Online filmek, amiket bármikor újra és újra megnéznénk

2021.augusztus.25.

Igaz, most már szerencsére újra járhatunk moziba, de ha az online filmek világát díjazzuk leginkább, akkor is bőven van miből válogatnunk. Mutatjuk azokat az online filmeket, amik jelenleg a kedvenceink és még biztosan sokszor újra fogjuk nézni őket. Van, amit azért, mert annyira tanulságos, van amit azért, mert szórakoztató és segít a kikapcsolódásban.

 Ezek a legjobb online filmek.
Ezek a legjobb online filmek.
Fotó: netflix

Anyáim története

Az itthon 2021-ben, különösen jó időzítéssel, az azonos nemű párok örökbefogadását ellehetetlenítő törvény hatályba lépése után bemutatott film egy szivárványcsalád születését és kezdeti életének boldog és nehéz pillanatait követi nyomon. A Budapest International Documentary Festival programjában is szereplő, az HBO-n bármikor megnézhető alkotás feszültséggel teli képet fest a fogyó lehetőségekről, összességében mégis egy pozitív filmet láthatunk, hiszen a szereplők szimpatikusak, az ügyük jó.

Online filmek: Anyáim története
Online filmek: Anyáim története

Dér Ásia és Haragonics Sári 5 éven át készített dokumentumfilmje egy leszbikus pár örökbefogadási procedúráját és a kisgyerek megérkezését követő, családdá válás egy évét követi nyomon. Virág és Nóra külön-külön mindketten elindítják az örökbefogadási kérelmet, végül Virágot értesítik, hogy van egy kislány, akit adoptálhatna. Melissza két és fél éves, az ügyintézés során nem tudják biztosan megmondani, hogy kortársaitól való lemaradása mögött valamilyen fogyatékosság, vagy a körülményei állnak. A két nő szeretettel és sok előkészülettel fogadja a gyereket, elindul a közös életük, az örömökkel és nehézségekkel teli összecsiszolódás. A kislány és Virág gördülékenyebben kerülnek egymáshoz közel, Nórát Melissza elutasítóbb viselkedése megingatja döntésük helyességében, ami a pár kapcsolatát is beárnyékolja. A helyzet a film végére javulni kezd, amikor a család a szivárványcsaládok és azonos nemű párok magyarországi hátrányos megkülönböztetése miatt Bécsbe költözik.

A filmről bővebben itt olvashatsz:

Miért ne lehetne valakinek két anyukája? Az Anyáim története dokumentumfilmet látnod kell

A dokumentumfilm itt elérhető.

Zöld könyv

A Zöld könyvről fontos tudni, hogy igaz történeten alapul, ami még szebbé tette az alkotást. A híres, előkelő zongoraművész, Don Shirley (Mahershala Ali) és az egyszerű, udvariatlan, szegényebb olasz családból származó Tony Lip (Viggo Mortensen) kapcsolatát mutatja be.

Online filmek: Zöld könyv
Online filmek: Zöld könyv

Tony teljesen azonosul a 60-as évekbeli fehér amerikai mentalitással, miszerint a feketékre nem emberként tekintenek.

Éppen ezért kissé meghátrál, amikor megtudja, hogy egy afroamerikai nemes férfi kérte fel, hogy legyen a sofőrje. Tony végül úgy dönt - felesége beleegyezésével -, hogy elfogadja a jól fizető állást, mivel az előző munkahelyét, ahol kidobó volt, felújítják egy tűzeset miatt. Így kerül hát össze Tony, aki a csirkét kézzel eszi, bármikor összeverekedik bárkivel, lop és hazudik, és Don Shirley, aki mindig tökéletesen fest, ápolt és szofisztikált. Tony végül elindul Donnal a turnéjára, amely során számos várost bejárnak délen. Sajnos ez az a térség a hatvanas években, ahol nem szívesen látják a "színesbőrűeket".

A történetről bővebben itt olvashatsz:

Zöld könyv - Az Oscar-esélyes film, ami annyira vicces, hogy nem tudjuk túltenni magunkat a poénokon

A film itt elérhető.

Pieces of a Woman

Nehéz film. Ezt már előre kell bocsátanom. És szerencsére a cselekményt elindító tragédiában még csak közvetve sem volt részem, a kismama barátnőim akármennyire is kifinomult ízlésű filmfogyasztók, nem tudják rávenni magukat, hogy megnézzék Mundruczó Kornél első amerikai rendezését a Netflix számára. Viszont, nagyon szép film, ami amellett, hogy rendkívül árnyaltan, őszintén és megrázó módon ábrázolja egy édesanyának a küzdelmét a gyermeke elvesztésével járó gyásszal és megsemmisüléssel, párbeszédet generál az újszülött elhalálozással kapcsolatos taburól is egyúttal.

Online filmek: Pieces of a Woman
Online filmek: Pieces of a Woman

Már rögtön a film elején egy roppant kockázatos, azonban annál hatásosabb módszerhez nyúl a rendező: Martha (Vanessa Kirby - A korona) vajúdását férje, Sean (Shia LaBeouf - Transformers, A nimfomániás, Mogyoróvaj Sólyom), valamint a dúla, Eva (Molly Parker) társaságában fél órán keresztül vágás nélkül, a lehető legélethűbben, akárcsak egy dokumentumfilmet az otthoni szülésről, úgy követhetjük végig. Martha és Sean már a kezükben tartják kislányukat, Yvette-et, amikor pár perc után el is veszítik őt. Egy ilyen megrázó és erős indítás után felmerül a kérdés, hogy a film képes-e tovább vinni vagy akár fokozni a hatást, nos erre gondolkodás nélkül a válasz: igen. Kirby a gyásztól megroppant nő szerepét hihetetlenül árnyaltan hozza, miközben a hídépítő férjétől egyre csak jobban eltávolodnak fájdalmukban, veszteségükben.

A filmről bővebben itt olvashatsz:

A Pieces of a Woman sokkal több, mint egy film a csecsemőhalálról

A filmet itt tudod megnézni.

Nagyon Ralph

Ralph Lauren sztoriját korábban is, és ebben a filmben is többször összefüggésbe hozzák az amerikai álommal. A divattervező, aki megcsinálta. Követte az álmait, és konokul kitartott mellettük, és összejött. Egy szerény bronxi zsidó családból származó kisfiú felépítette az egyik legsikeresebb divatmárkát a világon úgy, hogy soha nem tanult divattervezést, egyszerűen csak a megérzéseit és az álmait követte.

Online filmek: Nagyon Ralph
Online filmek: Nagyon Ralph

A saját élete filmsztárjának képzelte magát már gyerekkorától, és ez a naiv hit elég magabiztossá tette ahhoz, hogy másokat is meggyőzzön arról, hogy ő valódi filmsztár. Jól jellemzi a történetét, hogy az első általa tervezett nyakkendők iránt érdeklődött a legnagyobb New York-i áruház, a Bloomingdale`s, de csak úgy akarták árulni azokat, ha Lauren leveteti a logóját róluk, és átalakítja a fazont. A fiatal dizájner faképnél hagyta őket, és az első kereskedelmi sikere helyett a saját álmát választotta, és végül igaza lett, a Bloomingdale´s nem sokkal később megkereste, hogy mégis érdekelné őket a nyakkendői.

A filmről bővebben itt olvashatsz:

Saját élete filmsztárja: dokumentumfilm Ralph Laurenről

Itt tudod megnézni.

Ez is érdekelhet

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

G-Szex

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.