Kukkantás a Swing kulisszái mögé #2- A sminkes válaszol

2015.január.7.

Jelenleg az egyik legnépszerűbb magyar film a Swing. Elhatároztuk, hogy a háttérben dolgozó szakemberekkel készítünk egy interjúsorozatot. Most Ágoston Zsombornak, a film vezető sminkmesterének tettünk fel pár kérdést a forgatással kapcsolatban.

Mi volt a legnehezebb a Swing sminkjeinek elkészítésében?

Talán az volt a legnehezebb, hogy körülbelül tíz nappal a kezdés előtt kértek fel a filmre, így villámgyorsan kellett kidolgozni a sminkforgatókönyvet, próbálni a színészekkel, összeállítani a stábomat. A kezdet meglehetősen húzósra sikerült. Győri Kyra, Horváth Ági, Kiss Csilla és Somló Zsuzsa sminkeltek velem együtt a filmben.

Mi volt a rendezői kérés?

A rendezővel, Fazekas Csabával nagyon könnyű dolgom volt, úgy érkezett az első megbeszélésre, hogy megnézte a munkáimat és azt mondta, mindent rám bíz. Nagyon nagy megtiszteltetés volt.

Milyen emlékezetes, publikus dolgokról beszéltek a színészek a székedben ülve?

A sminkbuszon végig szuper volt hangulat, nagyon sokat nevettünk, nagyon jó volt a kapcsolatunk a színészekkel. Fantasztikus volt hallgatni egy élő legenda, Törőcsik Mari történeteit, de nem igazán tudnék egy konkrét sztorit sem kiemelni, végig fantasztikus volt az egész.

Kinek a sminkje volt a legnagyobb kihívás?

A legnagyobb kihívás, nem egy konkrét szereplő sminkje volt, hanem az, hogy hogyan alakul át a három főszereplő, Csákányi Eszter, Ónodi Eszter és Törőcsik Franciska (a színésznő a GLAMOUR Women of the Year 2015 Az év színésznője kategóriájának jelöltje. Szavazz a jelöltekre és nyerj!). Ahogy haladunk előre a történetben egyre jobban néznek ki. Az is érdekes volt, ahogyan átalakítottuk Kulka Jánost transzvesztita előadóvá. Ehhez például segítséget kértem transzvesztita művészektől, Betty Blue-tól és Mary Lou-tól. Ők így lépnek fel nap, mint nap, nagyon jól tudtam hasznosítani a tanácsaikat. Ezúton is nagyon köszönöm a segítségüket!

Mit tanultál a film forgatása közben?


Újra tudatosult bennem, hogy minden munka egy újabb kihívás, ilyenkor meg kell szokni a színészeket, kollégákat. Ehhez időre van szükség. Aztán mire vége, természetesen már nagyon hiányoznak mindannyian.

Ez is érdekelhet

Harry herceg szerint meg vannak számlálva a napjai a királyi család tagjaként

Harry herceg szerint meg vannak számlálva a napjai a királyi család tagjaként

Tedd & Ne tedd

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Tedd & Ne tedd

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós