Kukkantás a Swing kulisszái mögé #1- A fodrász válaszol

2015.január.5.

Nagy Viktor nevét sokan ismerhetik a filmes- és divatvilágon kívül is, hiszen szerepelt már népszerű tévéműsorban is. A Swing című sikerfilm frizuráiért is ő felelt és még a forgatás egyik helyszínére is bevitt bennünket.

Viktor Ónodi Eszter haját készíti
Viktor Ónodi Eszter haját készíti

Az év végén szinte mindenki megnézte a Swing-et, de akinek még nem volt rá ideje, most még pótolhatja. A színfalak mögött dolgozók között több név is nagyon ismerős lehet neketek a GLAMOUR-ból. Viktor rendszeresen készítette a GLAMOUR Women of the Year jelöltjeinek frizuráit és szebbmél szebb divatanyagokat, beautyfotókat készítettünk a segítségével.

Amikor először találkoztál a rendezővel, Fazekas Csabával, miről beszélgettetek és hogy jutottatok el a konkrét, megvalósítandó frizurákig?


Már tíz éve ismerem Csabát és nagyon régen dolgozunk együtt, főleg reklámokban. A Film Positive-ban ismerkedünk meg és jóban lettünk. Éppen Guatemalában voltam, amikor megtudtam, hogy hamarosan kezdődik a film forgatása. Tudtam már róla körülbelül egy éve, hogy valamikor várható az indulás. Hazajöttem és belevágtunk.

Mi volt a kérése? Mi volt a te ötleted?


Átbeszéltük az egész könyvet és ki kellett találnom, hogyan lehet felépíteni a filmbeli átalakulásokat. Minden szereplő jön egy miliőből, ami teljesen megváltozik. Csákányi Eszter például egy énektanárnő, ősz hajjal és a filmben szőke parókára vált. Mindegyik szereplőből sokkal jobb nő lesz. Ónodi Eszter feljön vidékről egy hátizsákkal, természetellenes, burgundi színű, ciki fazonú hosszú hajjal és gyönyörű, természetes vörös haja lesz. Törőcsik Franciska is sokat változik, igazi nő lesz belőle. (A művésznőt jelöltétek a GLAMOUR Women of the Year 2015 Az év legjobb színésznője díjra, most szavazhattok rá.)

Hányan dolgoztatok a filmben szereplő színészek frizuráin?

Hárman. Én és a csapatom: Faluközi Dóra és Tóth Zoli.

Mi volt a legnagyobb kihívás?


Hogy elkészüljünk időre, és az, hogy rengeteg frizuraváltás van a filmben, a parókák például állandóan cserélődnek. Egy napi forgatáson alkalomadtán felveszünk egy jelenetet a film elejéből és a végéből, ezt le kell mozogni a színésznők megjelenésében is.

Sokszor dolgoztál annak idején a GLAMOUR-ral, de most főként filmeket forgatsz. Miért váltottál?

Azért főleg reklámfilmeket forgatok, de úgy érzem, pár éve megértem arra, hogy játékfilmek készítésében is részt vegyek. Egy film 30-40 napig forog és minden nap közösen, egy cél érdekében kell dolgozunk, napi 12-14 órában. Ez azt jelenti, hogy sokszor hajnali 3-4-kor kell felkelni. Megszűnik a magánélet egy ilyen időszakban. Ameddig nagyon fiatal vagy és bohó, minden nap partizol, nehéz megtartóztatni magad, hogy a huszadik nap után is betartsd, hogy időben lefekszel, hogy fel tudj kelni és maximálisan tudj koncentrálni.

Viktor és Zoli az utolsó simításokat végzik felvétel előtt
Viktor és Zoli az utolsó simításokat végzik felvétel előtt

Mi tetszik neked a Swingben?


Az, hogy minden korosztályt megszólít és hogy nem csak amerikai filmeken, hanem magyar filmeken is jól szórakozunk.

Melyik a kedvenc jeleneted?


Minden jelenetet kedvelek, mert mindegyiknek a részese voltam, mindegyiken gondolkoznom kellett. Nagyon megmaradt a memóriámban viszont az amikor a három nő találkozik az első este a bárban és Csákányi Eszter kiborul. Csodás jelenet! Muszáj megnézni ezt a mozit!

Viktor csapata: Dóri és Zoli munkában
Viktor csapata: Dóri és Zoli munkában

Ráadásnak nézd meg a Swing főcímdalához készült videoklipet. Cserháti Zsuzsa számának feldolgozását Mohamed Fatima, Radics Gigi és Tóth Vera közösen adja elő:

Ez is érdekelhet

Depresszió, szorongás, pánik és gyász: így őrizhetjük meg művészetterápiával a mentális egészségünket

Depresszió, szorongás, pánik és gyász: így őrizhetjük meg művészetterápiával a mentális egészségünket

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

G-Food

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta