Kultúrprogram jövő szerdára: táncos vallomás a nőiségről a Trafóban

2017.szeptember.21.

Már javában tombol az ősz, és kétségkívül nehéz változatos programokat szervezni a szabad délutánokra, ha még a lakás és a munkahelyünk közti távot is gumicsizmában, esernyővel topogva tesszük meg. Azonban egy percig se gondold azt, hogy a négy fal közé zárkózva, sorozatokon és popcornon élve kell eltötlened a következő fél évet, ugyanis a színházak és kultúrközpontok ilyenkor élik a fénykorukat.

Láttad már? 6 őszi randiötlet, ami garantáltan feldobja a hűvös napokat is
Most ismét egy izgalmas előadást szeretnénk a figyelmedbe ajánlani, ami garantáltan feldobja majd a jövő heted, és mind barátnős-, mind randis programnak kiváló lehet.

Ezúttal egy algériai-francia koreográfus, Rachid Quramdane Torzió című darabját mutatja be a Trafó, amiben két táncos vall a nőiességről, az önfelvállalásról, és közéleti kérdésekről. Quaramdane egyébként különleges színfolt a táncművészetben, hiszen a koreográfus munkássága jócskán túlmutat a táncon, és gyakran filmesekkel, irodalmárokkal dolgozik együtt. Nincs ez másként a Torzió esetében sem, ami nem csak remek kikapcsolódási lehetőség, de garantáltan rengeteg érdekes és megválaszolandó kérdést vet majd fel a nézőkben.

„Két intuitív és érzékeny portré, amely a két nőt gesztusaik meztelenségében mutatja meg, a közvetlenségükben, és abban, ami eredendően táplálta őket életútjuk során. Két magányos jelenlét, amelyek nem találkoznak, de egy térben és időben léteznek" - árulta el a koreográfus a darabról

Ez is érdekelhet

5 dolog, ami segít leküzdeni az ételek utáni sóvárgást

5 dolog, ami segít leküzdeni az ételek utáni sóvárgást

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói