáim közül, akkor először megtapasztaltam az irigységet, milyen kegyetlenül rossz érzés, amikor senkit nem bántasz, és mégis haragszanak rád. Belecsöppentem egy teljesen új világba, nagyon sokat utaztattak Amerikába workshopokra, Dallasban beírattak egy marketingakadémiára is. Kereskedelmi és marketing igazgatóként nagyon sok új kihívást, tanulást és szabadságot adott nekem ez az időszak. Ez a szabadság arról szól, hogy szabadon megélheted az álmaid megvalósítását, a saját utadat járhatod, annak minden előnyével és hátrányával.”

Így hódította meg Priger Inez kártyajátéka az országot

Hat évvel később a televíziózás felé vette az irányt, két évet töltött el a Tv2 kommunikációs igazgatójaként, ez az időszak jelentette neki a legnagyobb tanulást. „Szakmailag készen álltam, de még nem voltam harminc, hiába volt meg minden képességem, koromból adódóan ember- és helyzetismeretből még nem volt megfelelő tapasztalatom, visszagondolva, talán ennek is köszönhető, hogy abban az időben több emberrel is konfliktusba keveredtem.” Ebben a nehezített időszakban jött a Fox Kids csatorna megkeresése. Szakmailag látta benne a kihívást, viszont rengeteg utazással járt volna az új pozíció, amit hosszú távon nem tudott volna életvitelszerűen elképzelni.

Meg sem állt a csúcsig

Az új lehetőséget visszautasítva teljesen más kapuk nyíltak meg előtte: saját céget alapított, stratégiai és kommunikációs tanácsadás mellett elindult a sztármenedzsment felé vezető úton. „A tévés időszakomban az igazgatóságomhoz tartoztak a tévés képernyősök, nagyon szerettem velük dolgozni. Miután eljöttem, egyszer felhívott Gianni Annoni, kérte, hogy segítsek neki, képviseljem az érdekeit. Ő lett az első ügyfelem, aztán híre ment, sorra csatlakoztak más hazai hírességek is, majd szépen kialakítottam magam köré a csapatomat.

Kriszta hamar bebizonyította, hogy a profizmusa ezen a területen is kiemelkedő, és mivel mindig ki van éhezve az új kihívásokra, megszületett a fejében a Nő komment című szórakoztató műsor ötlete is, aminek azóta is ő a producere. Talán senki nem hinné, hogy egy ekkora tudással, tapasztalattal és befolyással rendelkező médiaszemélyiségnek lehetnek félelmei, például amikor ki kell állnia egy színpadra több száz ember elé, és a saját sikereiről kell beszélnie. Ezzel az ominózus helyzettel kezdődött az Akard jobban, mint amennyire félsz tőle (#ajmaft) mondattal elhíresült motivációra, mentorálásra épülő vállalkozása.

Az autófényezés nem csak férfiaknak való foglalkozás

Egy kedves ismerősöm, Csatos Erika megkeresett, hogy vegyek részt én is Kecskeméten a Nőnek lenni jó konferencián, beszéljek a résztvevőknek a karrieremről és a sikereimről. Szabályosan rettegtem, korábban nem mertem nyilvánosan szerepelni. A mai napig nem emlékszem, hogy zajlott az előadás első fele, annyira izgultam. A fejgép miatt nem láttam tisztán az arcokat, aztán realizáltam, hogy mindenki helyeslően bólogat, valamiért a hullámzás jutott eszembe. Abban a pillanatban megnyugodtam, elmúlt minden izgalmam. Az előadás után rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, egyre többen kerestek meg. A sikereim mellett mindig őszintén beszéltem a bukásaimról, a kudarcélményeimről is, ez pedig nagy motivációt ad az embereknek. Egy olyan közösséget szerettem volna teremteni, aminek a pozitív gondolkodás az alapja.

A cikk eredetileg a GLAMOUR magazin 2022-es októberi lapszámában jelent meg.

Fotó: Rohonczi Anita – Festy

Fotóasszisztens: Könczei Kinga

Smink: Nógrádi Barbara

Haj: Radván Simon

Köszönet a helyszínért a The Ritz-Carlton Budapestnek

Olvass még többet inspiráló nőkről:

Ez is érdekelhet

Kukkants be Csupor Olívia, a Miss Balaton 2022 szépségkirálynőjének Gardróbnaplójába

Kukkants be Csupor Olívia, a Miss Balaton 2022 szépségkirálynőjének Gardróbnaplójába

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói