Jelentkezz! Alkotásoddal segíthetsz eloszlatni a hajléktalanokkal szembeni előítéleteket

2021.május.9.

Kreativitásod segíthet megszüntetni a hajléktalan embereket érő előítéleteket. Csatlakozz a Menhely Alapítvány felhívásához és vegyél részt te is alkotásoddal egy európai projektben, hogy együtt szüntethessük meg ezeket az előítéleteket!

Jelentkezz! Alkotásoddal segíthetsz eloszlatni a hajléktalanokkal szembeni előítéleteket
Fotó: 3puck

Olyan társadalmilag elkötelezett és optimista világlátású, amatőr és hivatásos művészek jelentkezését várják, akiknek segítségével megváltoztathatjuk az utcán élő emberekről kialakult (köz)képet.

A kezdeményezés célja egy nemzetközi művészeti gyűjtemény létrehozása, amely számos európai városban kiállításra és kiadásra kerül, illetve egy – a Creative Commons licenszének megfelelő jogi keretek között – ingyenes hozzáférésű digitális adatbázisként is megjelenik. A gyűjtemény nyilvánossá tételével egy, a hajléktalansággal kapcsolatos, optimista szemléletű és formáló erővel bíró vizuális forrásanyagot biztosítanak, melyet civil szervezetek, intézmények és magánszemélyek egyaránt hasznosíthatnak.

A kezdeményezés a Let’s Talk About Homelessness: Learning as a Tool for Social Integration of Homeless People (Beszéljünk a hajléktalanságról: Tanulás, mint a hajléktalan emberek társadalmi beilleszkedésének lehetősége) című projekt részeként, az Erasmus+ program támogatásával valósul meg a Menhely Alapítvány vezetésével, a spanyol Arrels Foundacio, a szlovák Divadlo Bez Domova és a német Selbstvertretung wohnungsloser Menschen alkotta partnerségben. A (rövid nevén) #HomelessTalk projekt célja a jelenleg vagy valaha volt hajléktalan emberek részvételét támogatni a tudatosságot növelő programokban, érzékenyítő akciókban.

A pályázaton részt vehet minden olyan szociálisan érzékeny, amatőr vagy hivatásos alkotó, aki művészetében a hajléktalanság témájához optimista hozzáállással viszonyul, a témával jobbító szándékkal foglalkozik. A felhívás minden jelenleg hajlék nélkül élő, volt hajléktalan, és nem-hajléktalan személy számára is él.

Képi pályamunkákat fogadnak a vizuális- és képzőművészetek bármely területéről, legyen az festmény, grafika, fotó vagy bármely más tartós vizuális kifejezési forma, amely digitális gyűjteményben vagy művészeti kiállításon bemutatható. A beérkező pályamunkáknak köszönhetően felépülő online gyűjtemény mellett a projekt magában foglalja továbbá egy kézikönyv kiadását is, mely a hajléktalansággal kapcsolatos tudatosságot növelő hasznos gyakorlatokat mutat be.

A pályamunkák beküldhetőek itt. A jelentkezési időszak 2021. március 24-től május 31-ig tart.

Minden beküldött pályamunka bekerül a digitális gyűjteménybe. A nemzetközi zsűri által kiválasztott legjobb 150 alkotásból művészeti album készül, valamint négy országban kiállításokon kerülnek bemutatásra.

A pályázatban való részvételért pénzbeli díjazás nem jár.

További részleteket, infókat a looktalkact@menhely.hu emailcímen, vagy a közösségi oldalakon találsz.

Ha szeretnél többet is megtudni a projektről: http://menhely.hu/index.php/nemzetkozi/homelesstalk

Ez is érdekelhet

Ruzsa Norina bemutatja a kedvenc nyári szettjét

Ruzsa Norina bemutatja a kedvenc nyári szettjét

GLAMOUR Horoszkóp

A Bikákra hallgatnak, a Bakokat félreértik - Napi horoszkóp: Június 17.

A Bikákra hallgatnak, a Bakokat félreértik - Napi horoszkóp: Június 17.

G-Food

Vegán napokkal tartja magát egészségesen Szilágyi Szilvi és családja

Vegán napokkal tartja magát egészségesen Szilágyi Szilvi és családja