Magyar származású színésznővel debütál az új amerikai sitcom, a My American Family

2021.április.4.

Azt már megszokhattuk, hogy Hollywood bőségesen ellát bennünket tévésorozatokkal, legyen az akciófilm, vámpírtörténet vagy sitcom. De a most debütáló My American Family különlegesen érdekes lehet számunkra, hiszen a női főszereplője egy félig magyar származású fiatal tehetség, Kimberly Alexis Yee. A sorozatban feltűnik mellette Hollywood egyik legismertebb karakterszínésze, Danny Trejo is. Ott jártunk a vörös szőnyeges prezentáción Beverly Hills-ben.

Magyar származású színésznővel debütál az új amerikai sitcom, a My American Family
Fotó: Gettyimages.com

Járvány ide vagy oda, úgy tűnik, hogy Hollywood lassan ébredezik és egyre több vörös szőnyeges rendezvényt tartanak meg a helyszínen, a sajtó részvételével. A szabályok persze szigorúak, ezek betartása mellett döntött úgy a My American Family menedzsmentje, hogy megtartja az eseményt. És, hogy Danny Trejonak mennyire szívügye a sorozat, mi sem mutatja jobban, minthogy a Fandango Beverly Hills-i komplexumába szervezett nagyszabású sorozatprezentáció fogadását is ő szponzorálta a saját exkluzív taco éttermével. A rendezvényen ugyan nem tudott részt venni, de egy videóüzenet erejéig láthattuk őt is. A sorozat összes szereplője és a teljes stáb megjelent a vörös szőnyegen és a sajtó kérdéseire a helyszínen, illetve egy külön teremben tartott Zoom-sajtótájékoztatón válaszoltak. A rendezvény teljes ideje alatt a filmesek részére kialakított vetítőteremben pörögtek a sorozat epizódjai, így mindenki belenézhetett egy kicsit a sorozat hangulatába is.

Kimberly Alexis Yee csillogó szemmel mesél magyar édesanyjáról és gyökereiről: “Sok időt töltök Szegeden, nagyon szeretem a várost. Csak azt sajnálom, hogy anyukám nem tartotta fontosnak, hogy megtanuljak magyarul.” Kimi

így is otthon van a magyar konyhában, a kedvence a paprikás csirke és a palacsinta. A sorozat főszerepét bravúros úton kapta meg. Eredetileg már megvolt a színésznő a szerepre, meg is kezdték a forgatásokat, de sehogy sem haladt vele a munka és megváltak tőle. Gyorsan kellett egy újabb női főszereplőt találni, de még mielőtt újabb szereplőválogatást írtak volna ki, a sorozat producere, az Alex karakterét alakító Viktor Migalchannak más ötlete támadt… Kimi ekkor a sorozat előkészítésében, háttérmunkájában dolgozott. Megkérdezte tőle, hogy nem akar-e játszani a show-ban. “Azt mondtam, nem, Isten ments! De Viktor ragaszkodott hozzá, hogy megnézzen és kipróbáljon. Gyakorlatilag a következő nap már forgattam is.” - emlékszik vissza Kim.

A sorozat története Viktor fejéből pattant ki, amikor 2017-ben Kínában ismerkedett a keleti kultúrával, ahol a kínai nyelvet is elsajátította. A történet nagyrészt a saját élményein alapul: a kínai kultúrában elmerült fiatal európai férfi az Egyesült Államokba költözik és mindenféle más kultúrából származó emberekkel kerül egy fedél alá. Filozófiájának alapját a keleti tanok adják és úgy viszonyul új “amerikai családjához”, hogy mindenkinek adjon és mindenkinek segítsen. A kulturális különbségekből pedig rengeteg vicces jelenet, helyzetkomikum adódik.

“Az volt a célunk, hogy minél autentikusabb stábbal dolgozzunk, így a szereplőgárda is nagyon nemzetközi. Van köztük kínai, mexikói, európai és amerikai. Gyakorlatilag az egész világ képviselve van. A célközönség a 20-30-as korosztály és nemzetközi piacra szánjuk a sorozatot” - foglalja össze Viktor a céljaikat. “A legnagyobb kihívást az jelentette számomra, hogy megtaláljam a csapatot. A csapatot és nem a stábot. Mert egy olyan közegben akartam dolgozni, ahol mindenki egyformán elkötelezetten van benne a munkában és mindenki egyformán hisz a sorozatban. Nagyon örülök, hogy rátaláltam Kimberly-re, fantasztikus munkát végzett, ő viszi a hátán a sorozatot.”

Nemcsak a szereplők, hanem a stáb is nagyon nemzetközi. A két Alex - Alex Flash és Alex Fedosov a sorozat vizuális kivitelezéséért felel - ukrán operatőrök, Alex Flash vezető operatőrként bonyolódott a projektbe és egyben Viktor barátja is. Alex viszont a sorozat elkészítése után határozta el, hogy négy év után maga mögött hagyja Los Angeles-t és Texas-ba költözik. A prezentációra repült vissza Kaliforniába. “Meg akarom ismerni az autentikus Amerikát is” - mondja. “Vonz Texas-nak a szabadsága és az, hogy ott tapasztalod meg igazán, milyen is valójában Amerika. A kulturális élet is pezseg, de vissza fogok járni forgatni Los Angeles-be.” - árulja el terveit. “A My American Family egy olyan rendezői vízió, amiben a sok nemzetiség egy nagyon kellemes szimbiózisban él együtt. Ezt a víziót akartam megjeleníteni a sorozat képi világában is.” - teszi hozzá.

Alex Fedosovnak viszont esze ágában sincs elhagyni Los Angelest. Ő Hollywood sűrűjében dolgozik, olyan világsztárokkal forgat, mint például Margot Robbie. “Otthon, Ukrajnában filmrendező voltam, de kitanultam az évek során a szakma minden csínját-bínját. Azt kell tudni, hogy az ukrán filmgyártás sokszor kiszolgálja az orosz piacot is, így lehetőségem volt nagy orosz tévécsatornák számára sorozatokat forgatni rendezőként. Hollywoodban a hierarchia alján kezdtem, de ma már operatőrként dolgozom. Az álmom, hogy itt Hollywoodban is tudjak majd rendezni. A My American Family-ben egyetlen kamerát használunk és a stílus hasonlít egy kicsit az amerikai sitcomhoz, de mégsem az, mert vannak külső jelenetek is és nincs közönség.”- magyarázza a show képi világát.

Ebben az igazán színes sorozatban egészen meglepő amerikai hírességek is feltűnnek. A CBS tévécsatorna Hollywood Real és This Is LA talkshow-jainak házigazdája, Jay Menez például önmagát alakítja a sorozatban. “Örültem ennek a felkérésnek, mert színészként vehettem részt a produkcióban Nem szokatlan számomra a kamera, mert ez a munkám. Igazából egy kicsit a másik oldalon vagyok, mert saját televíziós műsoraim vannak, ahol világsztárokat látok vendégül. Viszont fontosnak tartom, amit a sorozat képvisel, hogy a képernyőn megjelenjen a sokszínűség, mert például az ázsiai színészek alulreprezentáltak az amerikai filmiparban.”

Janet Lopez viszont profi színésznő és folyamatosan forgat Hollywoodban. Ő is a saját bőrén tapasztalta meg, hogy mivel a latin közösség tagja, a válogatásokon kiesik bizonyos szerepkörökből. “Valóban probléma, hogy mexikói színésznőként limitáltak a lehetőségeink. Sokszor eleve benne van a szerepkiírásban, hogy nem “latino” hanem “kaukázusi”, vagyis fehér szereplőt keresnek. Pedig a fél világ spanyolul beszél és szerintem nagyon nagy kereslet lenne a latin színészek iránt. Nekem egyébként szerencsém van, mert mindenféle szerepeket megkapok és sokféle karaktert eljátszottam már.”

A sorozat alkotói biztosak a sikerben, olyannyira, hogy máris elkezdték előkészíteni a következő évadot és hamarosan megkezdődnek a forgatások.

www.mayamericanfamily.net

Cikk: Vida Virág

Ez is érdekelhet

Vörös helyett zöld szőnyeg: A fenntartható divat az Oscar gálát is meghódította

Vörös helyett zöld szőnyeg: A fenntartható divat az Oscar gálát is meghódította

GLAMOUR Horoszkóp

Muszáj kiállnod magadért! - Egymondatos horoszkóp: április 20.

Muszáj kiállnod magadért! - Egymondatos horoszkóp: április 20.

GLAMOUR Horoszkóp

Stílushoroszkóp: ami nem hiányozhat az Oroszlán ruhatárából

Stílushoroszkóp: ami nem hiányozhat az Oroszlán ruhatárából