Romantikus filmek, amik olyan jók, hogy vétek lenne kihagyni

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha te is imádod a menthetetlenül romantikus filmeket, akkor ezt a listát neked találták ki! Olyan klasszikusokat gyűjtöttünk össze, amelyek egyszerre gyönyörűek, meghatóak és nem utolsó sorban azonnal visszaadják a hitünket az igaz szerelemben. Indulhat a filmmaraton!?

romantikus filmek
Neked melyik a kedvenced a listáról?
Fotó: Profimedia

Vannak olyan napok, amikor semmire sem vágyunk jobban, minthogy hátradőljünk a kanapén a kedvenc nasink társaságában, és végignézzünk egy fájdalmasan szép love stoy-t. Ilyenkor jönnek jól a következő romantikus filmek, melyek garantáltan magukkal ragadnak - felrepítenek a rózsaszín felhők közé vagy épp összetörik a szívünket. Mi csak annyit tudunk tanácsolni, hogy nem árt, ha bekészítesz magad mellé egy 100-as csomag papírzsepit!

Szerelmünk lapjai

Ha romantikus film, akkor sokaknak a Szerelmünk lapjai ugrik be legelőször - nem véletlenül! Noah (Ryan Gosling) és Allie (Rachel McAdams) mindent elsöprő története az első - és egyben utolsó - igaz szerelemről mindenkit elvarázsol. Egyszerre mutatja meg, milyen, amikor váratlanul a nyakadba szakad a mézédes első szerelem, és milyen, amikor hosszú évtizedek után a végsőkig kitartasz a társad mellett.

P.S. I Love You

Ha szívesen kisírnád magad egy szívszaggató love story-n, ezzel biztosan nem lőhetsz mellé! A film párhuzamosan mutatja meg, milyen, amikor rátalálsz a nagy Ő-re, és milyen, amikor végleg elveszíted. Holly (Hilary Swank) férje, Gerry (Gerard Butler) egy betegség következtében elhunyt, de halála előtt leveleket írt feleségének, hogy átsegítse a őt a gyászon. Gyönyörű, de nagyon fájdalmas történet, ami még napokig motoszkálni fog a fejedben.

Emlékszel még? Ezekkel a filmekkel futottak be Hollywood legmenőbb színészei

Emlékszel még? Ezekkel a filmekkel futottak be Hollywood legmenőbb színészei

Egy makulátlan elme örök ragyogása

Joel (Jim Carrey) nagyon megdöbben, mikor rájön, hogy Clementine (Kate Winslet) kitöröltette a fejéből kapcsolatuk összes emlékét, ezért úgy dönt, ő is aláveti magát az eljárásnak. Ám ahogy a Clementine-nal kapcsolatos emlékei halványulni kezdenek, rájön, hogy még mindig szereti, és megpróbál küzdeni a folyamat ellen. Vajon az emlékeik nélkül is újra egymásba tudnak szeretni?

Csillag születik

Bradley Cooper és Lady Gaga párosa mindent vitt a Csillag születik című filmben, ami 20018-ban hatalmas sikerrel robbant be a mozikba. A tapasztalt zenész, Jack egy véletlennek köszönhetően felfedezi a fiatal énekesnőt, Ally-t, akibe szinte azonnal beleszeret. Bár Ally karrierje szárnyalni kezd, kapcsolatuk Jack függősége miatt nagyon megromlik, ami szörnyű tragédiához vezet.

Időről időre

Azt talán kijelenthetjük, hogy Rachel McAdams a romantikus filmek királynője, ugyanis a Szerelmünk lapjai után ebben is ő alakítja a főhősnőt. A történet igencsak különösen indul: 21 éves korában Tim rájön, hogy képes az időutazásra. Igaz, nem írhatja át a történelmet, de változtathat azon, ami a saját életében történt és történni fog. Elhatározza, hogy a képességét arra használja, hogy barátnőt szerezzen. Megpróbálja meghódítani Mary szívét újra...és újra...és újra. Azonban az időutazás veszélyesebb, mint gondolta...

Rómeó és Júlia

A legklasszikusabb szerelmi történet, ami újra és újra összetöri a szívünket. Shakespeare love story-ja ebben a filmben modern környezetben, az amerikai Verona Beach-en elevenedik meg. A harcban álló Capulet és a Montague család gyermekei, Rómeó (Leonardo DiCaprio) és Júlia az első pillantásra egymásba szeretnek, amikor találkoznak, és titokban összeházasodnak. A két család közötti háború nagyon elfajul, és szomorú véget ér...

Zseniális filmek, ha minden motivációd elveszett

Zseniális filmek, ha minden motivációd elveszett

Benjamin Button különös élete

Benjamin Button (Brad Pitt) az I. világháború befejezésének pillanatában látta meg a napvilágot, és egy valamiben az összes újszülöttől különbözött: 80 évesen született. Az idő múlásával pedig nem egyre öregebb, hanem egyre fiatalabb lett.

Egy idősek otthonában - valójában még gyerekként - találkozik először szerelmével, Daisy-vel (Cate Blanchett), aki akkor még kislány volt. Amikor egyidősek lesznek, újra találkoznak, és végre együtt lehetnek. Azonban az egyre növekvő korkülönbség miatt csak néhány évet tölthetnek együtt.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A ruhadarab, ami a legerősebben szennyezi a környezetet mégis mindenki gardróbjában ott lapul

glamour plusz ikon A ruhadarab, ami a legerősebben szennyezi a környezetet mégis mindenki gardróbjában ott lapul

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)