Klippremier: Elpusztul a Föld az Am!Li új videójában

2022.április.22.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Bemutatkozik a nagyközönségnek az új pop-rock duó, az Am!Li, akik rögtön egy súlyos témát zenésítettek meg a Föld napja alkalmából.

Az Ember c. dal több szempontból is igencsak aktuális, mivel a világon jelenleg is több helyen polgárháborúk zajlanak, az éhezés, és a környezetszennyezés pedig már állandó. A frissen alakult zenekar célja ezzel a dallal felhívni a figyelmet a globális környezeti válság súlyosságára.

“Van egy jelenség, amit túlzott optimizmusnak hívunk. Ez azt jelenti, hogy úgy gondolkodunk, hogy ilyen tuti nem történhet meg velem... Sajnos hiába folyik a csapból mindenhonnan a klímaválság, egészen addig amíg nem érezzük a bőrünkön a következményeit, gyakorlatilag nem veszünk róla tudomást. Ami az Amazonas erdeiben történik, vagy az Északi-sarkon, azok túl messze vannak a magyar embernek, hogy aggódjon miattuk. Igen, lehet, hogy elmorzsolunk egy könnycseppet a szegény csontsovány jegesmedvékért, de igazán nem gondolunk bele, hogy milyen visszafordíthatatlan folyamatokkal kell szembenéznie majd a gyerekeinknek.” - meséli Kucsera Lilla, énekes.

A dal a Föld nézőpontjából íródott, mintha a bolygó könyörögne az embereknek, hogy hagyják végre abba a pusztítást és a kizsákmányolást. “A klipet közel 8 órán át a 40 fokos tűző napon forgattuk a Gánti bauxitbányában, így azt hiszem hitelesre sikerült a ‘Föld’ szenvedése a klip végére, amikor rákvörösre égtem, és teljesen kiszáradtam a forgatás közben, hiába ittunk meg fejenként vagy 2 liter vizet…” - folytatja az énekes.

A tagok elmondása szerint az Am!Li a néhai Touch Me Not zenekar poraiból támadt fel, a dal pedig egy átmenetet jelképez a régi és az új kor között, mivel valahol félúton született. “Jelenleg a saját hangunk megtalálására fókuszálunk, szeretnénk minél őszintébb és önazonosabb dalokkal kijönni a következő időszakban.” - árulja el Bakonyi Ádám, gitáros.

Az Ember azt üzeni nekünk, hogy ne bántsuk a Földet, mindenki tud a saját szintjén tenni azért, hogy egy élhetőbb világot hagyjunk magunk után a következő generációknak. Ha csak elzárjuk fogmosás közben a vizet, vagy szelektíven gyűjtjük otthon a szemetet, már tettünk valamit az élhetőbb jövő érdekében.

Nézd meg itt a klipet:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Újabb részletek derültek ki Katalin hercegné rákkezeléséről

Újabb részletek derültek ki Katalin hercegné rákkezeléséről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője